Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti elengedtétek volna?

Szülők! Ti elengedtétek volna?

Figyelt kérdés

17 éves kamasz fiam van.Nagyon jó a kapcsolatunk, mindent megbeszélünk, mindent elmond.Nem tiltom semmitől, a normális keretek között.De mi is számít normálisnak?Vett vízipipát, engedtük.Elakar menni bulizni, engedjük.Soha nem jött haza részegen, ha ivott is valamit elmondja.

De ma az egyik barátja hívta egy másik városba egy közismert drogtanya discóba.Friss a jogsi a barátnak, 3000 köbcentis járgánnyal, és elég felelőtlen felfogással.Sokat iszik a fiú, volt, hogy suliba is részegen ment.Kérte, engedjem el a srácomat, -30km oda-vissza-, haza is hozza.Hát nem.Nem engedtem.Most megy a durci.De úgy vagyok vele, hogy inkább Ő legyen ideges rám, mint hogy én sírjak.Jól tettem, vagy rosszul?

2011. jún. 15. 23:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem hiányzik, hogy temetésre menjen a család, mert egy hülye felelőtlen haverja kinyírta a száguldozással!
2011. jún. 16. 00:52
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömet darabokban szedtek össze egy ilyen eset után. 20 éves sem volt.. aki vezetett, az karcolás nélkül megúszta.

Szerintem jól döntöttél, ha elővigyázatosak vagyunk, akkor is bármi megtörténhet.. Mondd meg a fiadnak, hogy benne megbízol, de a barátjának lehet bármennyi erénye, akkor sem fogod rábízni az életét. Tartson aggodalmaskodónak, de legalább biztonságban van. Találjon más módot, ha szórakozni akar menni.

2011. jún. 16. 01:09
 23/25 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tetted, inkább hisztizzen a fiú. Szórakozni ne menjenek fiatalok, ha ők vezetik az autót én azt mondom, az esetek többségében a sofőrnek is lecsúszik valami és már is lehet belőle baj.
2011. jún. 16. 06:54
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem, hol hallottam ezt a mondást,de nagyon igaz: Jobb egy dühös gyerek, mint egy halott.

Nálunk is elég nagy a szabadság, de van egy alapfeltétel. Nem ülhet be haver kocsijába, mert ha csak egy sör is lecsúszik, jelentősen nő a balesetveszély. És bár a fiam nem iszik (rosszul lesz egy korty italtól is), a haverok időnként igen. Szégyen, nem szégyen, én elviszem a buliba és érte is megyek. Annyira nem ciki, mert nő létemre Honda chopperrel járok, a fekete bőrruha és a bukó alatt nem látni, ki van. Akár azt is mondhatja, hogy egy haver jött érte.

Szóval jól tetted, hogy nem engedted.

2011. jún. 16. 06:56
 25/25 anonim ***** válasza:
Én is ezt tettem volna szerintem, ha már ekkora fiam lenne, és ilyennel állna elő. Ez tényleg nem azt jelenti, hogy benne nem bízol, hanem hogy a haverjában nem, és a helyben nem, ahova menni akar. Egy olyan srácról, aki részegen megy iskolába, nem hinném el, hogy nem vezetne is részegen. Mert nyilván ha buliba megy, akkor inni is akar. Akkor meg minek megy kocsival? Nyilván nem zavarná, hogy már ivott, simán beülne.
2011. jún. 16. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!