Miért tegezik le az embert hivatalos helyen?
Engem egyszer egy banki ügyintéző letegezett.
Végül is nem zavart, meg amúgy is kb 15-20 évvel idősebb volt nálam de kicsit fura volt mert előtte magáztak.
Amúgy nem szeretem a magázódást, túl távolságtartó meg amúgy is még fiatal vagyok ahhoz hogy magázzanak ^^
A boltba is tegeznek mert tudják hogy ki vagyok, mivel falun lakom, de a Tescoban nem tegeztek el, esetleg ha diákmunkás volt a pénztárban vagy valaki fiatal.
A ruhaboltban simán tegeznek és én is visszategezek ha nem túl idős az eladó.
19F
Érdekes, hogy egyetemen viszont a tanár magázza a diákot. Sőt már középiskolában is általában.
De üzletembereknél arra tudok gondolni, hogy az angol nyelvben ugye nincs külön magázódás, csak a you=te. Talán ezt alkalmazzák itt is amolyan "modern" felfogással.
Én azt utálom, mikor kislánynak titulálnak. Hogy "pillanat, csak kiszolgálom a kislányt". 21 vagyok és nem nézek ki annyinak, de akkor is utálom. Viszont ha magáznának az meg furcsa lenne.
Érdekes dolgok ezek. Mindenki másképp fogja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!