Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más nők is így vannak ezzel?...

Más nők is így vannak ezzel? Mások is az utolsó helyre sorolják magukat a családban?

Figyelt kérdés
Két pici gyereket nevelek. Nem mehetek fodrászhoz, mert a gyerekeimre gondolok, hogy tőlük veszem el azt a pénzt. Nem vehetek ruhát, mert ha el is jutok oda már nagy cirkusz árán, hogy nincs semmi, amit felvegyek, akkor a két gyerekem türelmetlenkedése miatt nincs rá idő. Viszont a férjemtől megkapom, hogy milyen ruhákba járok. Nem mehetek el kondizni, mert nem tudom megoldani, hogy távol legyek három órát, mert a férjemnek tanulnia kell. Semmi szabadidőm nincs. Mások is az utolsó helyre sorolják magukat a családban? Hogy kell ezt jól megoldani?
2009. márc. 24. 08:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem minden anya előbbre sorolja a gyerekeit. De ez nem azt jelenti, hogy neked mindenről lekell mondanod. Nem hiszem, hogy a gyerekek annyira érzékelnék, ha te időnként elmész fodrászhoz. Olyan frizurát kell választani, amivel nem kell havonta menni, festeni lehet otthon is stb. Nem tudom hány évesek a gyerekek, de ha velük problémás a vásárlás igenis vigyázzon rájuk legalább egy délelőtt az apjuk, nem hiszem, hogy ettől annyira kiesik a tanulásból. Más segítség nincs, nagyszülők vagy valaki?
2009. márc. 24. 08:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne sorold magad az utolsó helyre. Arra gondolj, hogy a gyerekeid felnőnek és a pároddal magatokra maradtok, sok-sok évig "egyedül" ti lesztek egymásnak. Ezért ne feledd el, hogy nő vagy, felseg. Most az anya kicsit hangsúlyosabb, de ez meg fog változni.

Ne veszítsd el az identitásodat. Igenis foglalkozz magaddal, foglalkozz a férjeddel. Biztos meg tudod oldani, hogy hetente 1-2 órára valaki más vigyázzon a gyerekekre, menj fodrászhoz, vásárolni. Tornázni otthon is lehet. Ne úgy nézd, hogy a gyerekeid elől veszed el a pénzt, hanem úgy, hogy a gyerekeidnek is jobb, ha egy boldog kiegyensúlyozott anyjuk van, ha boldog nagyszülők lesztek.

2009. márc. 24. 08:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

ÉN nem sorolom magam az utolsó helyre, na szép is lenne. Igaz, én ilyen közegben nőttem fel, hogy anya családtag, nem cseléd. NEm ismerem a helyzetedet, hogy van e esetleg nagyszülői segítséged, illetve, hogy anyagilag ezeket a felsorolatakat megengedheted e magadnak. ÉN olyan helyzetben vagyok, hogy szerencsére már egyikünk sem tanul, a férjem csak hétvégén van itthon, de akkor maximálisan segít, és nekem anyukám is sokat tud segíteni. Igaz, nem vagyok marhára elengedve anyagilag , fodrász kéthavonta, szerencsére semmit nem kell csinálni vele, csak vág a végéből , ez végül is nem hatalmas összeg. Ezenkívül négyhetente műköröm, ez kb másfél óra. Heti két alkalommal megyek úszni, ez esténként van, egy - egy órahossza, fürdetésre hazaérek, anyukám van a gyerekkel.Ezenkívül még a pedikűr amit megengedek magamnak, ez havi egy alkalom kb egy óra hossza. Kozmetikus annyi, hogy szemöldökszedés, a barátnőm házhoz jön. Ez időben összeadva egyátalán nem sok, és anyagiakat tekintve is néhány ezer forint havonta, ötnél nem több.Ruhát a nagykabáton és kösztümön kívül mindent megvarrok magamnak, tehát olcsón kijövök viszonylag. Azt meg lehet érteni, ha ezeket valaki anyagilag nem engedheti meg magának, és azt is, hogy a férjednek tanulnia kell. Nem tudom, hogy kéne jó tanácsod adni ezügyben. Tényleg nincs a férjednek egy deka szabadideje sem??? Azt nem bírom elhinni, hogy hétköznap esténként nincs egy szabad félórája, amikor te esetleg magaddal foglalkozhatnál. Vagy hétvégén nincs egy órája , hogy elmenj vásárolni??? Abban a pillanatban mikor a fejedhez vágja, hogy hogy nézel ki, akkor kezdeném előhozni ezt a témát, hogy ő mégis hogyan gondolja ennek a megoldását, lesz szíves besegíteni, a gyerekcsinálásnál ő is ott volt, a tanulás nem kibúvó, értse meg, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni.

Ja van még egy ötletem. Ahol én lakom, ott a művházban hetente van babaklubb. Szoktunk olyat csinálni, hogy ha valakinek elintéznivalója van, akkor vigyázunk a csemetéjére. Ez heti egy másfél óra, és nagyon jól működik. Egy anyukára max két babó jut, szóval abszolút nem megterhelő, és addig a másik anyuka eljut mondjuk a fodrászhoz, vagy esetleg ügyintézni. Esetleg próbálj ilyen szervezni ha nincs nálatok.

