Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet finoman megmondan...

Hogyan lehet finoman megmondani, hogy ne sértődjön meg anyukám?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy úgy vettük észre 1-2 éve, hogy iszik.Gyógyszereket is szed ,71 éves,egyedül él. De nem akarnék vele összeveszni,mert félek,hogy szégyenében esetleg megölné magát. Ő azt hiszi, mi nem látjuk rajta ,hogy mikor ittas.Sajnos tapasztalatból tudom, hogy az alkoholista ember tagadja, hogy iszik.Szóljak neki,vagy ne? Félek, hogy halálosan megsértődne érte.
2009. márc. 21. 14:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18:23: a szó nem sokat ér ilyen helyzetben, a veszekedés meg végképp semmit...a verekedésről meg ne is beszéljünk...a 71 éves anyukája nem érdemli meg, hogy megverjék. Ha te ezt másként gondolod, akkor a hiba a te készülékedben van.
2009. márc. 22. 08:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem is arra gondoltam h verje meg.

Isten ments.

2009. márc. 22. 12:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Én nyomozni kezdenék nála. Persze "feltűnés nélkül". Ki vásárol? Mit vesz? Kinyomozni mennyit iszik. Hol tartja? Lehet hogy valami gyógyszert szed, ami mellé nem is szabadna inni. Vagy megkérdezném: Anyuka, hol van az az üveg bor, ami itt volt még tegnap? Elvitte a cica? :) A humor sok helyzetet megoldana. Nem szabadna gúnyosan, (Láttam én már részeg embert!) cinikusan. Tényleg nem. Lehet, hogy egész kevés is megárt neki. Valamikor beszélni kellene vele, amikor józan. Elmondani, hogy erre és erre a gyógyszerre nem is szabad alkoholt inni! Ott aludni egy északa, maradni a hétvégére és figyelni őt.

Megnézni, reggel remeg-e a keze. Szóva nyomozás!

2009. márc. 23. 00:22
 14/15 anonim ***** válasza:

71 éves korban már nem tudsz változtatni rajta. És ennyi idős korban szerintem már nem is kell. Értem én, hogy téged bánt, hogy ilyen illetlenséget csinál anyukád, de ez az ő élete, és egy alkoholistát leszoktatni úgy, hogy ő nem akar leszokni ... hát ez totál lehetetlen. Nem ezt mondanám, ha fiatal lenne, és még fel kéne nevelnie egy-két gyereket, de ilyen idősen már had éljen úgy, ahogy ő akar. .

Szerintem minden lehetséges alkalommal tudasd vele, hogy mennyire szereted, de ne akard leszoktatni, ne szólj érte. Az én apán 73 éves, és ő is alkoholista. Csendben eliszogat magában, és nézi a tévét. Így érzi jól magát, és ez (már) semmiben nem akadályozza.

Szerintem

2009. márc. 25. 15:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszadó vagyok. (nyomozás!)

Szerintem sem kellene nagy ügyet csinálni belőle, csak azért beszélnék vele, hogy megtudjam mennyit iszik, nehogy komoly baja legyen emiatt, meg a gyógyszerek miatt. Rávenni, hogy azért mértékkel kéne csinálnia, és tudatni vele, mennyire jó fej amikor nem ittas, szóval ilyesmi.

Apósom is megiszik egy fél liter pálinkát egész nap, de nem árt meg neki, amikor meg már estefelé nagyon jókat röhög mindenen, akkor elküldjük aludni! :) Ő így boldog, és mások nem is veszik észre rajta. Az tuti, hogy ha le kéne szoknia, abba belehalna.

2009. márc. 26. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!