Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon ez vásárlásmánia?

Vajon ez vásárlásmánia?

Figyelt kérdés

A minap láttam egy műsort és vásárlásmániás nőkről volt benne szó. Sok nő azért vásárol, mert valamilyen területen sérült az életében. Pl nincs párja és ez nagyon zavarja, vagy éppenséggel van de nincsenek túl jóba. Vagy elveszített valakit a családból, vagy épp megbukott egy vizsgán, vagy épp ellenkezőleg örömében vásárol. Valaki azért, mert unatkozik, valaki azért mert utálja a munkáját és ebben leli örömét. Az én barátnőmön is ezt vettem észre. Mindig talál magának okot arra, és meg is magyarázza, hogy most épp miért volt szüksége egy új ruhára, táskára, bikinire stb.

Nemtudom hogy más nők mennyit költenek magukra, az én párom átlagosan 10-12 ezer ft körül ruhákra. Van hogy 20 ezer, de olyan hónap is van hogy 0 ft. Nem drága dolgokat vesz, általában kínaiba vásárol, de hát már ott is elég drága egy nadrág is pl 5000 ft. Káros szenvedélye nincs, szerencsére már 4 éve már leszokott a cigiről. Akkoriban is mindig mondtam neki, hogy inkább magára költsön mint cigire, de az utóbbi időben már sokallom ezt a vásárlást. Fiatal, 23 éves. Szerintetek úgymond "kinövi" ? Vagy soknak számít ez?

2011. jún. 20. 14:55
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

Amúgy az utóbbi időben, talán 1 éven, elég jó áron vesz mindent. Általában kiárusításokon, ahol 50%-kal olcsóbb minden, meg turiból hoz el bilétás cuccokat.

Régebben megvette a legdrágább női márkás cuccokat, na akkor ki voltam akadva, hogy 6000 ft egy póló.

Kicsit megnyugodtam, hogy írtatok, akkor mégsem vásárlásmániás a lelkem :)

2011. jún. 20. 15:13
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
hát ez egyáltalán nem sok. örülj neki, hogy bikinit is 1000 forintért vesz, nem pedig 10000-ért, annyiért is lehetne... :)
2011. jún. 20. 15:14
 13/42 A kérdező kommentje:
Ja és még arra lennék kíváncsi, hogy ti nők mennyit költötök átlagosan egy hónapban kozmetikai cikkekre?
2011. jún. 20. 15:15
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Ez sehol nem vasarlasi mania. Tudod mi az? Nekem anyukam annyit vasarol, hogy nincsen mar szobam, mert a foldon kb. derekik ero ruha kupacok vannak. Na, az vasarlasi mania. Gyakorlatilag nincs het, hogy ne venne kb. 5 ruhadarabot es soha semmit nem dob ki. Soha! Igy van 60 kabatunk, 58 taskank, 131 par ciponk...meg sorolhatnam. A baratnod messze van meg ettol.
2011. jún. 20. 15:18
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Te most szinte forintra számon tartod, mennyit vásárol a barátnőd? Ez nekem bevallom nem túl szimpatikus, hogy ennyire figyeled mit vesz és mennyit.

Gondolom akkor ő is számolja, hogy te mennyit vásárolsz.

Biztos vagyok benne, hogy te is költesz, csak épp nem ugyanarra. Pl. sör, kocsi, sport, hobbi, stb.

2011. jún. 20. 15:19
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Atyaég, mi lesz szegény lánnyal, ha mondjuk lesz gyereketek, és ő gyesen lesz ....
2011. jún. 20. 15:20
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem az én pénzem költi. Én pedig nem vásárolok, spórolok. Neki is inkább azt kellene, vehetne kanapét.

Nnem a te pénzed költi ,ergo közöd nincs mit vesz belőle,vehetne akár majmot is,nem te döntöd el hogy kanapét kellene vegyen vagy joghurtot,te IRIGY vagy,ah kanapé kell vegyél magadnak.

Amúgy tipikus magyar jellem, ha te sprólsz más igy éljen ugy,én se öltözök azért rongyokba mert a másoknak csak arra futja.

2011. jún. 20. 15:21
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne butáskodj, ez közel sem vásárlás mánia.

Én kifejezetten utálok vásárolni, és úgy szakadnak le rólam a több éves ruháim, mégis azt mondom egy 23 éves lány, ha megteheti költsön csak szép ruhákra, a párja meg örüljön neki!

Persze, spórolni jó dolog, de ahogy írtad nem költ annyira sokat; élvezze ki ő is és te is, hogy csinos, fiatal lány, aki tud adni magára.

Sminkcuccokkal kapcsolatban már hajlamosabb az ember túlköltekezni, ez még rám is igaz, mert egy kis szemfesték, egy kis rúzs, egy kis szájfény, egy kis szemceruza, körömlak, stb... és máris otthagytunk több ezer forintot a boltban és a többségét soha nem használjuk el teljesen. :)

De a vásárlás mánia az nem a néhány szemfestéknél, hanem méregdrága felesleges parfümöknél és soha nem használt kenceficéknél kezdődik.

2011. jún. 20. 15:24
 19/42 A kérdező kommentje:

15:18-as azért az kemény, atyaég.

Egyébként nem tartom számon hogy barátnőm mit vesz és mennyiért csak mindig olyan nagy örömmel mutatja meg, és hát nem akarom elvenni a kedvét azzal, hogy már megint minek vásároltál? Én meg olyan vagyok hogy megjegyzem az árakat, pláne hogy néha engem is meglep hogy hol tudott ilyen olcsón vásárolni?

Én mint mondtam nem költök, szóval ne támadjatok már, ruhákat már rég nem veszek, van elég.

2011. jún. 20. 15:25
 20/42 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem vásárlásmánia.

Amúgy meg nem spórolhat folyton.

2011. jún. 20. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!