Mégis milyen ember az, aki egyetem/főiskola mellett nem dolgozik?

Én értelek kérdező, nem rossz szándékból tetted fel
Valóban amikor egy egyetemista feltesz egy kérdést, meg panaszkodik, hogy a család ilyen meg olyan és akkor mindenki elkezdi szekálni, hogy menj el dolgozni van időd rá, meg ne legyél lusta már felnőt vagy, ne a szüleid nyakán élősködj.
Kicsit másképp kellett volna megfogalmaznod a kérdést.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, ő is olyan ember,mint bárki más.
Még annyit,hogy sokan válaszoltak olyanok akinek nincs idejük rá,mert sok az óra,meg sokat kell tanulni, hát igen van ilyen, de kicsit olvassátok el figyelmesebben, hogy kikre is gondolt a kérdező "ha nagyon akarná, megtehetné, hogy dolgozzon"

21:50:
:( azért adtam egy zöld kezet, hogy ne legyél ilyen szomorú. :)

A kérdésed az volt, hogy milyen ember az, aki egyetem mellett nem dolgozik. Nos, ennyi alapján senkit nem lehet megítélni.
Én pl. azért nem dolgozom, mert délelőtt vannak az óráim, délután meg egyéb kötelezettségeim vannak, tehát időm sem lenne elmenni dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy a csoporttársaim nagy többsége szeretne dolgozni, de maximum szórólapozni tudnak elmenni, mert nem kapnak semmilyen más munkát.
Nagyon nem bírom, amikor manapság úgy állítják be sokan a munkát, mintha az pusztán elhatározáson múlna. Annak sem mindig jut munka, akinek a létfenntartása múlik rajta, ezek alapján inkább azt mondom, hogy akinek nem muszáj, az jobb is, ha nem veszi el olyanok elől a helyet, akiknek ezen múlik a megélhetésük.

Hát már ne is haragudj, de én gyógyszerészetire járok, állandóan órán, gyakorlaton vagyok és tanulok. Előző félévben 74050 Ft, ebben a félévben 57400 Ft havi(!) ösztöndíjat kaptam (köztársasági+rendes), de ettől függetlenül a szüleim tartanak el. Mert úgy gondolják jó befektetés az oktatásom, és én is alig várom, hogy viszonozhassam, és pár év múlva ők számíthassanak rám mindenben. Szerintem egy normális családban ez így van jól.
Abban tökéletesen igazad van, hogy nem napi 8 órát dolgozok, szorgalmi időszakban átlagosan napi 6 órát kell az egyetemen lennem, de sokszor reggel 8-tól-este 8-ig. És még nem tanultam. Vizsgaidőszakban meg tanulok reggel 10-éjjel 2-ig. Átlag napi 12-14 órát. Szerintem embereket lehetne kínozni azzal, amit én tanulok. szóval ez igenis munka, a labor-patikai-kutató gyakorlatokról nem is beszélve.
Attól, hogy elmúltam 18, anyukámnak és apukámnak ugyanúgy gyereke vagyok.

* szülei pénzéből él.
Ebben pedig teljesen egyetértek a fentivel:
"Annak sem mindig jut munka, akinek a létfenntartása múlik rajta, ezek alapján inkább azt mondom, hogy akinek nem muszáj, az jobb is, ha nem veszi el olyanok elől a helyet, akiknek ezen múlik a megélhetésük."

21:59
én a 21:33as vagyok...engem is lepontoztak...mert fogorvosira járok és nem érzem rossz embernek magam azért, mert nem dolgozok mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!