Mégis milyen ember az, aki egyetem/főiskola mellett nem dolgozik?
Tudod én nem az olyan diákokat ítélem el, akik rendesen bejárnak az egyetemre, tanulnak, készülnek a vizsgákra, stb. És ezt vagy diákhitelből vagy a szüleik által fedezik.
Hanem az olyan diákokat ítélem el, akik a szüleiket pumpolják, minden este buliznak, és részegre isszák magukat, napközben pedig egyetem helyett józanodnak... Az ilyenekről kérdezem, hogy milyen emberek? Hogy tudnak a szüleik szemébe nézni??
Még mindig a TTIK-s... :) Látod nehéz az egyetem mellett dolgozni, dehát te is átélted ezt, amikor jártál, nem, Kedves Kérdező?
Jah, vagy lehet nem vagy túl kompetens ebben a témában?
Frusztrált vagy. :D
kib.szottul nem kérdezte, hogy ki milyen egyetemre jár és mennyit tanul. A kérdés az volt hogy milyen ember.Mégis sokan kifejtik, hogy miért is meg nem úgy van az ,meg bla bla bla.
Pontozzatok le nyugodtan, hisz sokan csak ahhoz értenek, de a kérdésre meg nem tudtok válaszolni, csak belekötni a másikba.
"Én se dolgozom. És ha most eltekintek attól, hogy megtehetem, hogy ne dolgozzak, akkor is ott van az, hogy 3 hónapja keresek munkát, de még az önkéntes munkára se hívtak vissza. Nem érzem magam rossz embernek."
Én ugyanígy vagyok, csak 19 évesként. Anyám meg nem érti, és lusta dögnek titulál, hogy miért nem megyek el dolgozni. 2-3 hónapja emailezek, telefonálok, járom a várost, de sehova sem kellek.
Egyébként igaza van a kérdezőnek ebben:
"Amúgy érdekes, ha más stílusban és más megvilágításban tettem volna fel a kérdést, 100%, hogy érkeztek volna olyan válaszok: "egyetem mellett már igazán elmehetne dolgozni...""
Ez így van, engem nem egyszer osztottak már le, hogy milyen pofátlan vagyok, hogy a szüleimen élősködök 19 évesen! Meg hasonlók, nagyon durván osztottak már a kérdéseimben emiatt! Szóval ebben igazat adok, kedves kérdező... ha máshogy tennéd fel a kérdést, egyszerre lerohanna a sok bunkó.
Nem vagyok frusztrált és van főiskolai végzettségem. Épp ezért tudom, hogy mennek a dolgok, de most nem is erről van szó.
Mellesleg még egyszer leírom, pontosabban felvetem a dolgot. Ha pl. úgy tettem fel volna a kérdést: "a szüleim azt akarják, dolgozzak egyetem mellett, mégis mit képzelnek magukról", az itteni nagyokosok ezt válaszolták volna: "felnőtt ember vagy, az a normális, ha elmész dolgozni, ne élősködj másokon" stb.
Nemde? Dehogynem.
Akárhogy teszed fel a kérdést, a válasz ugyanaz: ha a szüleid rá vannak szorulva anyagilag, akkor támogasd őket. Ha eltartanak, nem kell dolgoznod. Ha van pénzük, de nem tartanak el - akkor ez van, nem tudod belőlük kiverni.
Egyébként azt nem értem, miért tetted fel a kérdést, ha úgy gondolod, itt mindenki hülye?
Én értem a kérdést "aki megtehetné".Nekem is volt egy ilyen ismerősöm, persze nem ez volt a baj vele,más miatt összevitatkoztunk,nem egyszer,de utána ez is eszembe jutott,és szóvá is tettem.Az én lakásomban élt,aztán még ő szólt be nekem,aztán gyorsan elküldtem melegebb éghajlatra.
Kommunikáció szakra járt,ami azért nem a legnehezebb.Heti szinten,ha 3 órát tanult.És amikor felcsesztem agyilag magam,igen is eszembe jutott ez is,és mondtam is,az egyik barátnőmnek...Így könnyű,hogy család és barát eltartják.De mondom,ez csak egy példa volt,mert az más amikor valaki mondjuk orvosira,pénzügyire,valami komolyabbra jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!