A családod mennyire beszél csúnyán? És te?
Anyum nagyon csúnyán beszél, általában ha ideges, de sokszor ideges. És ez sajnos rám is rám ragadt. Az egészben a legbosszantóbb pedig az, hogy a sogornőm folyton engem szid, meg próbál "megnevelni", mert hogy a gyereke eltanulja tőlem. És engem hibáztat. Nem mondom, hogy nincs igaza, és próbálok is legalább a hétköznapi beszédemen változtatni (ha mérgemben beszélek csúnyán, azon úgyse tudok), de sajnos nagyon nehezen, szinte alig megy. Pont tegnap volt ebből megint egy konfliktusunk. Borzasztóan zavar, hogy mindig engem piszkál a csúnyabeszédem miatt, holott a gyerek legalább annyi csúnyát hall a nagyanyjától, mint tőlem. Sőt, még cifrábbakat is...
Természetesen nem azt mondom, hogy normális, hogy én így beszélek, de nagyon nehéz olyan dologról leszokni, amibe az ember beleszületett, amit nap mint nap hallott. Azt pedig észre se veszi a kedves sógornő, mikor helyesbítek. Bár az eredmény elenyésző, mégis jól esne, ha kicsit leszállna rólam, és nem lenne mindennapos téma most már a beszédem.
Apám ritkán, mostoha anyám már sűrűbben de épp csak annyira h "jólálljon" és ne vigye túlzásba, mostoha nagyanyám rengeteget xD
énis elég sokat .. mostohaöcsém is..
szóval ja, azért szoktunk párszor. de én ezt nem tartom akkora nagy bűnnek...attólfügg, hogy hol használjuk ezeket a szavakat. mondjuk vmi hivatalos helyen nem káromkodunk:D
apám főleg vezetés közben elég sokszor, akkor is amikor én is ott vagyok.
anyám újabban elég sűrűn, még előttem is.
nővérem előttem szinte soha, máshol gyakran.
én család előtt soha, egyéb helyen is csak nagyon ritkán.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!