2009. márc. 24. 08:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az aranyszabály: a gyerekeknek boldog, nem pedig önfeláldozó szülőkre van szüksége!!!

Egyedül nevelem a 2 ovis fiamat: dolgozom, aztán rohanok értük. Imádom őket, nagyon sok programot csinálunk, nem ülümk otthon, de:

- járok tornázni (találtam olyan helyet, ahol van ingyenes gyerekmegőrző - ráadásul a gyerekek szeretik)

- anyukám elviszi őket havonta, 2 havonta egy 7végére, s ezalatt én shoppingolok, kulturálódom, barátnőzök, etc.

- vasárnap ebéd után csendes pihenőt tartunk, amikor anya olvashat

És nem szuperanyu vagyok, hanem a ritka órák, amiket magamra fordíthatok mindig sok új energiát adnak, vagyis jó befektetés!

2009. márc. 24. 09:21
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Én gyerek mellett is eltudok menni bárhova.Igaz már 6 éves.A párod is lehetne segitökész!
2009. márc. 24. 09:30
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Vannak már olyan konditermek is ahol van gyermekmegörző is!
2009. márc. 24. 09:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb anya előbbre sorolja a gyerekeit, de azért hosszútávon nem olyan szinten, hogy 100%-ban lekorlátozzák a mozgásterét. A férjed is megtehetné pl. havonta/kéthavonta 2-3 órára, hogy a gyerekekre vigyáz, amíg te elmész a fodrászhoz vagy kikapcsolódni vagy esetleg ha vásárolni kell. Ez a minimum, ne mondd nekem, hogy a férjednek havonta egy alkalommal nincs 2 szabad órája, mert én, akinek a férje minden nap dolgozik 12 órát és tanul is, nem fogom elhinni. Ez ürügy. Ha valaki segíteni szándékozik, akkor fog, ha meg nem, akkor akkor sem fog, ha fele annyi feladata lenne.

Mennyi idősek a gyerekek? Mert azért ez is számít.

2009. márc. 24. 09:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! A lányom 2,5 éves, a fiam 4 hónapos. Anyósom sokat segít, de mindkét gyereket nem tudom egyszerre rá hagyni. Férjem minden idejét a tanulásra fordítja, ami szerencsére nem tart sokáig már, mert már csak az államvizsgái vannak hátra. Arra leszek igazán kíváncsi, hogy utána miként fog alakulni a helyzet. Node ezt eddig is meg kellett volna oldani, ez aggaszt igazán. Meg is mondtam neki, hogy mikor fordíthatott volna időt rám, akkor kikapcsolódásként elment névnapozni a megszokott bandájával. Én reggeltől estig, hétvégén is a gyerekekkel foglalkozom, és mellette háztartás... mindegyikőtök tudja, mit is jelent ez, és arra nincs lehetőségem, hogy ha hazajön, akkor teljesen mentesítsen, pedig ő semmi mást nem tesz mostanában, csak a könyv fölött ül..marha fárasztó az én "munkámhoz" képest...most én várok el túl sokat? Nem vagyok így boldog, nem érzem jól magam a bőrömben. Mikor volt lehetőségem, hogy nemrég elkeztem a kondit, háromszor voltam összesen, olyan jól ki tudtam kapcsolódni, hogy másként álltam a gyerekekhez is. Tényleg sokkal kiegyensúlyozottabb anyukát kaptak...már nem bírom...
2009. márc. 24. 10:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Egyébként nem maradok csendben, elmondom neki mindig, mi a bajom és látszik rajta, hogy nagyon nyomasztja ez a helyzet és lelkiismeret furdalása van. Egyszerűen nem tudja, hogyan kell rajtam segíteni, ezt vettem észre. Vagy ha el is mondom, utána egy idő után elsikkad...tudom, hogy már fáradt ő is, pontosabban belefáradt ebbe az öt év tanulásba, de nem érti meg, hogy ha tanul, tanul, utána meg tessék teljes erőbedobással arra koncentrálni, ami éppen van: család, rám, stb. Egyébként falun élek, rossz a közlekedés, nem egyszerű bemenni a városba pár órára fodrászhoz mondjuk, mert az min. fél nap, inkább több kicsit.
2009. márc. 24. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia

Bar nekem meg nincs gyerekem, de en arra gondoltam, hogy mi lenne, ha megdumalnad a ferjeddel, hogy oke, akkor te meg kibirod egy kicsit, amig o levizsgazik (remelem nem evek mulva!) de utana ....es akkor elmondod a helyzetet, hogy x es y idopontokban te vigyazol a gyerekekre, es ezen es ezen a napon te fozol meg mosogatsz...stb.

De legyel am hatarozott, mert a legtobb pasi kijatsza azt hogy megenyhul a szived, es akkor majd 45 evesen kapsz eszbe, hogy a ferjed vegighavajozta az eletet te meg megszakdtal a haztartasban-gyereknevelesben!

En mondjuk megertem, hogy a tanulas is tud faraszto lenni (nagyon is!) es foleg a vizsgak elott, mert meg stresszlesz is.De utana mar tenyleg nem latom semmi akadalyat, hogy vegre o is "bekapcsolodjon a csaladi eletbe", mert most csak ugy eldeel veletek egy hazban ,eg odaul az asztalhoz kajalni.... :S

Mindenesetre sok kitartsat neked! :D

2009. márc. 24. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!