Ki hogyan osztja az anyagiakat egy háztartásban?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk a férfi keres 120ezret, a nő 80ezret, az pl. reális-e, hogy összedobják, lesz ugye 200, abból kifizetik a rezsit, meg a többi kötelező dolgot, arra mondjuk számoljunk 90et, marad 110. Azt megfelezve marad mindkét félre 55-55ezer. Abból a nő kaját vesz meg tisztítószereket,ja meg félre is tesz(persze így magára nem marad szinte semmi), a férfi meg fenntartja a kocsit, és magára költi a maradékot. Ez így jó? Ti hogyan oldjátok meg az anygiakat? (Öszeköltözés előtt állok, és félek, hogy az anyagiakból problémák lesznek)2009. márc. 20. 10:08
11/13 anonim válasza:
Szia!
Az utolsó válaszolóval vagyok hasonló helyzetben, szerencsére, nálunk nem állt be ez a helyzet, hogy dugdossuk egymás elől a pénzt. Ugyanúgy közös minden befolyt pénz, és együtt beszéljük meg, legtöbbször együtt is vásároljuk meg a szükséges dolgokat. Jó persze annyira azért nem, hogy most szükségem van 2 új bugyira, és meg kell beszélni, hogy lehet-e venni, de a nagyobb bevásárlásokat, és kiadásokat mindíg megbeszéljük. Sőt még karácsonyi ajándékot is úgy veszünk egymásnak, hogy konkrétan megmondjuk mit szeretnénk kapni, és együtt vásároljuk meg. Szóval nálunk nem okozott problémát a céges bevétel, és remélem nem is fog. Nálunk mindenki tud mindent a pénzügyi dolgokkal kapcsolatban, és minden közös.
12/13 anonim válasza:
Én majdnem két éve költöztwm össze a párommal, és én is kicsit túlaggódtam ezt a pénz körüli dolgot. A lényeg, hogy minden rendeződött magától, persze ez tóletek is függ. Eleinte én nem kerestem, munkanélkülin voltam és a párom fizujából éltünk. Most kb. egy éve az a felállás, hogy én kapok nettó 120-t ő meg 85-t. Külön számlánk van és arra utalják a fizut. Nálunk általában úgy van, hogy a párom ingyen vehet fel pénzt, ezért a rezsi ő vesz fel pénztm, viszont ha bevásárolunk vagy ruhát veszünk én fizetek a kártyámmal, a tankolásnál ő fizet a kártyájával, de soha nem beszéljük meg, hogy ki mit fizeet és nem számolgatjuk, hogy mennyit. Közösen kezeljük az összes pénzünket hiába van két számlán. Meg persze olyan is van hogy bevásárlásnál ő fizet a kártyájával, szóval nálunk ezen nincs vita. Nyilván ha nagyobb dolgot veszünk akkor azt megbeszéljük, de mivel egyikünk sem szórja a pénz, ezért nem számoltatjuk el egymást a nap végén.
13/13 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy a párom nagyon is költekező, kifolyik a kezéből a pénz. Havi 100-120at el tud cseszni. Pedig csak egy autót kell fenntartania belőle, mert még a szüleivel él, ahol mosnak, főznek, takarítanak rá. Volt már aki így volt? És változott a helyzet amikor összeköltözésre került a sor?
2009. márc. 23. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!