Mit tennétek? Munka? Az ország másik végében kaptam munkát, de még nincs 1 éves a gyermekem.
Mióta megszültem, csak az a pénz van amit GYED-re és a gyerekre kapunk, mert a férjem semmit nem hoz haza.A semmi azért nem teljesen helyt álló, mert a 11 hónap alatt haza hozott 50.000ft-t.Volt munkahelye, az anyukája adóssága miatt rátették kezesként a fizujára, így a végrehajtóval megállapodtak hogy menjen munkanélkülire, a fizujából így nem vonják, és el tudják árverezni a házát.Az árverezés folyamatban van, vissza tudna menni egy normális bejelentett munkahelyre dolgozni ( hívták most is havi 140.000ft-t) de inkább leállt biztosításokat kötögetni.Ahová havonta 1-2 tanfolyamra el kell járnia, aminek persze díja van.Dolgozik ugyan a volt munkahelyén havi max. 10 napot, de abból a telefonszámláját fizeti ki.
De mióta nem dolgozom, kikapcsolták a gázt, felmondták a biztosításunkat( lakáshitelhez kötött) lassan viszi a bank a házat, úgy néz ki elsejétől kapcsolják ki a villanyt is.Ha mondom neki a dolgokat akkor azzal jön hogy én akadályozom, hogy azt csinálja amit szeretne, holott igyekszem támogatni, csak míg "beindul" a dolog, addig már nem lesz semmink amiért eddig küzdöttem.Viszont én találtam egy állást, havi 120.000ft-t, csak az a baj hogy a főváros környékén van, mi meg " vidéken".A gyermekünk pedig csak 10 hónapos.Visszaadom a gyed-t így tudnék dolgozni, a gyes-t sem kapnám, csak az a baj, hogy a kicsit itthon kellene hagynom a szüleimre.Azért nem a páromra, mert ha kikapcsolják a villanyt is, nem lehet télen a lakásban maradni, mert a fűtéshez kellene az áram, ami ugye nem lesz.Ő tudna menni a tesójáékhoz, én meg el dolgozni.De nem tudom.Imádom a gyermekemet és a páromat is.DE a környéken semmi munkahely nincs.Ti elmennétek?Hátrahagyva férjet , gyermeket legalább 4 hónapra?Míg utánatok tudnak jönni?Vagy míg legalább tudjátok rendezni az adósságokat és a lakóhelyen nem lesz munkahely?Maradnék, de muszáj vagyok menni.
Nem mennék...
Keress a férjednek jól kereső messzi állást és küldd el őt.
Nehogy Te hagyd ott a gyereked!
Aztán ha a férjednek összejön a dolog, akkor mehettek utána és Te is kereshetsz állást.
Most olvastam el teljesen, én a szüleimhez bekéreckednék a gyedből tudnál beszállni a rezsibe, ezt a link alakot meg elhajtanám.
Ha benne nincs annyi felelősségérzet, hogy a családjáról gondoskodjon,
ez a biztosítósdi meg pont most, nem túl jövedelmező.
Egy 10 hós gyerek élete végéig nyomot hagyhat, ha elhagyod ennyi időre, nemcsak a kapcsolatotokra nézve, hanem felnőtt korában is lelki problémákkaL küzdhet e 4 hó miatt.
Ha férjed így áll hozzá, tőle külön tervezném az életemet. Ilyen messze viszont csak úgy tudsz elmenni, ha a szüleid támogatnak, pl. az olcsó szálláson otthon van valaki a gyerekkel, míg dolgozol. (Ideális esetben pár órás munkát anyukád is vállal, amikor te szabad vagy, ha egészsége engedi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!