Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye, hogy önzőség az is, ha...

Ugye, hogy önzőség az is, ha vmit adunk a párunknak, de érdekünk fűzödik hozzá csak azért adjuk és az orra alá dörgöljük?

Figyelt kérdés

szóval a párom, amikor kapok tőle vmit (amire szükségem lenne, soha semmit)de pl ad telora, bérletre pénzt (hogy őt fel tudjam hívni, meg utazgatni hozzá) ezekből azt vonja le, hogy ő milyen önzetlen és odaadó, holott a bnőim és a kolleganőim olyanokat mesélnek, hogy a manikűrösüktől kezdve a kocsijukon át mindent a párjuk fizet nekik, sőt! a párjuk mondja nekik, hogy vegyék mindezt igénybe, hogy az ő felesége szép legyen és kvalifikált.

az én párom mindig is sajnált tőlem mindent, zavarta, ha a rezsimre nem volt elég pénzem, mert nyarvogok, de eszébe nem jutott volna segíteni nekem, sőt ki is jelentette, hogy semmilyen saját költségemben nem segít, ajándék az más.

és tökéletes önzetlennek látja magát.

félreértések elkerülése végett, NEM A PÉNZÉRE PÁLYÁZOM, csak választ szeretnék arra, hogy ott kezdődik az önzőség, hogy sajnálunk mindent a másiktól, de ott folytatódik, ha bármit adunk, azt felemlegetjük neki, számolgatjuk, hogy mikor mennyit költöttünk a másikra, és mielőtt adunk valamit ALAPOSAN átgondoljuk.

nos?

2011. jún. 17. 13:26
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
07:28 vagyok. Még annyit, hogyha nem illetek össze a pasiddal, akkor nem itt kell érvelgetni és nézőpontokat ütköztetni, hanem leülni egymással és átbeszélni mindent. Ha nem tudjátok egymást olyannak elfogadni, amilyen, akkor meg fel is út, le is út, ki kell lépni a kapcsolatból. Legalább a srácnak is megadatna egy elvárásosságmentes csaj lehetősége.
2011. jún. 21. 07:33
 32/34 A kérdező kommentje:

nincsenek elvárásaim, csak annyi ne önzetlennek nevezze magát.

amúgy megbeszélni semmit nem lehet vele, mert mindent támadásnak vesz és balhézik.

2011. jún. 22. 16:15
 33/34 Septimius ***** válasza:
Én egy zacsi gumicukornál nagyobb értéket nem fogadok el a barátomtól! Nekem és sok más nőnek egyenesen rosszul esik, ha középkorias módon a férfi pénzel minket! És ezt a barátom is tudja, tiszteletben tartja, hogy egyenrangúak vagyunk. Függetlenek akarunk lenni és önállóak, nem pedig egy másik személy kénye-kedvétől függeni. Úgy látom, a te barátod is ezt az elvet vallja inkább, mert szerintem egyáltalán nem önző, hanem próbál egyenrangúnak tekinteni. Jobban járnál, ha keresnél mást, akivel majd kialakíthatjátok a saját kis hierarchiátokat.
2011. nov. 1. 22:19
 34/34 A kérdező kommentje:

annyira nem látsz bele a kapcsolatunkba

egyáltalán nem bánik velem egyenrangú félként

rendkívül uralkodós típus

emellett meg rendkívül önző

amíg én apait anyait beleadok anyagilag is ebbe a kapcsolatba, neki mintha a fogát húznák

más bnőimtől meg azt hallom, hogy úgy bánik a párja pénzével, mintha a sajátja lenne

aminek ráadásul örül is a párjuk - örömmel költenek a szerelmükre.

2011. nov. 2. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!