Vajon ez vásárlásmánia?
A minap láttam egy műsort és vásárlásmániás nőkről volt benne szó. Sok nő azért vásárol, mert valamilyen területen sérült az életében. Pl nincs párja és ez nagyon zavarja, vagy éppenséggel van de nincsenek túl jóba. Vagy elveszített valakit a családból, vagy épp megbukott egy vizsgán, vagy épp ellenkezőleg örömében vásárol. Valaki azért, mert unatkozik, valaki azért mert utálja a munkáját és ebben leli örömét. Az én barátnőmön is ezt vettem észre. Mindig talál magának okot arra, és meg is magyarázza, hogy most épp miért volt szüksége egy új ruhára, táskára, bikinire stb.
Nemtudom hogy más nők mennyit költenek magukra, az én párom átlagosan 10-12 ezer ft körül ruhákra. Van hogy 20 ezer, de olyan hónap is van hogy 0 ft. Nem drága dolgokat vesz, általában kínaiba vásárol, de hát már ott is elég drága egy nadrág is pl 5000 ft. Káros szenvedélye nincs, szerencsére már 4 éve már leszokott a cigiről. Akkoriban is mindig mondtam neki, hogy inkább magára költsön mint cigire, de az utóbbi időben már sokallom ezt a vásárlást. Fiatal, 23 éves. Szerintetek úgymond "kinövi" ? Vagy soknak számít ez?
kozmetikai dolgokba a kozmetikus árát is bele kell számolni, vagy csak az itthonra vett krémeket, sminkcuccokat érted alatta?
egyébként a bikinim húszezer volt...gondolkodj el, mielőtt szidnád azt a szegény lányt, aki beéri ilyen olcsó cuccokkal is, hogy spóroljon, Te meg vásárlásmániásnak nevezed és számon tartod a kiadásait.
Szerintem sem költ sokat a barátnőd.
A második kérdésedre válaszolva (kozmetikai cikkek): ezt elég nehéz hónapokra lebontva megmondani. Én általános dolgokból (tusfürdő, sampon, szappan, stb) kb. kéthavonta szoktam bevásárolni, hogy mindig legyen itthon, és a többi kozmetikai dolgot (arctisztító, tonik, arckrém stb) pedig alkalomszerűen, amikor éppen kell. De hónapokra lebontva szerintem kb. 2-3000 Ft. (viszonyításképpen: egy tonik 1300 Ft, de nekem elég fél évig)
Én nem mondanám azt, hogy ez vásárlásmánia, nyár elején tényleg érdemes venni pár dolgot, ha kell (papucs, bikini, egyebek).
Azért jó lesz szemmel tartani.
Aki azt írta, hogy semmi köze a barátnője anyagi dolgaihoz, annak nagyon nincs igaza, egyértelmű, hogy még nem volt komoly kapcsolata, ahol mondjuk közös a kassza. Meg mondjuk amúgy is, ha az ember szeret valakit igenis érdekli a jövője, hogy nem téved-e rossz útra.
Ez a "semmi közöd hozzá" hozzáállás rohasztja el a társadalmat.
Kozmetikai dolgok: sminkcuccot nem veszek minden évben, szóval nagyon elenyésző. Sampon, tusfürdő sem gyakran, épp, mikor elfogy, de mindig nagy kiszerelésben szoktam ezeket megvenni. Fodrászhoz is kb. kétévente járok, kozmetikushoz is.
Szóval nem tudnám haviszintre lebontani, mert ilyenekre nagyon keveset költök. Mondjuk, ami nekem mániám, azok a háztartási dolgok. 25féle tisztítószer, kancsók, falmatrica, tálca, ilyesmi... Na, ilyeneket gyakran veszek, esetek többségében értelmetlenül...
Ez a "semmi közöd hozzá" hozzáállás rohasztja el a társadalmat.
Tíz éve élek kapcsolatban,bocsi,csak mi nem számoljuk hogy melyikünk mennyit költ vécépapírra,törölközőre,kozmetikumra,az ő fizuja az a ővé az enyém az enyém.
De ez a kapcsolat nem lesz hosszútávú ha már most igy lesed,hogy mire költ sajnos egyesek a másik levegővételét is számolják ne hogy többet lélegezzen,mint ők.
Furi, hogy ezt mondom, de szerintem ez már igenis vásárlásmánia. Igaz, amennyire látom, a legtöbb nő itt vásárlásmániás, magukhoz mérten nyilván nem sok, amit a barátnőd vásárol.
Én kb. negyedévente 10e-t költök ruhára, cipőre. Ez is úgy néz ki, hogy ami kell, azt megveszem, általában egy nadrág, évente kétszer a cipő (2-3 évet bírnak, olcsó kínaik). Egy vagy két felső, fehérnemű, slussz. Fürdőruhát ritkán veszek, nálam egy kínai simán 4-5 évig bírja, párhuzamosan van kettő, hogy tudjam váltogatni, ha kell.
Ékszerekre alkalomszerűen költök, évente 1-2 darabot veszek csak, de az akkor ötszámjegyű összegbe kerül minimum. Nem szeretem a bizsut :)
Kozmetikára megint keveset, kozmetikusnál még nem voltam, fodrászhoz egy évben egyszer megyek, szerencsére nem törik a hajam, sampon, tusfürdő, arctisztító, arcpakolás, dezodor, parfüm - ennyiből áll a kozmetikám, nem sminkelek. Havi szinten szerintem 1-2 ezer lehet.
Hozzá kell tenni, hogy szerintem szumma én is költök annyit, mint a barátnőd, csak nem ruhákra, hanem ékszerekre. Viszont boltok közelébe nem is megyek, csak 2-3 havonta. Innen nézve nem értem azt, hogy sokan képesek hetente, sőt hetente többször vásárolni menni, ezt tartom inkább a vásárlásmánia indikátorának. Én sajnálnék rá ennyi időt, másnak meg ez jelenti a szórakozást és mániákusan járja a boltokat.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:57
Azért az elég furcsa, hogy 100ezrekért veszel ékszert, de egy jó minőségű cipőre sajnálod a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!