Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis milyen ember az, aki...

Mégis milyen ember az, aki egyetem/főiskola mellett nem dolgozik?

Figyelt kérdés
Nem a legkönnyebb oktatási intézményben tanul, de ha nagyon akarná, megtehetné, hogy dolgozzon. Ehelyett a szüleitől kér pénzt.
2011. jún. 21. 21:15
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Na azért ez nem így van...

Az egyetemisták szeretnek azzal a szöveggel jönni, hogy ők minden idejüket a tanulással töltik. Nekem senki ne mondja, hogy szorgalmi időszakban is napi 6 órát tanultok sulin kívül...

2011. jún. 21. 21:36
 22/59 anonim ***** válasza:
91%
Mi az, hogy milyen ember?! Még ha az a mondat vége, hogy megölt 50 embert, érteném. De így?! Ez kész!
2011. jún. 21. 21:36
 23/59 anonim ***** válasza:
86%
Hát te hülye vagy barátom:D elárulod mi közöd van hozzá?
2011. jún. 21. 21:39
 24/59 napietus ***** válasza:
88%

én sem dolgoztam főiskola alatt, csak nyári szünetben gyakorlaton. miért is tettem volna? nem szorultam rá, a tanulás és a sport volt akkor a munkám, plusz otthon segítettem. szerintem apám nem cserélte volna el az örömkönnyeket, amit egy-egy sikeres versenyem után hullatott egy éhbéres diákmelóért kapott pénzre, ha azt csináltam volna ahelyett, amit szeretek.

29/N

2011. jún. 21. 21:39
 25/59 anonim válasza:
94%
6 órát? Volt olyan nap, amikor 8-tól 8-ig voltam két óra szünettel,összesen nemvolt 6óra szabadidőm hétfőtöl szerdáig. Utána meg örültem hogy volt egy kis időm készülni, meg pihenni. Egyszerűen van olyan órarend ami mellett hétközben lehetetlen dolgozni. Megkérdezhetem, hogy milyen szakra jársz? Melyik intézménybe? Mennyi szabadidőd van egy átlagos szorgalmi időszak-beli napon?
2011. jún. 21. 21:42
 26/59 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügy-számvitelre járok. Csomóan azt hiszik a fősuli abból áll, hogy vizsga előtt két nappal kezd el a diák tanulni. Nos nekem csomó számolós tárgyam van. amit minden héten kell tanulni mivel ha egyszer elvesztem a fonalat akkor buktam az egészet plusz nem is a kettesre hajtok. 12 tárgyam volt ebben a félévben ebből öt olyan amit nagyon kellett tanulnom. Szóval elég megerőltető azért minden reggel 5:45kor kellni négyig ülni a suliban utána tanulni. Plusz ugye bevásárlás takaritás minden. Heti 1-2 nap ha dolgoztam akkor már hétvégére hull voltam. Nem ért annyit az a kis pénz amit adtak.
2011. jún. 21. 21:42
 27/59 napietus ***** válasza:
96%
egyébként én is számvitelire jártam. ott sok a gyakorlati tárgy, nem lehet 2 éjszaka alatt megtanulni, be kell gyakorolni, hogy ne a fejedben legyen, hanem a kezedben, mert a vizsgán nincs idő minden gazdasági esemény fölött lamentálni, hogy hogyan is van ez, gyorsan kell dolgozni, ahhoz pedig rutin kell.
2011. jún. 21. 21:44
 28/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem adtál meg semmiféle támpontot, apró részletet, ami alapján esetleg ítélkezhetnénk.

Így előttem is egy Átlagos Egyetemista jelenik meg.

(Egy példaféle: Én sem valami világvége egyetemre járok, ha megspórolnék pár előadással töltendő délutánt, én is megtehetném, hogy dolgozzak, de inkább tanulok. Neeem, nem mindig; arra az időintervallumra gondolok, ugyanis este többnyire alszom. Amikor felvetettem a családomnak, hogy na, szólok, mentem dolgozni - akkor apám kézzel-lábbal tiltakozott, hogy ne, ne csináljak semmit se, inkább kérjek tőlük, megadják, menjek tanulni és szórakozni, ennyi idősen ezt kell csinálnom. Oo")

Na, szóval tucatnyi állapot lehet az "egyetem mellett nem dolgozik, a szüleitől kér pénzt" mögött. Vannak túlbüszke családok, pénzmániás fiatalok, szar órarendek, stb.

2011. jún. 21. 21:45
 29/59 anonim ***** válasza:
93%
TTIK-s vagyok. Én sem dolgozok. Tanulok éjjel-nappal. Szeretném, ha felvennének PhD-ra. Amúgy meg a legtöbb ember szakdolgozik, ami a szakmai előmenetele szempontjából nagyon fontos, de pénzt nemigen kapsz érte. Szóval délelőtt suli, délután kísérlet, este tanulás. Áruld már el, hogy fér bele a diákmeló??
2011. jún. 21. 21:45
 30/59 anonim ***** válasza:
91%

Én most járok egyetemre, és igazából nem ismerek senkit aki dolgozna szorgalmi időszakban ( pénzügy és számvitel, szte)

Szorgalmi időszakban azért az átlag egyetemista bejár órára. És ez nem középiskola, hogy minden nap 8-tól n-ig legyen tanítás. Ha bejárok órákra, akkor van hogy egész napomat elveszi, 1-2-3 órás szünetekkel. Nem sok ilyen kötetlen munkarendű állás van, azt hiszem.

Ha lesz már egy alapdiplomám, akkor el fogok menni dolgozni,ha eltudok helyezkedni olyan helyen, ahol látok valami perspektívát magam előtt, és levelezőn csinálom a mestert, de a nappaliba nem fér bele.

És az, hogy elmenjek szorgalmi időszakban dolgozni, mondjuk gyárba vagy szórólapot osztani az nem járul hozzá semmit a bármiféle fejlődésemhez. Lehet sokkal fontosabb dolgokat csinálni, mondjuk kapcsolati hálót kiépíteni!

Azok akik dolgoznak meg megszívják rendesen.Ösztöndíjjal meg lehet kb annyit keresni, mintha dolgoznék, és hasznosabbnak látom.

19/f

2011. jún. 21. 21:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!