Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon ez vásárlásmánia?

Vajon ez vásárlásmánia?

Figyelt kérdés

A minap láttam egy műsort és vásárlásmániás nőkről volt benne szó. Sok nő azért vásárol, mert valamilyen területen sérült az életében. Pl nincs párja és ez nagyon zavarja, vagy éppenséggel van de nincsenek túl jóba. Vagy elveszített valakit a családból, vagy épp megbukott egy vizsgán, vagy épp ellenkezőleg örömében vásárol. Valaki azért, mert unatkozik, valaki azért mert utálja a munkáját és ebben leli örömét. Az én barátnőmön is ezt vettem észre. Mindig talál magának okot arra, és meg is magyarázza, hogy most épp miért volt szüksége egy új ruhára, táskára, bikinire stb.

Nemtudom hogy más nők mennyit költenek magukra, az én párom átlagosan 10-12 ezer ft körül ruhákra. Van hogy 20 ezer, de olyan hónap is van hogy 0 ft. Nem drága dolgokat vesz, általában kínaiba vásárol, de hát már ott is elég drága egy nadrág is pl 5000 ft. Káros szenvedélye nincs, szerencsére már 4 éve már leszokott a cigiről. Akkoriban is mindig mondtam neki, hogy inkább magára költsön mint cigire, de az utóbbi időben már sokallom ezt a vásárlást. Fiatal, 23 éves. Szerintetek úgymond "kinövi" ? Vagy soknak számít ez?

2011. jún. 20. 14:55
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
90%
16:57 képmutatás magas fokon,100 ezerért ékszer az ám létszükséglet,az nem vásárlási mánia á dehogy.
2011. jún. 20. 17:09
 32/42 anonim ***** válasza:
25%

Gratulálok, szövegértés nulla. Írtam, hogy nem az a lényeg, hogy ki mennyit költ, hanem hogy mennyi időt fordít a vásárlásra.

Én racionálisan igyekszem vásárolni mindent, olyanra adok pénzt, amire megéri. Amikor a húsz-harminc ezres cipő három szezont bír ki, a három-négy ezres kettőt, akkor nem látom értelmét többet adni érte. Ruhával hasonló tapasztalataim vannak.

Ellenben egy arany ékszer befektetés, igaz hogy drága, de ha kell, bármikor, öten év múlva is minimális veszteséggel pénzzé tudom tenni. Bár nyilván ehhez olyat kell választani, ami később is divat lesz.

Nem érzem, hogy képmutató lennék. Igyekszem úgy vásárolni, hogy a lehető legjobban jöjjek ki belőle anyagilag. Az elmúlt években egyértelmű tendencia, hogy a drága ruhák is egyre ócskábbak. Én pedig nem fizetek a címkéért. Ékszert is veszek az alagsori helyiségben dolgozó ékszerésztől, mert olcsóbban kapom meg, mint egy drágább üzletben.

Végül is lényegtelen, az előző hozzászólásom csak azért részleteztem, hogy ne kapjam azt a támadást, hogy nincs pénzem drágább ruhákra, ezért nem vásárolok. Persze ha az ember akarja, a kákán is megtalálja a csomót.

2011. jún. 20. 17:21
 33/42 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem egyáltalán nem az. A vásárlásmánia az, amikor az ember egy napot sem bír ki, hogy ne vegyen valamit. Ajánlom megnézésre az Egy boltkóros naplója című filmet, még neked is, férfi létedre, mert erről szól.

Én kb. kéthavonta járok vásárolni, de pl. van, hogy hónapokig nem megyek el. Általában spórolni szoktam ilyen Glamour, Joy napokra, hogy kedvezményesen tudjak vásárolni a kedvenc üzleteimben, és várom a leárazásokat (nemrég egy cipőt és egy overallt vettem féláron a Mango-ban). Inkább egyszerre veszek sok mindent, és kerülöm az ócska márkákat, inkább megveszem a drágát, de az sokáig tart általában (oké, újabban a New Yorkert annyira nem szeretem, de van onnan egy felsőm, 3 éves, és semmi baja, nem is fakult ki).

