Miért van, hogy az Életed jó szakasza (14-25) a legrövidebb, utána meg jön a döglődés?
14-ig csak vagy, utána elkezdesz élni, aztán 25 körül szépen elkezdesz öregedni, 30 fölött már kín szenvedés minden és még hátravan 40 éved...
Nem ezért éltek az ősemberek csak összesen 30-at?
Teljesen egyedi, kinek mi az élete jó szakasza. Van, akinek a 14-25 közti sem jó szakasz, mert be van zárva egy gimnáziumba, tanul éjjel-nappal, később ugyanezt teszi az egyetemen 4-5 évig, majd pályakezdőként a cégnél hajt napi 12-14 órákat, hogy állandósítsák. Aztán majd valamikor 30 éves kora környékén, mikor végre befutott, jól fogja érezni magát. Vagy ott az ellenkező véglet: aki tanul 18 éves koráig valami középiskolában, mert kötelező, utána meg mehet betanított munkásnak, hogy mihamarabb fizetése legyen, ki tudja segíteni a családját. Na, őt sem veti szét az öröm (és akkor még nem volt szó azokról, akiknek mondjuk munkájuk sincs).
Szóval ez nem ennyire sarkos és egyszerű. Ha olyanok a körülmények, életed bármelyik szakaszában jól érezheted magadat és nem is biztos, hogy pont ez a jó szakasz lesz a legrövidebb.
39 éves vagyok, ugyanolyan jól érzem magam, mint eddig, és még öregasszony sem vagyok. :)
Minden életkornak megvan a maga problémája és szépsége is. A szomszéd néni 84 éves, finomabbnál finomabb sütiket süt, gondozgatja a virágait a kertben, és állandóan tele van a háza unokákkal. És ismerek agyonfrusztrált, állandóan rosszkedvű húszévest is, amit még az életkörülményei sem indokolnak. Nem az életkoron múlik, ki hogyan érzi magát, hanem azon, mit tud kezdeni azzal, amit az élettől kap. Van, aki a legkevesebből is ki tudja hozni a maximumot, másnak mindene megvan, mégis csak fanyalog.
Magyarul szerinted aki 25 vagy 30 feletti, eláshatja magát....:D
Jó kis gondolkodás. Én 24 vagyok és mostanában kezdem magamat jól érezni. A gimnázium és a főiskola kínszenvedés volt számomra. Nem voltak barátaim,pasim, egésznap otthon ültem, tanultam és még rosszul is néztem ki. Mostanában sikerült egy kis pénzt félretennem munkával, megismertem pár embert és egyre jobban nézek ki (elkezdtem edzeni, odafigyelni a táplálkozásra). Úgy érzem kezdek révbe érni és nagyon sok tervem van, amiket szeretnék megvalósítani.
Amúgy nem csodálom, hogy ezt érzed. Ha 14 évesen elkezdtél élni (gondolom éjjel-nappal buliban voltál, pasiztál), még jó, hogy kiégtél a huszas éveidre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!