Szerintetek mit szólnának ehhez?
Most gimibe járok, 9-es 15 éves lány vagyok.
Eddig ügyvéd szerettem volna lenni, de most már egyre jobban vonz a tanári állás. Szeretnék tanár lenni, egyre biztosabb vagyok benne. Vissza szeretnék jönni a jelenlegi középiskolámba tanítani.
Mikor az egyik tanárom kérdezte, hogy mi szeretnék lenni, mondtam hogy ügyvéd vagy tanár. Erre ő azt mondta, hogy tanár semmiféleképpen ne legyek.
Attól félek, hogy mi van ha visszajövök és ugye akkor a kollégáim lesznek, és azt fogják gondolni magukban, hogy szerencsétlen gyerek is csak ennyire vitte...mert ugye a tanárok sokat nem keresnek.
Ettől félek, hogy ezért majd le fognak nézni, de ugyan akkor az a 2 tanárom akik azt a tantárgyakat tanították nekem, amiket tanítani szeretnék büszkék lesznek rám.
Szerintetek?
Ne csak azt nézd, hogy mit csinálnál szívesen, hanem azt is, hogy mire van kereslet.
Ha tanár leszel, akkor egyel több diplomás munkanélküli lesz az országban.
Egy halom iskolát bezártak, összevontak, egy rakás tanár utcára került.
A legfrissebb hírek szerint újabb 40.000 tanár állása került veszélybe.
Nem ajánlom.
Szerintem jó ötlet!
És nem mindig a pénz a fontos, gondolj bele ha minden reggel majd úgy kelsz fel, boldogan, hogy irány a munka, várnak a diákok!
minthogy jajj ne már megint dolgoznom kell.
Azért nem lehet összehasonlítani a kettőt! Én azt mondom hogy inkább legyen, olyan állásod, amit szívből csinálsz, még akkor is ha kevesebbet keresel!
Egyébként a tanári állás nincs megbecsülve..ez tény, de gondolkozhatsz külföldben is:) ha pl: nyelvtanár szeretnél lenni! sok szerencsét!
Szerintem meg pont azt csináld, amihez igazán kedved van.
Hidd el, ismerek sok embert, akik gyűlölik a munkájukat és minden reggel undorodva mennek be a munkahelyükre.
Sajnos a barátom is pont ebben a helyzetben van és most bánja igazán, hogy annak idején nem tanulta azt, amihez kedve volt és amit szívvel csinált volna utána is.
Persze, nem mondom, hogy nem fontos a pénz, de annyit nem ér, hogy fásulttá válj egy olyan munkahelyen, ahol jól keresel ugyan, de viszolyogsz tőle.
Nem éri meg.
Amúgy én is tanítói "álmokat" dédelgetek, bár én általános iskolás tanítónéni leszek nemsokára :).
És tisztában vagyok vele, hogy nem fogok sokat keresni, de imádom a gyerekeket és tudom, hogy ezt szeretném csinálni és ez többet ér, mint havi plusz X ezer forint.
De ez persze csak az én véleményem.
L/24
még van időd eldönteni!! szerintem addig még magadtól is átgondolnád ezeket a dolgokat amiket én leírok..
ha pályaválasztásra (12dik) megérik benned a dolog, menj tanárnak tanulni. nincs annál rosszabb mintha nem azt csinálod amit szeretnél. sosem a pénz lesz fontos hanem a benned érzett elégedetlenség. (de csak ha nagyon komolyan gondolod)
de mint mondtam még van időd, nem kell elhamarkodottan dönteni. az ügyvédi pálya is érdekes.
az sem mindegy hogy milyen tanár szeretnél lenni (pl úgy tudom fizika tanárra nagyobb a kereslet stb..) ezt is mérlegelned kell, meg persze a tanároknak nincsenek fényes kilátásai anyagilag, vagy épp elhelyezkedésileg a jövőt illetően.
viszont el szeretném mondani (én sosem akartam tanár lenni) de nem lehet annál jobb érzés, mikor JÓ tanár válik belőled, tele élettapasztalattal és okossággal amit átadhatsz a diákoknak, és ők tisztelnek téged. :) szóval én sose mondanám egy ilyen tanárra hogy "csak ennyire vitte". :L szerintem ilyen szempontból nincs jobb állás a tanárnál. de ezt neked kell tudnod elérni :)
nekem volt pár nagyon jó tanárom gimiben szóval innen jönnek ezek a gondolatok, nagyon sok adtak nekem gondolkodásmódilag meg életszemléletben.. szerintem ez egy tanár legfontosabb feladata. ha te is ezt tennéd, akkor hajrá
Ha mások véleménye befolyásol az már régen rossz. Én anno egész iskolai pályafutásom alatt azt hallgattam, hogy mekkora szerencsétlen az aki nem egyetemre jár, akinek nem lesz diplomája, aki csak szakmunkás, akit nem vesznek fel elsőre az egyetemre, vagy kibukik az egyetemről, esetleg otthagyja az egyetemet. Én a legutolsó verzió lettem. Otthagytam az egyetemet, most 1 évet ki kellett hagynom hogy újrafelvételizzek, mert szakváltásra nem volt lehetőségem. De senki nem nézett le emiatt. Jó persze tény hogy baromi nehéz volt meglépni, de megtettem és nem bánom. Nem szabad hogy mások véleménye befolyásoljon. Egyébként meg én azt vallom, hogy nem biztos hogy attól lesz valaki boldog, hogy maximálisan kihasználja a képességeit. Pl járhatsz orvosira, mert megvan az eszed hozzá és mindenki azt mondja hogy hú te milyen okos vagy és milyen szuper orvos leszel stb, közben lehet hogy ha elmennél bolti eladónak és negyedannyit keresnél sokkal boldogabb lennél. Mert van aki egyszerűen nem vágyik karrierre és sok pénzre. Szóval ne mások vél4ménye befolyásoljon, különben is 9-esként még rengeteget változhat a véleményed továbbtanulást illetően, nálunk emlékszem volt aki az utolsó 1 hónapban is azon agyalt hova jelentkezzen, pedig előtte 4 évig full magabiztosan állította, hogy ő gyógyszerész akar lenni.
19/L
Ha a tanítást, mint életed célját képzeled el, akkor szerintem csináld, csak gondold át az anyagi részét is a dolgonak. (Igaz addigra lehet más lesz a helyzet mire Te odaérsz)
Én olyan gimibe jártam, ahol a tanárok több mint fele (sőt, lehet volt az 60-65% is) ott volt középiskolás, valószínűleg - a jó színvonalú oktatás mellett - a jó légkör miatt tértek vissza.
De még van majdnem 3 éved a felsőoktatási jelentkezésedig, ráérsz gondolkodni, lehet addig érnek más élmények, amik mondjuk az orvosi pálya irányába fognak elvinni, ki tudhatja.. :)
Nem olvastam el, miket írtak az előzők, de az én véleményem: Azt csináld, amit élveznél. Vigyázz azonban, mert ha nem ismernek el, nem fizetik meg, akkor rövid úton meg fogod utálni a szakmádat. Csak jót akarnak neked, azért mondják, hogy ne legyél tanár.. nem hinném, hogy lenéznének, mert nem ingyen adják a tanári diplomát sem, sőt!
Ha végül tanárira mész, én mindenképp azt javaslom, fizika vagy kémia szakos legyél. Kb. teljesen eltűntek ezek a tanárok, nagyon nagy hiány van belőlük! Persze a véleményed még változhat az évek során..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!