Titeket is csesztetnek szüleitek a gépezés miatt?
Pedig nem is egy 13-15 éves pattanásos Call of kutyaf.szát toló gyerek vagyok. Nem is szoktam már játszani, most már csak netezek. 19 éves vagyok, 4-5-ös tanulmányokkal, barátnőmmel pedig csomószor el szoktunk menni lógni valamerre (bár szüleim ezt is keveslik, de akkor meg félek, hogy a barátnőm agyára fogok menni).
De viszont (nyugi, mielőtt a gyakorikérdések grammarnáci trolljai megjegyeznék, tudom, hogy magyar mondatot nem szoktunk ezzel kezdeni), szüleimnek már problémájuk van, ha késő délutántól késő estig gépezek, neten olvasok dolgokat és youtube-ozok. Persze, régen eljártam haverokkal inni, de amióta volt ez mononukleózisom, a "haverok" pedig már érdekbarátok lettek, akik engem vérig oltva töltötték ki frusztrációjukat, azóta már azt se csinálom.
Ezt csak így leírtam, nem kell rá reagálni, ez nem az a "vernek a szüleim, mit csináljak?"-kérdés. Viszont tőletek kérdezem : mennyire szoktak ti szüleitek beszólni abba, hogy ti mennyit gépeztek vagy sem?
Igen,eleget mondják,hogy menjek már ki!Pedig meg se buktam,segítek is nekik,abban,amit kérnek.Egyszerűen nem értem,mi a bajuk ezzel.Főleg anyumnak.De apámnak is ugyanúgy,aki pedig alkoholista.Július első heteire meg van a program,meg utána is.:DD
Koncertek,strandolás..stb.
De amúgy minden nyáron téma a gépezés.-.-
Nem lehet, hogy a szüleidnek inkább az a baja, hogy mondjuk nem segítesz a házimunkában, vagy valami hasonló?
Mellesleg nem azzal van a baj, hogy de-vel nem kezdünk mondatot, hanem hogy azt nem mondjuk/írjuk hogy "de viszont", mert a de is meg a viszont is ugyanazt jelenti ;)
ÉN nem sozktam sokat gépzeni, reggel hattól tízig megcsinálok itthon midnent, felmosok, borsót fejtek, elmosogatok stb. Utána elmegyek a páromhoz (másik város)
VAgy ő jön. Ha viszont nem találkozunk msnen szoktunk beszélni délután és ezért mindig megszól. Szerintem azért, mert ő egyáltalán nem gépezik és nem érti hogy mi az értelme:)
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:41
De viszont ha nyelvész szakra járnál, tudnád, hogy nincs a de viszonttal semmi baj. A nyelvhelyesség nagyon relatív dolog. :)
És hogy a kérdésre is válaszoljak: nekem nem szólnak semmit érte, holott mostanában van úgy, hogy 12 órát is ücsörgök a gép előtt - igaz, nem egyfolytában. És ettől marad időm segíteni, a barátaimra és a tanulásra meg a sportra is.
Hogy normális választ is kapj: egy darabig csesztettek, igen. Aztán kijelentettem, hogy informatikus leszek, ha tetszik, ha nem, párszor rajtakaptak, hogy a gépen ökörködés helyett prohardvert olvasok, vagy tanulok, azóta békén hagynak vele, mióta meg elköltöztem, végképp nem szólnak bele
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!