Akinek a babája tejfehérje allergiás milyen tünetek kísérték, amiből rájöttetek?
Először ekcémás lett az arca, folyamatosan sokat bukott, később már sugárban hányta ki az összes ételt, amit megevett. Étvágytalan lett.
A súlya nem gyarapodott megfelelően.
Lazább volt a széklete mindig, ez később vizes-vércsíkos-nyákos hasmenéssé változott.
Iszonyúan fájt a hasa és szeles volt.
Állandóan meg volt fázva.
Nagyjából ennyi.
Az első tünet olyan 1 hónapos korában jelentkezett és hiába hordtuk az aggasztó tünetekkel a gyermekorvoshoz, nem törődött vele, mindenre volt valami magyarázata (túletetés, alkati dolog stb.).
Majdnem három hónapos volt, mire kijöttek a durvább tünetek (sugárhányás, hasmenés, vércsíkos széklet)és akkor már biztosan tudtam én is, hogy mi a baj és akkor már rögtön gasztroenterológushoz mentünk (magánhoz).
A te babádnak mik a tünetei?
Hát igen, nem egyszerű, de sajnos sokszor a szülőnek kell okosabb lenni, mert ilyen a magyar eü.
A tünetek, akár tényleg utalhatnak tejallergiára is.
Ha te szülőként azt érzed, hogy gond van, akkor az 99%, hogy úgy is van, mondd el a megérzésed az orvosnak, és ne hagyd magatokat lerázni, arra talán figyelni fog, mert ő is tudja, hogy létezik anyai ösztön!
Ezt esetleg elolvashatod (itt az is le van írva, hogy milyen nehézkes a tejallergia diagnosztizálása):
Nálunk ekcémás lett az arca. Pár piros kis "ártalmatlan" pöttyel kezdődött, majd egyre több és több lett. Az arcocskája kezdett kiszáradni,a füle mögött is kiütéses volt. ( de még mindig azt mondták, hogy ne foglalkozzak vele)
Aztán észre vettük, hogy a takóján is vannak kiütések. Akkor olvastam utána és iktattam ki a tejterméket az étrendemből. Elég sokat ettem, mert imádom a sajtokat, joghurtot, tejfölös, tejszines ételeket.
1 hét alatt elmúltak a kiütések, kentem sudocremmel és cremor aquosával.
Csökkentek a hasfájós, szélgörcsös napjaink is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!