Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki nem megy ferjhez,...

Ha valaki nem megy ferjhez, azt lanynak illik szolitani idosebb koraban is?

Figyelt kérdés
Azert kerdezem, mert van 1 ismerosom, 50 ev feletti es o azt mondja, hogy lany (kikeri maganak az asszonyomozast hivatalos helyen, pedig szerintem ez csak formasag), mert hajadon, nincs gyereke. Nekem picit furcsa ez a felfogas, de igaza lenne? Azon gondolkodtam, hogy mi hatarozza meg ezt? Csupan a hazassag tenye? A gyerek szuletese? Az eletkor? Ha valaki 17 evesen szul, mar no, asszony, de 50 eves lanynak tartja magat, mert sosem szult es nincs ferje?
2011. jún. 23. 17:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
25%
Ez így igaz!
2011. jún. 23. 17:17
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
aki nem megy férjhez és gyereke sincs, azt vénlánynak hívják. Persze így senki nem mondja a szemébe
 3/21 anonim ***** válasza:
76%
Hát akkor VÉNlány, de mivel senkit se szólítunk vénkisasszonynak, csak kisasszonynak vagy asszonyomnak...
 4/21 anonim ***** válasza:
89%
Én nevetnék, ha kikérné magának, hogy Ő még lány. Szerintem ez nagyon furcsa. Én 23 vagyok és házas. Apukám javít ki mindig, hogy nem lány vagyok, hanem asszony... Ugyan már! Nekem ezek furcsák, sztem kortól is függ.
2011. jún. 23. 17:18
 5/21 anonim ***** válasza:
69%
vénkisasszonynak hívják, vagy vénlánynak
2011. jún. 23. 17:18
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
A lány kifejezés számomra életkor függvénye, és nincs köze a családi állapothoz. Úgy 24-25 éves kortól mondanám azt, hogy valaki nő. Az ismerősöd szerintem rosszul definiálja magát.. vagy ha ragaszkodik a régies megszólításokhoz - mert régen talán tényleg így hívták azokat, akik nincsenek férjnél, bár akkor fiatalabban is volt szokás házasodni - akkor használja inkább a vénlány kifejezést. Testhezállóbb:)
2011. jún. 23. 17:19
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Lánynak nem szólítunk senkit, lányomnak leginkább apja, anyja a lányát.
 8/21 A kérdező kommentje:

O azert nem ment ferjhez, mert nem akart, tehat nem tudom, hogy mennyire venlany kategoria. Sem a nok, sem a ferfiak nem erdeklik. Csak a munkanak el.

Tehat o nem no, hanem lany? Vagy lany is es no is egyszerre? Gondolom, hogy nem asszony, de ettol meg nonek nevezendo, nem?

9/21 A kérdező kommentje:
Masodik 17:19: de ha 10 evesrol lenne szo, akkor lanynak szolitanad, nem?
2011. jún. 23. 17:21
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ő egy "rendkívüli" ember lehet... Ne vedd általánosnak.
2011. jún. 23. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!