Miért van rám ilyen rossz hatással a férjem?
Ha itthon tölti a napot, akkor sokkal többet eszek (függetlenül attól hogy ő mennyit eszik), nincs kedvem csinálni semmit(itthon a házi munkát sem), a gyerek is többet tévézik, mert nem foglalkozom annyit vele sem.
Hol ott ha kettesben vagyunk itthon akkor takarítok, pakolok, főzök és sok foglalkozást játékot találunk ki a kicsivel. Alig ülök le enni és keveset is eszek egyszerre.
Arról nem beszélve hogy sokkal nyugodtabb és türelmesebb is vagyok. Pedig szeretem és nem vagyunk rosszban.
Ha itthon van nem sok "vizet zavar", mert csak számítógépezik.
Miért lehet ez???
Egyszerűen így alakul a napom észre sem veszem, csak mostanában vettem észre és figyeltem meg.
Sokkal kreatívabb, energetikusabb és élettel telibb vagyok ha nincs itthon. Ezt nagyon rossz belátni, de sokszor átgondoltam.
Több mindenhez van kedvemre játszik hogy szívesebben csinálnák valamit közöse, de nem nagyon történik semmi.
Nem tudok mit kitalálni kettőnknek-hármunknak...
Elmegy a nap a tévével és a számítógéppel.
Nem tudom mit csinálnánk ha áram szünet lenne... :/
Gyereknap alkalmából rátudtam venni hogy elmenjünk csavizni, sétálni, játszóterezni...
Valószínűleg hatással vannak az anyagiak is, de attól szerintem nem szabadna besavanyodni. Főleg fiatalon kisgyerekkel.
Tanácsokat kérnék!
Ő nem csinál semmit te pedig hasonulsz hozzá. Ahelyett, hogy fordítva lenne.
Csináld a napodat úgy mintha nem lenne ott és meglátod ő is fel fog kelni a gép elől. tervezz programot, menjetek el közösen valahová, ha más nem sétálni.
Aztán utána lehet pihenni.
*Csináld a napodat úgy mintha nem lenne ott és meglátod ő is fel fog kelni a gép elől.
Nem fog...
Nálunk is ugyanez a helyzet, pedig az én párom egyáltalán nem lusta, sőt... ha takarítanék, tuti jönne segíteni (szokott is), de nekem mégis jobban megy egyedül, olyankor enyém a lakás, úgy rendezkedem/takarítok/sürgök forgok ahogy akarok...
Egyébként ő ugyanígy van vele, egy időben otthon dolgozott, és mindig csillogott a mosogató ha hazaértem, mert ahogy kitettem a lábam, rájött a mosogathatnék. :)
szia
szerintem azért lustulsz el,mert ott van veletek.jól megfogalmaztam :) szóval,hogyha ott van,akkor normális esetben tudnál magaddal foglalkozni,lustálkodni,pihenni és ő meg segítene neked:házimunkában,gyerekkel való játszásban. de ő nem segít,mert amikor ő otthon van,akkor neki az a kikapcsolódás hogy gépezik,de te ettől függetlenül azt hiszed hogy segíteni fog.
remélem érthetően írtam le :)
szóval robbantsd ki a gép elől,beszéljetek meg hétköznap olyan hétvégi progikat,amit mindketten szeretnétek és ne engedjetek a lustaságnak :) szép idő van,mehettek strandra,piknikezni,kirándulni,fagyizni is.
... ja, hogy tanácsot is adjak:
Tűnés el otthonról... ilyenkor tényleg egymást hajszoljátok bele a punnyadásba, menjetek kirándulni/mászkálni, akár vásárolni... vagy csak csinálj "áramszünetet", nincs tv, nincs számítógép... ne aggódj jönni fognak az ötletek.
A vak is ki tudja olvasni a választ a kérdésedből, íme:
"Ha itthon van nem sok "vizet zavar", mert csak számítógépezik."
Azaz (még ha tudat alatt is, de) beindul az egészséges önbecsülésed: nehogy már Te szorgoskodj, ugrálj, takaríts, ha ő csak tesped. Úgy gondolod, hogy "b+, akkor én is tespedek, nehogymár" Ennyi a magyarázat szerintem.
Megoldás: beszéljétek meg, hogyan fogjátok megosztani a házimunkát. Miután EGYÜTT megcsináltátok, hamarabb kész lesztek, és marad idő valami jó kis programra a befásulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!