Hogyan kezdjek el "élni", többet szórakozni?
(majdnem)16/L vagyok. Jól tanulok, nem lázadozok, nem piálok, nem cigizek. Viszont nem is bulizok :\ Amit nem tudom, hogy hiányolok-e, de tudom, hogy amikor idősebb leszek, sajnálni fogom, hogy nem tettem. Közel lakok több bulihelyhez is, de még nem voltam egyáltalán. Szüleim nem s engednek, bár sztem ha elkezdenék "lázadni", akkor belemennének 1-2 alkalommal.
Igazából a társasági életet hiányolom. Mert hol ismerkedjek iskolán kívül? Van pár barátom, velük délutánonként megyek el(7ig általában) - nagyrészt pk sem bulizósak-bár van pár (normálisabb fajtából:D)
Attól félek, hogy később megbánom, hogy nem éltem eleget. Itt vagyok 16 és hiányolom...:\ Nem matt részegre akarom inni magam minden hétvégén, de itt a nyár, szeretnék kimozdulni, bulizni, ismerkedni (fiúkkal és lányokkal is:D)
Nem vagyok az a nagy ismerkedős, de már sokat változtam, szval az osztályban nem az a néma lány vagyok (bár nem is a társaság középpontja)
+az is nehezíti a dolgot, h van 2 nővérem, (/23, /25), akik ennél is kevesebbet buliztak és ezt a délutáni csavargást is soknak tartják. Na ettől készülök ki, de ez másik téma, hagyjuk is...
Szóval köszi ha elolvastad, jöhet tapasztalat, tanács bőven:P
[nem kérek a "csak féltenek", "jól teszik" dumából, mert nem olyan akarok lenni mint sok tini...]
Szerintem ez a "később megbánom majd hogy nem éltem eleget" szöveg nem feltétlenül igaz. Nem mindenkinek az a kiélés, hogy diszkózzon. Én életemben 3 alkalommal voltam diszkóban, és bár nem volt rossz (szeretek táncolni) de nem valószínű hogy vissza fogom sírni később. Ez csak valami divatos szöveg.
De ha azt érzed, hogy szeretnél menni, mert ki akarod próbálni, meg érzed azt belülről hogy "hajt a vágy" :D akkor menj. Habár 16 évesen nem feltétlenül kellene annyira éjszakáznod, max olyanokkal akik vigyáznak rád. És sztem barátkozz össze jobban azokkal akik járnak bulizni, mondd hogy valamikor szeretnél velük elmenni. A szüleidet meg győzd meg, hogy XY időre hazaérsz, esetleg telefonálj haza néha. (Tudom ciki, de megnyugvás lenne nekik hogy rendben vagy)
De, sztem rám pontosan igaz:) de ha nem is, inkább kipróbálnám:D
Nem rendszeresen szeretnék járni, de azért nyáron 2-4 alkalommal jó lenne. Persze pár 1nek is örülnék:D
Amúgy ha ott tartanánk, hogy megyek. Akkor persze, telefonálnék, ez nem is kérdés:D meg szerintem az is hátrány, hogy nem tudnak eljönni értem, mivel nagyon közel vagyunk, már nevetséges lenne autóval menni:D de van messzebbi is, oda persze jönnének értem:D
Nem biztos, hogy meg fogod bánni, hogy nem buliztál.
Hidd el, én sem vagyok egy "mindentbele" típusú lány. Annak idején, mi úgy kezdtük, hogy mindig találkoztunk valakinél, és iszogattunk egy kevéskét. Nem voltunk nagy piások, ezért a kevés is hamar megártott. Aztán egyik alkalommal, amikor kellőképpen jókedvűek voltunk, feljött a téma: menjünk el valahova bulizni. Tiszta röhej volt, ahogy mindegyikünk szüleihez bekopogtattunk, azzal a dumával, hogy "tessék elengedni velünk a Timit. Vigyázunk egymásra" :)
Mindenki belement, és így egy közeli szórakozóhelyen kötöttünk ki. Aztán időnként megismételtük ezeket az estéket. Ma már senkit nem kell elkérni :D
Szerintem hozd fel ezt néhány barátodnak, és vágjatok bele. Ott úgy is meglátod, hogy tettszik e a bulizás, vagy sem. Ha nem, akkor felesleges erőltetni.
