Mit tegyek anyummal, hogy ne legyen ilyen? 19 éves vagyok és úgy kezel mint egy gyereket.
Higyjétek el, az se jó ha nem foglalkoznak veletek a szüleitek. Én ebben a helyzetben vagyok és igy is elég szar.
A párom viszont fordítva, vele igenis sokat foglalkoznak, nem aludhatok nála, ő se nálam, este 8 de legkésőbb 10re haza kell mennie stb... És 19 éves!!! Nem fogadnak el a szülei, mert az ő lányukhoz én nem illek, pedig már 2 éve együtt vagyunk. Van saját lakásom, önálló jövedelmem 20 évesen, simán összeköltözhetnénk, de nem engedig a párom szülei! Ha mégis megpróbálnánk tuti ránkhívnák a rendőrséget, de ha kell, képesek kirobbantani a 3. világháborút, de nem engedik el maguk mellől a lányukat... Borzalmas... csoda, hogy utálom őket? Ha nem engedik, hogyan költözzön össze velem?
Nem akarok OFF-olni,de 20 évesen saját lakásod nem lehet önerőből!
Ha meg nem önerőből van, akkor csak foglalkoznak veled a szüleid...
Ha meg abból sem..., háát, akkor megértem a lány szüleinek aggodalmát!!!
képzavar: "nem jó, ha nem foglalkoznak veletek a szüleitek" - ez, amit a kérdező írt, nem foglalkozás, hanem baszo.atás.
szerintem költözz el otthonról ahogy csak lehet. és utána ne hagyd, hogy beleszóljon az életedbe, korlátozd le a kapcsolatotokat annyira, ami neked még éppen megfelel.
Szerintem sok múlik azon, hogy milyen módon beszélsz vele. Előre kérdezd meg, hogy mikor lesz rád egy kis ideje?
Ültesd le, kényelmesen. lehetőleg máshol, mint ahol veszekedni szoktatok!Ne menjen a tévé!
Főzz neki egy teát, vagy vigyél sütit (ha rág, nem tud kiabálni!) Egy kis ropi vagy chipsz is megteszi, levezeti a feszültséget, és könnyebben végigvárja a mondatodat.
Mondd, hogy szeretnél megbeszélni valamit, ami nagyon bánt téged.
Először azt beszéld meg, hogy szeretnéd, ha kiabálás nélkül meg tudnátok beszélni, ha valamiben nem értetek egyet.
Arról beszélj, amit te érzel, vagy te gondolsz, ne minősítsd, mert rögtön védekezni fog.
Ne mond, hogy"Te mindig lealázol" Hanem azt, hogy" Ha kiabálsz velem, megalázva érzem magam" például.
Készülj fel előre, akár le is írhatod magadnak.
(Az is jó ötlet, hogy megírjad neki. Bonbonos dobozba téve)
Lényeg, hogy minden erőddel sugározd, hogy szereted, tiszteled, elismered,(ezért a bonbon) de van egy problémád, ami megkeseríti az életed.
Mondd meg az elején, hogy nagyon szereted, és mindig igényelni fogod a tanácsit. Ezzel némileg lefegyverzed.
Ha megegyeztetek, hogy meghallgat, nem kiabál, aztán térj rá, hogy 19 éves vagy, és tudod, hogy neki kisgyerek, de amúgy felnőtt nő. Sorolj fel erre néhány bizonyítékot: Pl. a suliban, munkahelyen felnőttként kezelnek(konkrét példát) a haza bízik benned annyira, hogy szavazatot ad a kezedbe, egyedül intézted a nyelvvizsgádat, mások életéért felelsz, amikor vezetsz...a magad életét kell már irányítanod, magadnak keresel munkát vagy hivatást..
Mondd el, mit szeretnél, hogyan biztosítod a saját biztonságod!Végig magadról beszélj, ne róla!
Kérdezd meg, hogy mi az amitől fél? Mi zavarja? Fél, hogy megszólnak? Hogy bajod esik? Hogy elrontassz valamit?
Én pl. attól félek, hogy ha éjjel jön haza a lányom, megtámadnák, és nem találnám őt meg.
Kérdezd meg, mi lenne a feltétele részéről, hogy a saját gondjaidra bízzon? Már a jövés-menést illetően.Mondd meg, hogy elég idős vagy, nem kéredzkedhetsz 25 évesen is.
Ha félsz, hogy nem hallgat végig, akkor el kéne vinni valami kis kávézóba, amikor kevesen vannak, beszélni tudtok, de mégse üvölthet.
Ne támadásnak élje meg, hanem problémamegoldásnak.
Csak nyugodtan, nem veszekedni akarsz, hanem közös megoldást kerestek.
Apa mit szól?
sok sikert!
Amit a 3. válaszoló írt, hogy viselkedj felnőttként, ott nem csak a "segítés " a lényeg.
Hanem hogy magadtól csináld. Ez nagyon fontos! Akisgyerek megteszi, amit mondanak neki, a felnőtt meg előre gondolkozik. Az is nagyon jó, hogy megkérdezte: SEgíthetek valamit? Ez egy folyamat, de biztos segít neked.
Csak vigyázz, nehogy úgy jöjjön ki, hogy azért főztél, hogy elengedjenek. Nyilvánvalóan független legyen a két dolog.
Megírod majd azért nekünk, hogy mi lett a vége?
Sikerült-e anyuddal megbeszélni a dolgokat?
Drukkolunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!