Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névváltiztatás esküvő után legrövidebb úton hogy lehetséges?
Az a problémám, hogy eskövő után megváltoztatnám a nevem, majd elutazom nászútra (ez előtt 2 hétköznap van ügyintézésre), utána egy napig leszek még itthon, és külfüldre költözöm. Hogy lehetne elintézni a leggyorsabban a papírok átírást? azt mondták nekem hogy a személyi se készül el 1 hét alatt.. az útlevél is min 5 nap...de arra meg szükségem van, h elutazhassak. tud valaki segíteni?
vagy változtassam meg előre?
jaj! most látom a költözést. tényleg odébb kéne tolni. vagy beadod a kérvényeket és az összes iratot kéred, hogy postázzák.
mindent lehet postán intézni (én is így tettem. adó kártya, taj kártya), kivéve a személyit. azt kötelező személyesen.
hali
első körben menjetek el az anyakönyvi hivatalba, bejelentitek az esküvőt, időpontot egyeztettek, és akkor kell nyilatkoznod a névváltoztatásodról is
ha ennyir esürgős utána elutazno dakkor tarthatjátok előbb a házasságkötést is, ha van templomi akkor azt tartjátok az adott időpontban, a polgárit meg előbb a névváltoztatásod miatt.. na meg azt lehet 2en 2 tanuval is tartani, nem muszály az összes rokon egy polgári esküvőre.. mi így csináltuk!
ha meg nem tartod előbb, akkor külföldről is eltudod intézni a papírozást.
1. személyire külföldön NEM lesz szükséged!
2. útlevelet sürgősségi kérésre akár 1 napos határidőn belül is elkészítik, ilyn eindok pl a külföldre költözés is lehet! ennek anyagi téren felára van! lásd: pl: visegrádi utcai okmányiroda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!