Ha valaki viszonylag fiatalon férjhez megy és gyereke lesz, illik asszonyomnak szólítani hivatalos szituációkban?
Ha a kortársai még lányok többnyire, őt "asszonynak" és "néninek" kell titulálni?
Azért kérdezem, mert én 22 évesen szültem, ami szerintem nem olyan korai, de még nem vagyok öreg sem. Mégis rendszeresen néniznek, ha meglátják a gyermekemet, míg egy 25 éves egyedülállót, gyermektelent simán letegeznek. Tehát nem a koron múlik a megszólítás, hanem azon, hogy kinek van gyereke vagy ki házas?
Igen.Egy 25 évest különben sem illene már idegeneknek letegezni,bár ma ez divat.
Régebben,ha egy nő férjhez ment,akkor a fiatalabbak is csak magázhatták ,még akkor is ha régi ismerősök vagy rokonok.És a férfiak is kezétcsókolommal köszöntek neki,ha gyerekkora óta ismerték is.Ez alól csak a rokonok voltak kivételek.
Asszonynak asszony, úgyhogy hivatalos esetekben "asszonyomnak" kell szólítani, bár a "hölgyem" az udvariasabb.
"Néninek" nem. Azt csak nagyon nagy korkülönbség esetén szokták.
(Előző vagyok)
Amúgy inkább a családi állapoton múlik. Gyerek ide vagy oda, ha férjhez mész, akkor asszony leszel.
Mellesleg emellett a veled egykorúak simán letegezhetnének. Szerintem itt inkább arról van szó, hogy nem tudnak mit kezdeni a szituval.
Nekem is furcsa...
Amúgy én azt a szót használnám hölgyem. Mégse olyan mint az asszonyom, amit öregebb nőknek mondnunk inkább.
Hivatalos szituációban hölgyem, egyébként pedig tegeződés hiszen fiatal. Attól, hogy anyuka még nem 60 éves öregasszony aki 40 éve házasságban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!