Rájöttetek már és ha igen akkor hogyan a saját életetek értelmére, hogy mi az amiért érdemes élnetek?
Igazából nem sok magyarázni való van a kérdésemen, arra vagyok kíváncsi, hogy van-e aki tudja, hogy ez és ez az ami értelmet ad az életének, ami miatt úgy érzi van értelme nap mint nap felkelni és "végigszenvedni" a napot. És ha valaki tudja, akkor honnan, miből jött rá? úgy értem egyértelmű volt mindig, vagy úgy természetesen lassanként tudatosult, hogy neki ez az, vagy hirtelen vminek a hatására.
Azért kérdezem, mert nekem még nem sikerült rájönnöm. Sőt jelenleg egyáltalán semminek nem látom értelmét, annak se hogy vagyok. Érdekelne, hogy ez az élet értelme csak maszlag, vagy tényleg rá lehet jönni, hogy mi az számunkra?
Hát, az én válaszom elég egyszerű arra, hogy mi az élet értelme.
Az élet értelme egyszerűen az, hogy boldogok legyünk.
Bármit teszünk, az azért legyen, hogy örömet okozzon.
Persze ez nem mindig megvalósítható, de én igyekszem így tenni :).
L/24
nekem is a gyerekekért..
meg az örömökért..
életem értelme az, hogy megmutassam végre a saját lábamra tudok állni, el tudom érni a céljaimat és új dolgokba tudok kezdeni
eddig nagyon bugyuta elesett voltam
sajnos nemrég több év után elveszítettem a párom emiatt is
a mostani célom főleg megmutatni neki hogy nem vagyok egy béna alak
és hogy visszaszerezzem őt mert borzalmasan hiányzik
22L
Igazából szinte mindent leírtak már, amit akartam, úgyhogy csak idéznék a megfelelő helyekről:
"életem értelme az, hogy megmutassam végre a saját lábamra tudok állni, el tudom érni a céljaimat és új dolgokba tudok kezdeni"
"Úgy érzem megtaláltam a páromat és az a célom, hogy együtt minél tovább legyünk boldogok. természetesen CSALÁDDAL, gyerekekkel kiegészülve majd néhány év múlva:) úgy érzem ez az ami az álmom...és az életem értelme...no meg a szakmám, klinikai pszichológus szeretnék lenni, elindultam az úton, remélem "megérkezek" egyszer:)"
"Bármit teszünk, az azért legyen, hogy örömet okozzon."
Amik nekem rengeteg erőt adtak (furcsa módon), azok az akadályok voltak... olyan dolgok, amikkel szembe kellett néznem és amiket túl kellett élnem, amiken sikerült továbblépnem... de egy napját sem bánom és nem döntenék másként... és ez az, ami miatt biztos vagyok benne, hogy jó úton haladok... :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!