Hazudtam. Mit csináljak? Kezdek kiborulni.
Bocs, hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem mindenképpen mondd el az igazat. És mindenképpen jelentkezz az ELTE-re. A szüleid szerintem elég intelligensek és megértik, hogy oda szeretnél menni, igaz nem is kellett volna elkezdeni ezt a hazugságot. Felnőtt vagy már, ez a Te döntésed. Nekem a szüleim nem mondták meg, hogy hova mehetek és hova nem, bár tudom hogy azt akarták hogy valami jó egyetemre menjek. Én mindenképpen elmondanám, hogy így döntöttem és ez lesz. Attól meg egyáltalán nem kell féljél hogy rossz társaságba keveredsz szerintem. Ilyet kitől hallanak a szülők? :)
Az ELTÉsek is emberek (talán :D ).
Hűűűűha... Biztos hogy anyukád ezt mondta?
Ezzel zsarolni a gyereket, hogy ha oda megy tanulni ahová szeretne elválik apukádtól, és miattad megy tönkre a család?
Ezek szerint anyukád már ezelőtt is fontolgatta a válást, ami akár bekövetkezik akár nem semmiképp sem lesz a Te hibád. Amit anyukád mondott, ha tényleg ezt mondta, akkor arra egy szó bőven elég: Gonoszság. Ilyesmit mondani a saját gyerekemnek határozott gonoszság. (Biztos, hogy komolyan mondta?)
Előbb utóbb úgyis a sarkadra fogsz állni, ha ezt meg is oldod így... ideiglenesen, akkor is egyszer eljön az idő, amikor anyukád már nem erőltetheti Rád az akaratát.
Esetleg azon kívül, amit anyukád mondott, amivel szerintem zsarolt, milyen érv szólt még az ellen hogy pestre menj egyetemre?
Szóval mit mondanak, miért nem mehetsz? Nem hiszem hogy
drágább lenne.
És az, hogy van egy barátod egyből megoldást jelent minden akadályra?
Ismertek az érettségi eredményeid, meglehet nézni a régi ponthatárokat, csak látod, hogy felvennének-e. Ha meg nem vesznek fel, akkor úgy is mindegy, legalább megpróbáltad.
Átkerülni nagyon nehezen lehet. (BME-n legalábbis az a szabály, hogy az utolsó két fél év alatt, ha nem érted el a tantervben szereplő kreditek felét, és az átlagod az alsó 15%ban van, akkor áttehetnek)
De akkor ígérd meg, hogy becsülettel tanulsz majd, és ha átkerülnél költségtérítésesre, akkor otthagyod. (de nem kerülsz át, ez biztos)
Én csak BME-s kollégiumokról tudok véleményt mondani, egyáltalán nem olyan mint ahogy sokan elképzelik. Bulik vannak, de nem kötelező elmenni, senki nem kényszerít. Az áruk 8500-tól 12000ig terjednek, de van ismerősöm aki egyházi kollégiumban lakik. Egyet ismerek, aki katolikus, egy másikat, aki református kollégiumban. Ott aztán tényleg szabályozva van az élet. (már a katolikus koliban :) )
Ami igaz az igaz, nem jó, hogy egyedül mennél. Nincs barátnőd, aki oda jár, vagy más a régi iskoládból, akivel lakhatnál, vagy figyelne rád az elején?
Igen, a tavalyi ponthatár alapján bekerülnék, azért akarok csak azért akarok újraérettségizni hogy bebiztosítsam magam ha sokat ugrana a ponthatár. Szerintem se kerülnék át, mert eddig is becsületesen tanultam és ez után is így tervezem. És határozott elképzelésem van hogy mi szeretnék lenni és mindent meg akarok tenni ennek érdekében. :)
És van 3-4 pesti ismerősöm, köztük egy ugyanolyan szakos srác mint ahova menni szeretnék :) Szóval nem lennék teljesen egyedül. És amúgy is engem nehéz belevinni a rosszba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!