Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek a babája tejfehérje...

Akinek a babája tejfehérje allergiás milyen tünetek kísérték, amiből rájöttetek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Először ekcémás lett az arca, folyamatosan sokat bukott, később már sugárban hányta ki az összes ételt, amit megevett. Étvágytalan lett.

A súlya nem gyarapodott megfelelően.

Lazább volt a széklete mindig, ez később vizes-vércsíkos-nyákos hasmenéssé változott.

Iszonyúan fájt a hasa és szeles volt.

Állandóan meg volt fázva.

Nagyjából ennyi.

Az első tünet olyan 1 hónapos korában jelentkezett és hiába hordtuk az aggasztó tünetekkel a gyermekorvoshoz, nem törődött vele, mindenre volt valami magyarázata (túletetés, alkati dolog stb.).

Majdnem három hónapos volt, mire kijöttek a durvább tünetek (sugárhányás, hasmenés, vércsíkos széklet)és akkor már biztosan tudtam én is, hogy mi a baj és akkor már rögtön gasztroenterológushoz mentünk (magánhoz).

A te babádnak mik a tünetei?

2011. júl. 14. 12:34
 2/7 A kérdező kommentje:
2 hetes korátol HA-s tápszert evett, de többször előfordult híg széklet. Volt egy kis hurutos szörcsögés ami elmúlt, de egyre inkább nem akarta enni azt a tápszert. A lábán apró száraz kiütések lettek. Most ismét előjött ez a hurutos szörcsögés, semmi váladék nem jön az orrából (kezelte a doki többféle cseppel) ami kezdett elmúlni de újra előjött. Váltottunk humana baby fitt plus tápszerre 1,5 hete amit elfogadott, habár most már ebből is kevesebbet kezdett enni és sokszor nyugtalanul alszik. Amikor váltottunk azt vettem észre kevesebb a kiütés a lábán, de tegnap észre vettem hogy több lett rajta és most már a kezén is van. Mivel refluxosoknak való a tápszer eléggé megfogja a székletét, de minden nap van neki. Bizonytalan vagyok, holnap viszem dokihoz. Ezek a kiütések zavarnak és a szörcsögés. Nem akarom hogy antibiotikumot adjon, ha kiderül mégsem vírus okozza hanem a tápszer. Ezért érdeklődöm, de nem akarok okosabb lenni a dokinál, de azt sem szeretném hogy félre kezeljék. Jövő héten lesz 4 hónapos
2011. júl. 14. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk szinte csak bőrtünetei vannak, diéta ellenére is (így nem vagyok 100% ig meggyőződve h a tej a ludas), illetve 8 hónaposan egy megfázásból asztmatikus légzése lett, de elmúlt, azóta csak náthás volt időnként, vírusfertőzés miatt. Most 22 hónapos, és épp kivizsgálás alatt van (gasztroenterológus egyelőre bőrtesztre rendelt vissza minket)
2011. júl. 14. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát igen, nem egyszerű, de sajnos sokszor a szülőnek kell okosabb lenni, mert ilyen a magyar eü.

A tünetek, akár tényleg utalhatnak tejallergiára is.

Ha te szülőként azt érzed, hogy gond van, akkor az 99%, hogy úgy is van, mondd el a megérzésed az orvosnak, és ne hagyd magatokat lerázni, arra talán figyelni fog, mert ő is tudja, hogy létezik anyai ösztön!

Ezt esetleg elolvashatod (itt az is le van írva, hogy milyen nehézkes a tejallergia diagnosztizálása):

[link]

2011. júl. 14. 13:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk ekcémás lett az arca. Pár piros kis "ártalmatlan" pöttyel kezdődött, majd egyre több és több lett. Az arcocskája kezdett kiszáradni,a füle mögött is kiütéses volt. ( de még mindig azt mondták, hogy ne foglalkozzak vele)

Aztán észre vettük, hogy a takóján is vannak kiütések. Akkor olvastam utána és iktattam ki a tejterméket az étrendemből. Elég sokat ettem, mert imádom a sajtokat, joghurtot, tejfölös, tejszines ételeket.

1 hét alatt elmúltak a kiütések, kentem sudocremmel és cremor aquosával.

Csökkentek a hasfájós, szélgörcsös napjaink is.

2011. júl. 14. 13:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Holnap mindenképpen elviszem dokihoz és elmondom az aggodalmam. Nagyon köszönöm mindenkinek a választ.
2011. júl. 14. 13:11
 7/7 vivi85 válasza:
nekünk nem volt kiütés de volt visszatérö megfázás,rekedtség,hasmenés,étvágytalanság és persze ebböl kifolyólag súlyfejlödés lelassulása.mióta tejmentesen étkezik visszajött az étvágya rizstejjem fözök neki mivel nem hajlandó meginni semmilyen formában .8 hós baba anyukája
2011. dec. 1. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!