Mit tennétek a lányotokkal ebben az esetben?
A gyereketek 25 éves nő, dolgozik. Havi jövedelme kb 200ezer nettó. (még ennél is több)
A főiskolát nem végezte el, hanem el ment élni. (haverok, buli stb.)
Egyébként a tesómról írok, engem nagyon zavar, hogy anyám folyton segít neki, már legalább 1-1,5milliót odaadott neki az évek alatt, de mindig elveri a pénzt. Soha nem tudja mi az első. (az albérlet kifizetése, rezsi, kaja és utána a többi) Nem úgy, hogy buli, ruha, szolárium, étterem, meg nyaralás. Aztán anyám úgyis kisegít, mert kifog. 25 évesen a saját lábára kellene állnia, egész jó fizetése van, nem igaz, hogy nem tud megélni. Hogy értessem meg vele? Anyám úgyis őt védi, még a végén én leszek a szemét. Ha mindig tette volna félre a pénzt, már lenne egy 2 szobás lakása vidéken, de nem...
Elegem van már ebből, hülyének néz mindenkit. Egyszer is felhívta anyámat, hogy ki akarják tenni az albérletből, egyből kapott pénzt. Én még most érettségiztem, de próbálok minél kevesebb pénzt elvenni, évente egyszer megyek el nyaralni (felét fizetik a szüleim) bulizni nem igen szoktam, néha megyek vállalni munkát.
25 éves és semmit nem tud letenni az asztalra. Akkor rontotta el anyám, mikor pénzt adott neki. Azt kellett volna mondani: "Lányom, akkor gyere haza!"
Az a helyzet, hogy havi 200e nettóból simán futná neki évente két külföldi nyaralásra, bulira, mindenre, ha normálisan be tudná osztani a pénzét! Hiszen nem hiszem, hogy 100e-nél sokkal több elmenne rezsire, albérletre, kajára (hiszen egyedül van, gondolom nem is villát bérel..), a maradékból meg aztán igazán lehet szórakozni és élni, ha akar! Próbálj beszélni anyáddal, ő biztosan jót akar a nővérednek, de ezzel csak árt neki. Soha nem tanul meg megállni a maga lábán. Szerintem tervezzetek meg egy "kísérletet", mondjátok, hogy nincs pénzetek, ilyen-olyan kiadásaitok vannak, és lehet, hogy az ő segítségére fogtok szorulni hamarosan.. és szóljatok, hogy egyáltalán nem tudtok adni neki pénzt a jövőben, úgyhogy intézze a dolgait egyedül. Talán így rákényszerül, hogy beossza ami van! Ha amiatt sír, hogy kirakják az albérletből, az sem számít! Rakják ki! Ha máshova nem is, hozzátok tud menni.. úgyis keres másik helyet! Legalább éri 1-2 pofon az életben! Nem a házát veszítené el, csak az albérletét..
Igazad van, hogy nem szabadott volna először sem pénzt adni neki. Ebben a helyzetben csak annyit lehet mondani: Nem tudunk többé pénzzel támogatni, de bármikor nyitva az ajtónk, ha haza akarsz jönni! Feltételezem ezt nem igazán szeretné, hiszen nem véletlenül akart a "függetlenedni"..
Már anyámnak nem igazán van pénze, elég komoly pénzeket adott neki. A család vagyonához meg nem merne nyúlni, apám megtudná.
Igen, havi ennyi pénzből ki lehetne jönni, de ő nem tud. Talán ha nem étteremben kötne ki minden 3. nap, akkor maradna is.
Hát ez marha jó, én fél évig élek 200 ezer forintból, nem is rosszul. Kijön belőle koli + jegyzet + kaja, ruha, ha épp kell, sőt, bulizás is belefér. Igaz, nem puccos helyen, de haverokkal inni a parton, vagy kocsmázni sokkal hangulatosabb. A nővéred jó nagy ribanc, már ne haragudj, de én tűsarkakon pipiskedő, csőnacis, vasalt hajú, sárgára szoláriumozott ribancot képzelek el csillogó retikülkével, meg telcsivel (remélem, érezni a gúnyt). Anyád helyében rég megrángattam volna, a helyedben meg rég leültem volna beszélni anyámmal, mennyire elb@szta a nővéred, mert így soha nem tanul meg a maga lábára állni. Megkeres havi 200 ezret, abból simán marad egy százas, amit magára verhet el, miután mindent kifizetett. Nem igaz, hogy ez nem elég neki!
L/19
"kérj te is anyádtól kérdező pénzt..."
Nem ad, mert tudja, hogy nekem van félre téve.
Én anyáméknak megmondtam, hogy el fogok menni a házból, önállósulni szeretnék. (pontosabban el kell mennem a háztól a suli miatt.)
Mondjuk, hogy egy szülő kisegíti a gyerekét az érthető. De hogy hülyének nézi. Semmi gond nem lenne a nővéremmel, ha nem vágná el így a pénzt. Ennyi a szépséghibája.
13:40-nél a pont. Anyukád pontosan tudja, hogy amit csinál, az nem szeretet, hanem borzasztó nagy butaság. Ráadásul baromi drága. Plusz nagyon nem korrekt apátokkal szemben, aki - ha jól értem - nem tud arról, hogy a lánya mennyi pénzt visz el otthonról. Ha téged ennyire zavar, akkor egyszer családi körben hozd szóba a témát, amikor a nővéred is ott van. Ha nem akarsz balhét, akkor legalább magadat mentsd meg ettől a helyzettől azzal, hogy a saját pénzedre vigyázol, és spórolsz.
Mindenesetre "irigylem" a családotokat. Ahol 1,5 milliót "sutyiban" oda lehet adni valakinek a családfő tudta nélkül, ott legalább anyagi probléma nincs. Más probléma bőven, de az egy másik történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!