Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdek belefáradni! Csak pár...

Kezdek belefáradni! Csak pár jó szóra vágynék! Velem van a baj?

Figyelt kérdés

Ma asszem elég rendesen kibuktam. A jövő héten államvizsgázom, és hát még eléggé rá kell hajtanom a tanulásra, de egyszerűen nem tudok rá koncentrálni, mert úgy érzem senki nem fogadja el, és nem fogja fel, a környezetemben, hogy ez milyen fontos. A párommal a szüleimnél lakunk, ami önmagába nem egyszerű helyzet. Most építkezünk, és épp egy nagy melóban vagyunk. Én csak főznék/főztem, meg ki kellene szolgálni a melósokat, szóval a tanulásnak lőttek. Már több mint egy hete jeleztem a páromnak, hogy csúsztassuk a melót a jövő hétre, de nem. Most duzzog, alig szól hozzám. Persze most én vagyok a lusta, mert nem vagyok hajlandó ott ugrálni. Az utóbbi pár napban tiszta bunkó velem. Na meg szeretnénk babát is, bár már nem is tudom, lehet, hogy csak én szeretném, mert nemigazán akar tenni érte.

A másik tényező, amin aztán teljesen kibuktam, az apám. Ma átment hozzánk segíteni, de itthon hagyta a teloját, és kérte ha megyek át, vigyem el neki. Itthon főztem, amikor megszólalt a telefonja - a főnöke hívta -, de mire odaértem elhallgatott. Nem hívtam vissza. Aztán még engem cseszett le apám, de olyan stílusba, hogy...

Az az érzésem, bármit teszek az nem jó. Ha tanulok, az a baj, ha nem akkor meg az. Ha itt vagyok az a baj, ha ott az. Kezdek besokalni. Semmi nem jó, amit én teszek, se apámnak se a páromnak.

Pedig csak annyit várnék néha: Köszönöm!

Mit kéne tennem, hogy elfogadjanak?Hogy ne a hibát lássák bennem mindig?

2011. jún. 18. 16:17
1 2
 11/19 anonim válasza:

Ilyen mindenkivel van ám, h besokall:) Gondolom, azóta könnyebb. Megnyugodtál már?

Apukádnak meg mindig ilyen a stílusa? Mert sajnos az enyémnek igen, sőt Édesanyámnak is, és érdekelne más hogyan boldogul vele.

2011. jún. 18. 17:22
 12/19 A kérdező kommentje:

Igen, mostmár megnyugodtam!

Sajnos apa ilyen, mindig!Nehezen viselem, mert türelmes vagyok, de vele valahogy nem megy. Anya hála ég rendes, és ő teljesen más. Ami megkönnyítette a kapcsolatom apával, az az, hogy biztonsági őrként dolgozik mostmár közel egy éve, és van úgy, hogy 3-4 napig nincs itthon.

Te mit csinálsz amikor, ilyenek a szüleid?

2011. jún. 18. 17:27
 13/19 anonim ***** válasza:

nagyon ki vagy idegileg.

pszichológus többet tudna segíteni mint mi.

2011. jún. 18. 17:30
 14/19 anonim ***** válasza:

szeretnék segíteni ,de nem tudom hogyan.

ilyenkor annyit kell tanulnod h semmire sincs időd.

2011. jún. 18. 17:36
 15/19 anonim válasza:
Amikor megbántanak, igyekszem a teendőimbe menekülni. tanulok, dolgozom, babázom stb. És kérem az eget, hogy ne haragudjak, de az sokszor nehéz. Nálunk ugye mindketten hasonlók, nincs kivel megbeszélni, és együtt élünk. De már az sokat segített, hogy elmondhattam. Köszönöm. Te meg tudod valakivel ezeket beszélni?
2011. jún. 18. 17:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nemigen van olyan akivel megbeszélhetném. Vannak barátaim, nem azért, csak nem akarom őket traktálni, bár biztos szívesen meghallgatnának.
2011. jún. 18. 19:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, bébi, de döntsd már el, hogy mi a fontosabb! A ház meg a család vagy az a hülye tanulás. A lányok manapság nem azért tanulnak, mert tehetségesek valamiben, hanem csak úgy kinéznek maguknak valamit, hogy legyen papír. Nem csoda, ha két külön családból jövő férfi is ki van akadva a környezetedben. Ne félj, nem fognak megvágni a vizsgán. Különbenis, ha rendesen tanultál az elmúlt években, az államvizsga a legkönnyebb mind közül. Manapság már minden második embernek diplomája van. Hidd el, azért mert lány vagy, nem vagy értéktelenebb, mint egy fiú. Inkább a női oldaladat kéne kiteljesíteni és abban államvizsgázni jelesre. Merj bízni az apádban.
2011. jún. 19. 12:43
 18/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Az elkövetkező egy hétben akármi is történjék nekem az államvizsga a legfontosabb.Ugyanis a házon a következő héten is tudunk dolgozni, de államvizsgázni csak egy év múlva tudnék ismét.

Aztán meg szeretnélek megnyugtatni, nem a papír miatt tanulok. Őszintén szólva nekem nem kéne diploma, ha a nélkül is dolgozhatnék a szakmában. De sajnos előírás.

Ha tényleg ez a legkönnyebb vizsga, akkor szerinted ne is tanuljak? Nem azt mondom, hogy végigtanultam a főiskolás éveimet, de a vizsgákra, zh-kra mindig tanultam, 4-5-el végeztem, de tudod "bébi", amit nem használunk minden nap, azt hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Azért köszi a válaszod!

2011. jún. 19. 19:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Semmit nem csinálsz rosszul, ezen ne rágódj! Hidd el, a faterod és a kedvesed is szeret téged, és egyikőjük sem akar igazán megbántani! Az államvizsgától meg nem kell félni, lóf*sz az egész, pláne, ha már addig eljutottál!:)
2011. jún. 20. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!