Mégis milyen ember az, aki egyetem/főiskola mellett nem dolgozik?
Na azért ez nem így van...
Az egyetemisták szeretnek azzal a szöveggel jönni, hogy ők minden idejüket a tanulással töltik. Nekem senki ne mondja, hogy szorgalmi időszakban is napi 6 órát tanultok sulin kívül...
én sem dolgoztam főiskola alatt, csak nyári szünetben gyakorlaton. miért is tettem volna? nem szorultam rá, a tanulás és a sport volt akkor a munkám, plusz otthon segítettem. szerintem apám nem cserélte volna el az örömkönnyeket, amit egy-egy sikeres versenyem után hullatott egy éhbéres diákmelóért kapott pénzre, ha azt csináltam volna ahelyett, amit szeretek.
29/N
Nem adtál meg semmiféle támpontot, apró részletet, ami alapján esetleg ítélkezhetnénk.
Így előttem is egy Átlagos Egyetemista jelenik meg.
(Egy példaféle: Én sem valami világvége egyetemre járok, ha megspórolnék pár előadással töltendő délutánt, én is megtehetném, hogy dolgozzak, de inkább tanulok. Neeem, nem mindig; arra az időintervallumra gondolok, ugyanis este többnyire alszom. Amikor felvetettem a családomnak, hogy na, szólok, mentem dolgozni - akkor apám kézzel-lábbal tiltakozott, hogy ne, ne csináljak semmit se, inkább kérjek tőlük, megadják, menjek tanulni és szórakozni, ennyi idősen ezt kell csinálnom. Oo")
Na, szóval tucatnyi állapot lehet az "egyetem mellett nem dolgozik, a szüleitől kér pénzt" mögött. Vannak túlbüszke családok, pénzmániás fiatalok, szar órarendek, stb.
Én most járok egyetemre, és igazából nem ismerek senkit aki dolgozna szorgalmi időszakban ( pénzügy és számvitel, szte)
Szorgalmi időszakban azért az átlag egyetemista bejár órára. És ez nem középiskola, hogy minden nap 8-tól n-ig legyen tanítás. Ha bejárok órákra, akkor van hogy egész napomat elveszi, 1-2-3 órás szünetekkel. Nem sok ilyen kötetlen munkarendű állás van, azt hiszem.
Ha lesz már egy alapdiplomám, akkor el fogok menni dolgozni,ha eltudok helyezkedni olyan helyen, ahol látok valami perspektívát magam előtt, és levelezőn csinálom a mestert, de a nappaliba nem fér bele.
És az, hogy elmenjek szorgalmi időszakban dolgozni, mondjuk gyárba vagy szórólapot osztani az nem járul hozzá semmit a bármiféle fejlődésemhez. Lehet sokkal fontosabb dolgokat csinálni, mondjuk kapcsolati hálót kiépíteni!
Azok akik dolgoznak meg megszívják rendesen.Ösztöndíjjal meg lehet kb annyit keresni, mintha dolgoznék, és hasznosabbnak látom.
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!