Nem biztos, hogy megbánod, hogy nem mentél. Én anno emlékszem úgy voltam mint te, tanultam ez volt az elvárás az irányomba a szüleimtől, bulizni nem hagytak, nem mehettem sehová szinte, ha mégis akkor már 1 hónapon belül a 2. moziba menésért elkezdtek csesztetni, hogy "Állandóan menni kell, már nem tudsz megmaradni itthon?". Akkoriban azt mondtam, hogy majd elmegyek egyetemre és nem tudnak állandóan a körmömre nézni és akkor majd megyek és bulizok, csak addig bírjam ki stb stb... Aztán most itt vagyok majdnem 20 évesen, egyetemmel csúsztam egy évet, közben megenyhültek a szülők, mehetnék ahova akarok, persze szólnom kéne hol vagyok, de nem korlátoznának, viszont nincs meg rá az igényem, hogy bulizzak. Arra lenne, hogy eljárkáljak a barátaimmal moziba, kávézóba beüljünk dumálni, strandra, vagy valamelyikünkhöz DVD-zni szal kimozdulni, de nem discozni. Viszont ehhez nem találok társaságot. Említetted az ismerkedést. Sztem bulikban nem lehet, már csak azért sem, mert a legtöbb srác akivel egy buliban összeakadsz, vagy részeg vagy minden hétvégén bulizik, te meg ahogy mondtad is nem akarsz olyan durván bulizni, inkább csak arra vágysz hogy kimozdulhass. Na most buliban ilyen pasikkal ismerkedhetsz, viszont ha összejössz eggyel, akkor ő nyilván majd szeretné ha mennél vele, és ez egy idő után probléma lenne.
Inkább sztem próbálj azokkal az emberekkel, akikkel délutánonként lógsz közös nyári programokat szervezni. Strandon pl tök jól lehet ismerkedni. Vagy itt a nyár vállalj diákmunkát ott már lényegesen normálisabb pasik vannak.
19/L
Akkor most írok én is, egy lány aki rengeteget bulizott. Most 19 vagyok.
Bőven kiéltem magam, viszont már nem érdekel nagyon a buli.
Én 14 éves voltam amikor először mentem diszkóba, persze előtte ilyen sulis buliba el lettem engedve. A nővéremmel voltam először, ő 5 évvel idősebb. Aztán pár havonta elmentem bulizni, majd amikor 15 lettem már egyáltalán nem lettem elengedve. Azt nem tudom, hogy miért. Soha nem voltam részeg, vagy nem viselkedtem ribanc módjára.
Szóval egy év kihagyás után, 16 évesen újra járhattam.
Azok voltak az igazán szép idők. Lényegében a társaságon múlik minden. Ha jó a társaságod akkor egy szar buli is lehet jó és fordítva is igaz.
Amint idősödtem kevesebb volt a diszkó és inkább csak összejöttünk páran iszogatni, csocsózni, billiárdozni, hülyülni. 2 éve ez ment. Majdnem minden nap. Szóval egy idő után meg lehet unni. Most meg már azt szeretem a legjobban, ha összejövünk egy kis bográcsozásra, grillezésre, elmegyünk tóra vagy strandra. Ez az igazi szórakozás és nem kell részegségig inni.
Egy jó társaságot nagyon könnyű összeszedni.
A nyári munka is jó ötlet. Ha csak egy napot is dolgozol, de már akkor rengeteg ismid lehet. Vagy ha egy barátnőddel elmész valahova, akkor rengeteg ismit lehet összeszedni, akik a végén lehet, hogy a legjobb barátaid lesznek.
Érdemes mindenképp ismerkedni és kimozdulni valahova. Hidd el nem fogod megbánni:):)
Én is így voltam sokáig, pedig mehettem volna, de rájöttem hogy most még tanulni kell, nem lehet ezeket az éveket bepótolni később, mert ahogy elnézem a többieket magam körül, akik minden hétvégén csak a buli stb. és 2es az átlaguk... az elején még nem látszik de hosszútávon lejtő...
Elég volt évente egy-két sulidiszkó (oda a szülők minden kikötés nélkül el is engednek) meg havonta pár baráttal egy péntek este nyársalás, mozi.
Ha jól sejtem még 2év a suli, addig inkább a lightosabb bulikat ajánlom ,az ilyen egyszerű: összejöttök pár csaj és max havonta 1x elmentek. A szülők is engedékenyebbek ha ritkább. Fokozatosan lehet hozzászoktatni őket.
17 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!