Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ehhez szerintetek mit szólnának?

Ehhez szerintetek mit szólnának?

Figyelt kérdés

Mit szólhat egy olyan szülő, aki maga is dohányzik, hogyha a gyermekéről kiderül, hogy ő is dohányzik? Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek befolyásolja-e, hogy az illető 18 éven aluli (pl. 17 éves), vagy pedig a fölötti (pl. 20 éves)?

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! :)

2011. ápr. 3. 15:38
 1/6 anonim válasza:
Szerintem szólhat mert lehet hogy a szülő le akar de nem tud leszokni a dohányzásról és rossznak tartja.Esetleg jó dolognak tartja a dohányzást de mégse szeretné ha a gyereke ezt csinálna.Ami a kort illeti valamilyen mértékben befogyásolja a szülők véleményét de ez egyén függő.
2011. ápr. 3. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, úgy gondolom befolyásolhatja. Ha 18 éven aluli, akkor esetleg megpróbálhatja megtiltani, próbálja büntetni valahogy, de olyat is láttam már, hogy valaki 16 évesen otthon dohányzott, a szülei megengedték. 18 év fölött azért más a helyzet, hiszen az ember akkor már felnőtt hivatalosan is, tehát bárhol tud majd cigit venni, stb, és ebbe a dologba a szüleinek olyankor már szinte semmi beleszólása nincs. Velünk is ez volt, anyum megtudta, (aki maga is erős dohányos) hogy dohányzom, 16 és fél voltam akkor, de nem tiltotta, de egyáltalán nem örült neki, belátta, hogy úgyis csinálnám, ha ezért leszidna. Annyit mondott, azt szeretné, hogyha legalább itthon nem csinálnám. Most pedig, 24 évesen nem dohányzom valamiért, pedig hivatalosan is megtehetném:)
2011. ápr. 4. 14:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is! :D

2011. ápr. 4. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:
hát, embere válogatja, ha dohányoznék, lehet hogy megengedném a gyermekemnek, bár nagy a különbság aközött, hogy mondjuk egy 35 éves apuka szívja, vagy egy 15 éves kamasz.
2011. ápr. 4. 19:23
 5/6 anonim válasza:
Véleményük lehet,hisz ők a szüleid,az hogy megfogadod a tanácsukat vagy sem,rajtad múlik,de ezzel nem akarnak neked rosszat..sőt..
2011. ápr. 6. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Édesanyám 16 éves kora óta dohányzik. Ő anno azt mondta, nem érezné jogosnak, hogy "lecs*sszen" emiatt, hiszen ő sem "szent", pláne nem ezügyben. Tanácsot adott, beszélgettünk róla, de soha nem tiltotta. Szerintem ez így volt jó.

20/L

2011. ápr. 24. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!