Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit szólnának ehhez?

Szerintetek mit szólnának ehhez?

Figyelt kérdés

Most gimibe járok, 9-es 15 éves lány vagyok.

Eddig ügyvéd szerettem volna lenni, de most már egyre jobban vonz a tanári állás. Szeretnék tanár lenni, egyre biztosabb vagyok benne. Vissza szeretnék jönni a jelenlegi középiskolámba tanítani.

Mikor az egyik tanárom kérdezte, hogy mi szeretnék lenni, mondtam hogy ügyvéd vagy tanár. Erre ő azt mondta, hogy tanár semmiféleképpen ne legyek.

Attól félek, hogy mi van ha visszajövök és ugye akkor a kollégáim lesznek, és azt fogják gondolni magukban, hogy szerencsétlen gyerek is csak ennyire vitte...mert ugye a tanárok sokat nem keresnek.

Ettől félek, hogy ezért majd le fognak nézni, de ugyan akkor az a 2 tanárom akik azt a tantárgyakat tanították nekem, amiket tanítani szeretnék büszkék lesznek rám.

Szerintetek?

2011. jún. 10. 22:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja és ügyvédből ugyanolyan telített a szakma mint tanárból!
2011. jún. 11. 09:12
 12/13 anonim ***** válasza:

Attól félek, hogy mi van ha visszajövök és ugye akkor a kollégáim lesznek, és azt fogják gondolni magukban, hogy szerencsétlen gyerek is csak ennyire vitte...

Hát ha rólad ezt gondolnák,akkor magukról sem lehetnek túl jó véleménnyel,hiszen ők is "csak ennyire vitték" :) Egyébként a tanár mellett az szól,hogy kevésbé telitett,sőt reál vagy természettudományi szakos tanárból nagyon kevés van.

Szép szakma,de nagy elhivatottság kell hozzá. A pénz nem minden,gondolni kell arra is,hogy esetleg életed végéig abban a szakmában fogsz dolgozni,amit választasz.

Amúgy egy nagy tévhit,hogy az ügyvédek halálra keresnék magukat.Van több ismerősöm is,szabadúszóként dolgoznak,ha van munka akkor van,ha nincs akkor nincs,kiszámithatatlan.Jobb helyekre bekerülni meg szinte csak úgy lehet,hogyha benyomnak,mivel Dunát lehetne rekeszteni az ügyvédekkel.Sőt,a jogászokkal.

Viszont még sok időd van eldönteni merrefelé orientálódsz,legyél nyitott,nézegess még,változhat a véleményed.

2011. jún. 11. 11:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Szép dolog, hogy tanár szeretnél lenni. Az tény, hogy keveset keresnek, ami persze nagyon helytelen. Az az igazság, hogy vannak olyan tanárok akiket lehet tisztelni és szeretni (ilyen volt például a matematika tanárom) és vannak azok akik csak azért dolgoznak, hogy legyen pénzük. Szerintem olyanoknak kéne a tanári pályát választani akik szeretik az embereket örülnek, hogy átadhatják a tudásukat nekik és nem beléjük verik az anyagot, hanem megértetik velük. (Csak, hogy a matek tanárommal példálózzak: harmadikban szedték két részre az osztályt, akkor 2-es voltam, most 86%-al 5-ös let az érettségim :)) 18/f
2011. júl. 1. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!