Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szomszédom hetedikes fia...

Szomszédom hetedikes fia megbukott 2 tantárgyból, a többi is épp csak kettes. Szerintetek nem lenne jobb, ha ismételné az osztályt?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 19:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

(20:05 vagyok)"az ismételt év alatt fejlődik a gyerek"

- ezzel nem értek egyet, kedves Kérdező.

Lelkicsapásként élné meg, hogy visszavetik és valószínű, a közösség is nehezen fogandá be, kiközösítené.

Ettől még jobban leblokkolna. Ami úgyis valószínű ez van, azért ilyen rosszak az eredményei. Talán az átlagnál jobban hátbavágta a kamaszodás? talán nincs egy követhető apakép? valahogy így kallódnak el ilyen korban..

egy segítő tanár kellene..

2011. jún. 18. 21:24
 22/28 anonim ***** válasza:
67%

Tőlem kértek tanácsot, mert diplomás vagyok

Oda ne rohanjak... és legalább pedagógus végzettséged van? Mert pl. egy közgazdász ehhez annyit ért mint tyúk az ABC-hez.

2011. jún. 18. 23:37
 23/28 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ez egy teljesen normális kérdés volt. Nem értem minek válaszol, aki nem tud semmit mondani. Én inkább aggódást vettem ki a kérdésből, nem pedig azt, hogy unatkozik, és nincs jobb dolga.

Szerintem attól is függ miért bukott meg. Ha nagyon nehezen tanul, akkor lehet, hogy valóban segítene az évismétlés, de abban tényleg van igazság, hogy kudarcként élheti meg. Én azt mondom őt is kérdezzék meg a dologról, csak hogy kiderítsék milyen hatással lenne rá. egyébként ha nem annyira siralmas a helyzet, én is azt javasolnám inkább csinálja meg a pótvizsgákat.

2011. jún. 19. 00:56
 24/28 anonim ***** válasza:
70%

Én inkább aggódást vettem ki a kérdésből, nem pedig azt, hogy unatkozik, és nincs jobb dolga.

Aggódni az ember a családtagjai, szerelme, meg a barátai (esetleg azok közeli hozzátartozói) miatt szokott, nem pedig a szomszédasszony tanulási zavaros, egyértelműen szarul nevelt kölykéért.

2011. jún. 19. 01:13
 25/28 A kérdező kommentje:
01.13-as ! Lebuktam! Rokon gyerek. Szeretjük, de tényleg borzalmas. Osztály bohóca, központban lévő- hiper aktiv fajta. Hazudós, kezelhetetlen. Ezért hajlok az osztály ismétlés felé. Persze nem az én döntésem. Én már egy fiút felneveltem, és EMBER lett. Valóban nem pedagógus vagyok, de az osztályfőnöke is tanácstalan. A Szülei egyszerű - tanulatlan, de most kétségbeesett emberek .Nincsenek könnyű helyzetben.
2011. jún. 19. 06:54
 26/28 anonim ***** válasza:
Ha ugyanabban az iskolában kerül egy osztállyal lejjebb, ha mindennap látnia kell a volt osztálytársakat,ha azokkal kell egy teremben ülnie, akiket eddig esetleg lenézett, akkor mitől javulna a helyzet?
2011. jún. 19. 07:43
 27/28 A kérdező kommentje:
De hát valami büntetés csak jár?
2011. jún. 19. 08:11
 28/28 anonim ***** válasza:
44%
Én azt tanácsolnám, hogy ne törődjenek az iskolával. Mindenki végiggondolhatja szerencsétlen kölykök és saját helyzetét is anno. Az iskola konkrétan emberkínzás és semmire sem jó. Napi 5-6 órán keresztül szigorúan egyhelyben ülve figyelni, mert ha nem, akkor kettest vagy egyest kapsz. Ez konkrétan zsarolás a gyerekkel szemben. Menjen végig minél hamarabb és legyen szabad. Inkább örülni kéne, hogy a gyerek nem egy szolgatípus. Bátorítani kell, amiben tehetséges.
2011. jún. 19. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!