Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Huszonéves lányok, nők! Ha...

Huszonéves lányok, nők! Ha beszéltek róla, hogyan említitek azt a férfit, akivel párkapcsolatban vagytok, de (még) nem a vőlegényetek?

Figyelt kérdés

Én nem találok erre megfelelő szót. Ha mondjuk baráti körben említem, használhatom a keresztnevét, úgyis tudják, kiről van szó. De mondjuk ismeretlen társaságban nem tudom, hogyan említeném meg.

-- "párom" (bocsi, ha megbántok ezzel valakit, de számomra ez a kifejezés ultramodoros, nem tetszik)

-- "barátom" (eddig jobb híján ezt használtam, de ez se tetszik, mert kifacsarja a "barát" szó eredeti jelentését)

-- "kedvesem" (hát ez számomra hihetetlen nyálas)

-- "pasim" (csak bizonyos szitukban használható, meg hát amúgy is közönséges kissé)

-- "partnerem" (túl rideg)

Nem kekeckedni akarok, csak valahogy tényleg nem találom az alkalmas kifejezést. Mit gondoltok erről?

2011. jún. 15. 07:29
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy, amíg nem volt komoly, addig mindig azt mondtam hogy a 'barátom'. Egy nem komoly kapcsolatban soha nem mondanám azt, hogy a párom, pont azért, mert számomra fontos jelentése van.

Utolsó voltam

2011. jún. 15. 08:42
 22/70 anonim ***** válasza:
100%
Én a nevén emlegettem. Nem úgy mondtam, hogy a párommal elmentünk moziba, hanem hogy xy-nal elmentünk moziba. Ennyi. Aki ismer, mint család, barátok úgyis tudták, hogy a párom, vagy aki nem tudta annak egyszer elmondtam és utána ott is a keresztnevét használtam, ha beszélni támadt róla kedvem. Most a férjem, de most is a nevét használom és nem azt, hogy a férjem ezt mondta vagy azt csinálta.
2011. jún. 15. 08:51
 23/70 anonim ***** válasza:
87%

Barátaim ismerik a nevét, rajtuk kívül kollégáimnak szoktam néha említeni.

Ők (mármint kollégáim) többségében jóval idősebbek nálam és nekik teljesen természetes, hogy a "pár" kifejezést használják (pl. "Párod mit dolgozik?", stb), így nekem is természetessé vált, már eszembe se jutna másképp mondani, pedig időközben vőlegény lett. :)

Ha nem "affektálva" mondod, akkor ez egy teljesen természetes, szép szó... és értelmében is a legközelebb áll a valósághoz. :)

2011. jún. 15. 08:53
 24/70 anonim ***** válasza:
88%

Még valami:

A "párom" szerintem azért fura eleinte mindannyiunk számára, mert amikor az ember először kvázi tiniként hallotta a barátnői/ismerősei szájából az tényleg fura, bennem is sokáig megmaradt, ahogy tizenéves barátnőimnek minden héten más volt a "pááárja" (affektál :) )...

de ha már együtt éltek, akkor ő tényleg a _párod_ és így 26 évesen nekem már egyáltalán nem modoros, hanem teljesen természetes, hiszen nem a pasim/szeretőm/uramésparancsolóm/élettársam, hanem a párom.

2011. jún. 15. 09:09
 25/70 anonim ***** válasza:
87%

Én azt mondom, hogy a párom.

Szerintem nem modoros, nem is nyálas, olyan korrekt és semleges.

Mivel ő TÉNYLEG a párom.

Életem párja.

Nekem ez tetszik!

A kedvesem az szirupos, a pasim meg undorító.

Ha valaki úgy beszél egy férfiról, hogy "pasi", az ugyanolyan, mintha egy nőről úgy beszélnének, hogy "luvnya".

Közönséges, és lealacsonyító.

2011. jún. 15. 09:46
 26/70 anonim ***** válasza:
100%

fiatalosabb társaságban:

Uram

Emberem

persze poénosan, hogy azért ne akadjanak fenn rajta.

hivatalosabb helyeken:

barátom

párom

ha sokat beszélek róla, akkor megemlítem a nevét, és innentől tudják, h kiről van szó.

2011. jún. 15. 10:11
 27/70 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még barátom stádiumban volt akkor is azt mondtam rá társaságban, hogy "zuram", nem az uram, hanem zuram. Nem is annyira hivatalos, mint az, hogy partnerem, nem nyálas mint párom, kedvesem, szerelmem, életem, lelkitársam, petem, akármi. Nekem ez volt a legkönnyebben mondható, legegyszerűbb verzió.
2011. jún. 15. 10:32
 28/70 napietus ***** válasza:
100%
ja, a "zuram"-at én is használtam, most már a férjem jobban a számra áll, de még mindig mondom néha. sokkal jobb, mint a fenti bármelyik.
2011. jún. 15. 10:34
 29/70 anonim ***** válasza:
77%

Nevét mondani a legegyszerűbb és a legszemélyesebb.

A kedvesem nekem nem nyálas. A párom annál inkább..."párja a zokninak van" (itt olvastam :D ) Meg ez nekem azért nem tetszik, mert benne van, hogy "a p.csába, nem vett el feleségül"

Amióta régebb óta együtt vagyunk, mégis a "párom" jön a számra, mert az az elterjedtebb.

2011. jún. 15. 10:36
 30/70 anonim ***** válasza:
77%
Úgy aposztrofálom, hogy "a barátom". A páromtól én is viszolygok, nem akarok senkit megbántani, és nem is tudom pontosan megmagyarázni miért, de hihetetlenül irritál ez a kifejezés. "Pasija" pedig a tizenéveseknek van. Szerintem a "barátom" kifejezésben nincsen semmi félreérthető, szerintem egyértelmű, hogyha azt mondja valaki, hogy én és a barátom, akkor már csak a kontextusból is kiderül, hogy nem a férfi cimborájáról van szó.
2011. jún. 15. 11:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!