Cipőből csakis bőrt, egy pár műbőr cipőm van, az is azért, mert szerelem volt első látásra. A bőr természetes, egészséges, és tartós, nem véletlenül használták évszázadokon keresztül csak azt cipőkészítésre.

Ruhafronton alapdarabokba szoktam sokat fektetni, mondjuk varratott kosztüm, fehér blúz (na jó, ez nevetségesen olcsó volt), télikabát olyan fazonban, ami mindig divatos, de karácsonyra megleptem magam egy Levi's farmerrel.

Kínaiban egyébként nem szoktam vásárolni, tavaly vettem ott egy fürdőruhát, az nem volt rossz, meg egy felsőt régebben, ami egy hordás után bolyhosodni kezdett. Köszi, ennyi elég is volt belőle.

Kozmetikumok... szappan, testápoló, arcra való cuccok nyilván akkor, ha elfogy, nem kísérletezgetek ezekkel, a jól beváltakat használom. Dekorkozmetikumoknál változó, szemhéjpúdert,rúzst, szájfényt, ilyesmit gyakrabban veszek, de alapozót, púdert, szempillaspirált, korrektort szintén csak ha elfogy.

Egy kicsit hosszú lett, remélem nem gond.=)

2011. jún. 20. 17:51
 34/42 anonim ***** válasza:
81%

15:07 vagyok, a "semmi közöd" válaszoló

Pedig 4. éve élek együtt párommal,ő spórolós,én meg cipő és ruhabolond,az ő ruhái elférnek tizedannyi részen mint az enyéim.

Nem keresek rosszul.Ő sem.Ő nem vesz magának dolgokat,én igen.

De ki is tenném a szűrét,ha azt kezdené el számolgatni hogy mire költöm kb a fizum 10%-át (kb ennyi a havi ruha és cipő)

Lehet hogy 2hónappal később gyűlik össze új laptopra vagy akármire,de nehogymár ezért ne vehessek új ruhákat.

Nem azért dolgozom,hogy állandóan csak csorogjon a nyálam.

Az hogy meg a törölközőt is vásárlásmániának sorolja,az röhejes...a törölköző alapszükséglet,nem törölközhet a kidobott régi szakadt boxeredbe...

Kozmetikum volt kérdés:éves szinten kb 50ezer (havi szinten semmit nem veszek,mert egyszerre többet vezsek tusfürdőből,samponból,balzsamból,sminkcuccokból meg elég 1 évente nagyjából)

plussz kozmetikus havi 2ezer,fodrász félévente 5ezer

2011. jún. 20. 20:08
 35/42 anonim ***** válasza:
86%
Hát apukám,nem tudom,hogy te tisztába vagy-e az árakkal,de a barátnődet becsüld meg!
2011. jún. 20. 21:36
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
nehogy már egy törölköző,meg az ágynemű (ami kellett) vásárlásmánia legyen!
2011. jún. 20. 21:38
 37/42 anonim ***** válasza:
54%
Ennek köze sincs a vásárlásmániához. Teljesen normális dolgokat vesz, amire szükség van. Hozzám képest, sehol nincs. Én egy hónapban akár 60 ezer Ft-ot is eltudok költeni. És tényleg nem veszek sok cuccot!
2011. jún. 20. 23:19
 38/42 anonim ***** válasza:
87%
Itt nem a vásárlás a fő probléma.
2011. jún. 20. 23:31
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem neked lesz problémád a vásárlással, hanem a barátnőd fog rájönni, hogy egy kicsit zsugori vagy
2011. jún. 22. 15:13
 40/42 anonim ***** válasza:
Uccsónak igaza van, nem a barátnővel van a gond ;)
2011. jún. 22. 18:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!