Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki nem megy ferjhez,...

Ha valaki nem megy ferjhez, azt lanynak illik szolitani idosebb koraban is?

Figyelt kérdés
Azert kerdezem, mert van 1 ismerosom, 50 ev feletti es o azt mondja, hogy lany (kikeri maganak az asszonyomozast hivatalos helyen, pedig szerintem ez csak formasag), mert hajadon, nincs gyereke. Nekem picit furcsa ez a felfogas, de igaza lenne? Azon gondolkodtam, hogy mi hatarozza meg ezt? Csupan a hazassag tenye? A gyerek szuletese? Az eletkor? Ha valaki 17 evesen szul, mar no, asszony, de 50 eves lanynak tartja magat, mert sosem szult es nincs ferje?
2011. jún. 23. 17:12
1 2 3
 11/21 napietus ***** válasza:
miután ő ezt kifejezetten kérte, ne hívd asszonynak. de általánosságban nagyfokú udvariatlanság egy idősebb nőt "kisasszony"-ozni, és lányként emlegetni, akkor is, ha nem ment férjhez, ugyanis az ilyen emberek többsége nem jószántából maradt egyedül és ezért bánthatja a dolog. tehát a legbiztosabb asszonyomnak hívni, amennyiben ez zavarja, fog szólni érte (ahogy az ismerősöd is megtette). nem beszélve arról, hogy ha bár férjhez nem ment, de gyermeke van, automatikusan megilleti őt az "asszonyom" megszólítás kortól függetlenül.
2011. jún. 23. 17:26
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
vmi zűrje lehet a fejében. 50 éves lány?
2011. jún. 23. 17:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Minden előfordulhat, édesanyám egy idősotthonban dolgozik mint vezető. Tárgyalt egy beköltözni kívánó idős (85 év) hölggyel, aki nem csak az asszonyomat, de a néni "megszólítást" is kikérte magának.

Furcsa, de előfordul.

2011. jún. 23. 17:32
 14/21 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem tudjak elfogadni az oregedest? Mondjuk, ertheto valamennyire, mert nehez neha elfogadni, hogy megy rajtunk az ido, de ettol meg a realitas talajan kellene elni.
2011. jún. 23. 17:40
 15/21 napietus ***** válasza:
lehet, de inkább kérje ki magának az asszonyomozást, és akkor bocsánatot kérsz, mint hogy a "kisasszony"-ozást esetleg gúnyolódásnak vegye valaki, mert az sokkal nagyobb baj.
2011. jún. 23. 17:42
 16/21 anonim ***** válasza:

nekem ez a dal jutott eszembe az ismerősödről:)

http://www.youtube.com/watch?v=kE8ad8G3750&feature=related

2011. jún. 23. 17:42
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a "lány" szót családi állapotként gondolja, akkor használja inkább a hajadont. Az életkortól függetlenül bárki lehet.. Ő egy középkorú hajadon nő.
2011. jún. 23. 17:45
 18/21 A kérdező kommentje:
116 eves kislany, ez nagyon jo. :D
2011. jún. 23. 17:45
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Max. hölgyemnek lehet hívni, mondjuk elég kicsinyes szóvá tenni, ha az ügyintéző megkéri, hogy Asszonyom, idefáradna. :)
2011. jún. 23. 17:51
 20/21 anonim ***** válasza:
94%
Én a szakmámból kifolyólag sok emberrel foglalkozom (szépségipar) és minden idegen nőt "hölgyemnek" hívok. Ez így korrekt, udvarias és nem lehet vele hibázni.
2011. jún. 23. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!