Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 17 éves lánynak nem sok a...

Egy 17 éves lánynak nem sok a napi 12 óra munka?

Figyelt kérdés

A lányom szeretne gyümölcsöt szedni a nyáron. Napi 12 órát kell dolgoznia. Én ezt soknak gondolom.

Van itt olyan szülő akinek a gyermeke vállalt már hasonlót? Hogy bírta?

2011. jún. 21. 19:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Én 15 évesen is dolgoztam már napi 12 órában... Van ilyen. Hs bírja, hadd csinálja, ha nem bírja, nem muszáj ott dolgozni. Egy próbát megér.
2011. jún. 21. 19:20
 2/17 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem sok. Milyen napokon? Elég lenne 8 is. Én ugy tudom, 18 év alatt nem is dolgozhatna 8 óránál többet, de szerintem max hetet(hacsak nem fekete)
2011. jún. 21. 19:21
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
hát jogosak az aggodalmaid, először is hivatalosan 4 orat dolgozhatna, de szerintem még a 8 belefér, anno én is 8 orakat dolgoztam a nyáron 15-18 éves koromban, + elég megterhelo munka magában a gyumolcsszedés, hát még 12 oran keresztul...de ha szeretné, probalja meg, maximum nem folytatja, a lelkesedését ne vedd el
2011. jún. 21. 19:21
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

nem hónapokig fog dolgozni, hanem csak 1 hónapig gondolom.Annyit kibír. Megtanulja milyen, ha fizikai munkát végez (és mint egy kisangyalfog tanulni a felvételijére)

Nekem fiam lement balatonra pincérkedni egyetem előtt, tehát 18 évesen. 16 órát dolgozott 1 hónapig. végigcsinálta,keresett egy csomó pénzt.

Az egyik lányom 16 évesen lovardában dolgozott angliában 12 órát. lapátol,talicska,lapátol talicska. Ő is kibírta.

Sterintem hadd menjen, az ő döntése

2011. jún. 21. 19:23
 5/17 anonim ***** válasza:

én is pont ilyen munkára megyek, csak nem mindig 12 órás..inkább kevesebb csak én kukoricázni fogok.:DD

de ha bírja akkor csinálja..ha elkapja a szédülés meg az ájulás nem fog lelkesedni meg az majd kiderül:űD

2011. jún. 21. 19:23
 6/17 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez a gyümölcsszedés egy nagy átverés.Mi is voltunk a héten cseresznyét szedni, egy kilóért 40ft-ot adott volna, és szemenként kellett válogatni osztályozás szerint.Szerintetek?6 óra hossza alatt kerestünk 900.-ft-ot.Másnap nem mentünk, és még mi voltunk a sz@rok.Pedig kell a pénz, de egyszerűen lehetetlen volt.

18/L

2011. jún. 21. 19:29
 7/17 anonim ***** válasza:
én tavaly amíg 17 voltam nem is dolgozhattam 8 óránál többet. Nem is vállalhattunk éjszakai munkát, sem pedig túlórát.
2011. jún. 21. 19:32
 8/17 anonim ***** válasza:
Ha bírja, ne tartsd vissza. csak lásd el bőven naptejjel.
2011. jún. 21. 19:36
 9/17 anonim ***** válasza:

Én 17 évesen 3 hónapon keresztül dolgoztam napi 12 órát.

Többször volt, hogy 14 vagy 15 órát.

Baromi nehéz volt, és a nyár végére teljesen lebetegedtem.

De végig csináltam, sőt, a következő nyáron ismét mentem:)

21/L

2011. jún. 21. 19:40
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

van egy meggyesünk...jövőhéten meggyetrázunk és évek óta 7-10napon keresztül 14-16 órában dolgoznak nálunk 16évestől kezdve,főként diákok...rohadtjól lehet vele keresni,1 hetet ki lehet bírni,igaz,a srácoknak iszonyat kemény fizikai munka,a lányok meg válogatnak,az nem gáz és előbb is végeznek,mint a rakodók...ez nálunk így megy,még senki nem panaszkodott,mert mindenki megkapja rendesen a pénzét..jah és nem feketén,mert az elmúlt évben én csináltam az adminisztrációt,mert műtöttek és nem tudtam részt venni a melóban(amúgy 5éves korom óta minden évben ottvagyok reggel fél5kor kelünk,fél6ig bepakoljuk a rengeteg karton fagyos sört és ásványvizet a kocsiba,fél6tól 6ig üres ládával töltjük a kocsit,addigra mind a 30 ember kiér a meggyesbe,6kor megkezdjük a munkát,10soronként pihenő,és ez megy este 6-7-ig a válogatóknak,a rakodóknak 8ig,de volt már h 10kor még pakolták a ládákat a kamionra és ha végeztünk,nekünk még ott a pakolás,az adminisztráció és a gépek elrendezése...11re otthon,éjfélig fürdés,de akkor már a kádban képesek vagyunk elaludni..aztán fél5kor kelés..és ez megy 1 héten keresztül,de még senki nem panaszkodott)

a szedéssel nem tudom,hogy megy,de tuti h azután sem kell majd altatni...de ha soknak ítélitek,a pénzt meg arányában kevésnek,akkor dolgozzon mást...akad még meló sokhelyen...

20/L

2011. jún. 21. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!