Mit tennétek? Munka? Az ország másik végében kaptam munkát, de még nincs 1 éves a gyermekem.
Mióta megszültem, csak az a pénz van amit GYED-re és a gyerekre kapunk, mert a férjem semmit nem hoz haza.A semmi azért nem teljesen helyt álló, mert a 11 hónap alatt haza hozott 50.000ft-t.Volt munkahelye, az anyukája adóssága miatt rátették kezesként a fizujára, így a végrehajtóval megállapodtak hogy menjen munkanélkülire, a fizujából így nem vonják, és el tudják árverezni a házát.Az árverezés folyamatban van, vissza tudna menni egy normális bejelentett munkahelyre dolgozni ( hívták most is havi 140.000ft-t) de inkább leállt biztosításokat kötögetni.Ahová havonta 1-2 tanfolyamra el kell járnia, aminek persze díja van.Dolgozik ugyan a volt munkahelyén havi max. 10 napot, de abból a telefonszámláját fizeti ki.
De mióta nem dolgozom, kikapcsolták a gázt, felmondták a biztosításunkat( lakáshitelhez kötött) lassan viszi a bank a házat, úgy néz ki elsejétől kapcsolják ki a villanyt is.Ha mondom neki a dolgokat akkor azzal jön hogy én akadályozom, hogy azt csinálja amit szeretne, holott igyekszem támogatni, csak míg "beindul" a dolog, addig már nem lesz semmink amiért eddig küzdöttem.Viszont én találtam egy állást, havi 120.000ft-t, csak az a baj hogy a főváros környékén van, mi meg " vidéken".A gyermekünk pedig csak 10 hónapos.Visszaadom a gyed-t így tudnék dolgozni, a gyes-t sem kapnám, csak az a baj, hogy a kicsit itthon kellene hagynom a szüleimre.Azért nem a páromra, mert ha kikapcsolják a villanyt is, nem lehet télen a lakásban maradni, mert a fűtéshez kellene az áram, ami ugye nem lesz.Ő tudna menni a tesójáékhoz, én meg el dolgozni.De nem tudom.Imádom a gyermekemet és a páromat is.DE a környéken semmi munkahely nincs.Ti elmennétek?Hátrahagyva férjet , gyermeket legalább 4 hónapra?Míg utánatok tudnak jönni?Vagy míg legalább tudjátok rendezni az adósságokat és a lakóhelyen nem lesz munkahely?Maradnék, de muszáj vagyok menni.
az biztos,hogy semmiképp ne hagyd magára (hiába a nagyszülei) a kislányod
két pici unokatesómat (2 és 4 évesek) lassan 1 éve 2-3 hónapokra nagyszülőknek "adják" a szülők betegség miatt (az egyik szülő nagyon beteg,nem tudnak foglalkozni velük meg korházba járni egyfolytában),de a két gyerek már szinte egyáltalán nem is akar menni haza,hiába naponta skype,meg msnes videó
költözz anyukádhoz pár hónapra,a gyedből és esetleges alkalmi munkákból sporolj össze egy olcsó albiravalót,és el a kicsivel együtt,őt bölcsibe,te meg dolgozni...FÉRJ NÉLKÜL
az ilyen pasit ki kell rugni
Köszönöm a tanácsaitokat!
Igyekszem vele beszélni, de sajnos nem lehet!Ahogy felhozom a témát már elkezd "hisztizni" hogy én nem bízom a képességeiben, és mindig csak leoltom az ötleteit.Holott ez nem igaz!Amíg nem volt a baba, addig mindenben támogattam amibe belekezdett, mert ha kiesett néhány havi keresete az ötletei miatt, akkor legfeljebb túlóráztam vagy másod állást is vállaltam.De most már nem!A gyermekem sokkal fontosabb mint Ő.Most lehet hogy ezen sokan megbotránkoznak, de így van!Vele képzelem el az életemet, de nem úgy hogy állandóan nyomorogjunk, hogy a szüleimhez vigyem át a kicsit, hogy Ő legalább egyen.Hogy 2-3 napig csak 1 szelet kenyeret eszem meg egy almát egész nap.Hogy a fa ami még van, az maximum 1 hétig elég.Hogy nem tudok venni egy csizmát végre, hanem a tavalyi félcipőt nyúzom még mindig.Elegem van az egészből!!!!!!!!!!!!!
Igazatok van!A babámat nem hagyom!Van fent néhány ismerősöm, megpróbálok beszélni velük, hátha valakihez mehetnék a babával amíg találok albérletet.Legalább egy szobát!
Nagyszülőkre is, de bárkire csak úgy javasolt ráhagyni a gyereket, hogy fokozatosan növelni a nélküled töltött időt. Vagyis először pár percre a másik szobába megyek, majd ezt növelni, fél óra...stb. A gyerek keresni fog, jelezni fogja a "babyszitternek".
26 hós kislányom még nem volt hosszú ideig másokkal (megengedném, de ehhez a nagyszülők/rokonok hozzáállása is kell). Külföldön lakunk, ennek ellenére anyuval, akit ritkábban lát, valamiért jobban megérti magát, és amikor utoljára otthon voltunk, átléptünk a szomszédba, őt anyura hagyva. Persze előtte megbeszéltük vele, ment is boldogan hátra a háziállatokat nézni anyuval... 20 perc múlva elkezdett minket emlegetni, hiányolni, amire anyu áthozta utánunk. Hát valahogy így kéne elkezdeni, fokozatosan hozzászoktatni ahhoz, aki majd vigyázni fog rá, ha dolgozol, ill. a bölcsihez (ott maradni vele és résen lenni sokáig, amíg igényli. Ha ez bármi áron is megoldható, csak utána mennék el dolgozni.
nov19./12.31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!