Rájöttetek már és ha igen akkor hogyan a saját életetek értelmére, hogy mi az amiért érdemes élnetek?
Igazából nem sok magyarázni való van a kérdésemen, arra vagyok kíváncsi, hogy van-e aki tudja, hogy ez és ez az ami értelmet ad az életének, ami miatt úgy érzi van értelme nap mint nap felkelni és "végigszenvedni" a napot. És ha valaki tudja, akkor honnan, miből jött rá? úgy értem egyértelmű volt mindig, vagy úgy természetesen lassanként tudatosult, hogy neki ez az, vagy hirtelen vminek a hatására.
Azért kérdezem, mert nekem még nem sikerült rájönnöm. Sőt jelenleg egyáltalán semminek nem látom értelmét, annak se hogy vagyok. Érdekelne, hogy ez az élet értelme csak maszlag, vagy tényleg rá lehet jönni, hogy mi az számunkra?
én mindig azt gondoltam az életnek nincs értelme. konkrétan a szó szoros értelmében. te élsz, és azt teszel és gondolsz amit akarsz. minden ember a boldogságot akarja elérni, ez lehet a te célod, de nem az élet értelme. de ez nem is lényeg.
nekem az egyetlen dolog az éltemben hogy olyan emberekkel legyek körülvéve akikkel megértjük egymást. ne legyen gyűlölet meg semmi rosszakarat.. mi kellhet még ezek után?
Szia, 22:44 vagyok
A helyedben én körülnéznék, ha pl a munkával van a baj, akkor itt a nyár, belefér pár önkéntes óra hétvégenként, iszonyúan feltöltődik tőle az ember és ki tudja, talán megtalálod azt, amivel foglalkozni szeretnél, de ha másra nem is jó, legalább kapcsolatokat teremtesz és segítesz másokon, piszkosul jó érzés tud ám lenni, bármilyen fáradt is vagy a nap végére :)
De talán ha kicsit konkrétabb lennél, többen és többet tudnánk segíteni :)
Tessa
Szerintem ennek semmi köze az élet értelméhez. Egyszerűen boldogtalan és motiválatlan vagy, és nem látod a kiutat. Ez természetes. Lehetne az életednek valami nagy szerepe is, ha téged nem töltene el elégedettséggel ugyanígy ébrednél.
- ismerkedj meg minél több emberrel, és tartsd fel a kapcsolatodat rokonokkal. Egyetlen közeli kapcsolat valakivel is sokat lendít az ember közérzetén. Most nehéz megmondani, hogy ezt kiben is találod meg. Ha sok de felszínes ismerettséged van az valamennyire jó de ha csak az van az frusztrációhoz vezethet mert úgy érzed nem tudsz továbblépni, mindenki idővel elfordul tőled (pedig az átmeneti ismeretségeknél ez természetes következmény). Igazából mindegy kiben találsz társaságot, lehet az öreg néni az utcasarokról, feleségül vehetsz valakit. Ha más nem megy, szerezz egy kutyát.
- a pénz nem boldogít, de a pénztelenség elronthatja a boldogságodat. igyekezz minél több pénzforrásra szert tenni.
- szerezz egy elviselhető állást. tudom nehéz, de a jó közérzetedhez elengedhetetlen. még ha nem is előnyös, akkor is vállalj olyat ami motivál, ahol úgy érzed tanulsz is valamit, ahol a vezetők értékelnek, ahol a képességeidet és a hajlamaidat kamatoztathatod. ha pl. nem bírod az embereket, vállalj számítógépes biztonsági őr vagy hasonló melót. De találd meg azt ami a természetes hajlamaidhoz illik. Ha más nem megy keress ideiglenes vagy félállást vagy akár csak hobbiból vagy ismeretségből menj be segíteni néha valahova, de ismerd meg a lehetőségeidet és változtass ha kell.
Talán ismered a Maslow piramis elméletét: mielőtt az életed mélyebb értelmét kezdenéd keresni, előbb az elsődleges szükségleteket kell legalább részben kielégíteni (éhség > biztonság > szeretet > megbecsültség stb.) Ha már túl lennél az első összes szinten akkor szólj. :3 De rendszerint a motiváció hiányát az okozza hogy az ember egyszerű dolgokban érez hiányt és kudarcot.
Mégis mitől lennél boldog ? Azért némi elképzelése mindenkinek van. Az más, hogy valóra tudjuk e váltani. Mivel valamelyest irányítva van mindenki külső behatások által.
Lehet kicsit most szomorú vagy, de hidd el egyszer lent, egyszer fent. Próbáld meglátni a szépet, elérni ami neked örömet okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!