Ugye, hogy önzőség az is, ha vmit adunk a párunknak, de érdekünk fűzödik hozzá csak azért adjuk és az orra alá dörgöljük?
szóval a párom, amikor kapok tőle vmit (amire szükségem lenne, soha semmit)de pl ad telora, bérletre pénzt (hogy őt fel tudjam hívni, meg utazgatni hozzá) ezekből azt vonja le, hogy ő milyen önzetlen és odaadó, holott a bnőim és a kolleganőim olyanokat mesélnek, hogy a manikűrösüktől kezdve a kocsijukon át mindent a párjuk fizet nekik, sőt! a párjuk mondja nekik, hogy vegyék mindezt igénybe, hogy az ő felesége szép legyen és kvalifikált.
az én párom mindig is sajnált tőlem mindent, zavarta, ha a rezsimre nem volt elég pénzem, mert nyarvogok, de eszébe nem jutott volna segíteni nekem, sőt ki is jelentette, hogy semmilyen saját költségemben nem segít, ajándék az más.
és tökéletes önzetlennek látja magát.
félreértések elkerülése végett, NEM A PÉNZÉRE PÁLYÁZOM, csak választ szeretnék arra, hogy ott kezdődik az önzőség, hogy sajnálunk mindent a másiktól, de ott folytatódik, ha bármit adunk, azt felemlegetjük neki, számolgatjuk, hogy mikor mennyit költöttünk a másikra, és mielőtt adunk valamit ALAPOSAN átgondoljuk.
nos?
magyarázat:
a kolleganő 20 éves házasságban él
a bnő 5 éves élettársiban
én menyasszony vagyok
egyikünk sem kért/várt el soha semmit a párjától anyagiakat tekintve, mindhárman el tudjuk magunkat tartani
rájuk 100ezreket költ a párjuk CSAK ÚGY, én ha bajban vagyok most is a szüleim segítenek
és a párom egy bérletre, meg telefonfeltöltésre meg 2 évente egyszer egy cipő, vagy ilyesmi ajándékra "veri magát"
és engem EZ zavar!
Hát ha zavar, akkor ne menj hozzá! Szerinted majd az esküvő után megváltozik???
Menj és keress mást, aki majd 100 ezreket költ rád, mint a kolléganőidre. /Mert már látom, hogy ez a lényeg/
ÉRTEM ÉN, HOGY NEM A PÉNZ A LÉNYEG DE MÉGIS MINDIG ITT JUKADUNK KI! :)
mert mindenki a pénzhez akar kilyukadni!
a kérdésem az önzőség definiálásáról szól!
szerintem nem önzetlen a párom, ő ezt kijelenti magáról.
szerintem önző és pont.
CSAK erről vártam véleményt!
Nem önzetlen a párod, mert olyan, hogy önzetlen tett, nem létezik. A barátnőid, vagy kolléganőid párjai sem önzetlenek, sőt!
Te viszont igenis elvárod, hogy fizessen neked ezt-azt, és még szóvá se tegye. Csak láthatóan nem vagy tisztában önmagad elvárásaival.
Az, hogy a pasi nem fizeti a nő minden kénye-kedvét meg fölösleges szórakozását, az messze nem önzőség. De ha MINDENT, amit ad, felemleget ezerszer meg a fejéhez vágja a nőnek, az egyszerűen tahóság. Meg az is, ha ajándéknak olyasmit ad, amit igazából ő használna inkább.
21/N
csak mert az én párom bármit kapott tőlem, csak azért, mert megláttam egy üzletben és rá gondoltam, natur szeretetből, és nem emlegetem fel neki és egyszerűen örömmel tölt el, ha adhatok valamit.
és nem arra van szükségem, hogy viszonozza, hanem csak azt látom ő nem ilyen, mint én, és ez engem lelomboz.
tehát nem ajándék kellene igazán hanem a GESZTUS csak ez ajándékban látszik, vagy hogy is mondjam. remélem érthető.
írok egy példát.
a volt barátom megdícsérte egy másik csaj cuccát(mindegy mit) és következő mondata, ez jó lenne a bnőmnek!
tehát, hogy rám gondol, vagy ilyesmi.
Önmagában nem biztos, hogy a párod helytelenül viselkedik. Ugyanis létezik egy olyan értékrend vagy neveltetés is, hogy nem kenyerezzük le anyagiakkal a párunkat. Sok nő méltóságból és tartásból nem is fogadná el, hogy a pasi pénzelje a kiadásait (manikűr, autó stb). Egy közös életvitel esetében óhatatlan, hogy összemosódnak dolgok, nálunk is van olyan, hogy éppen az fizet ki valamit kettőnk közül, akinek jobban van pénze.
Amit rendkívüli mértékben helytelenítek, az a hánytorgatás és a kéretlen szívességekért való viszonzás elvárása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!