Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy állnál a párod szüleihez,...

Hogy állnál a párod szüleihez, ha ilyenek lennének? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Főleg az apját nem bírom, olyan szinten nem, hogy felmegy az agyvizem, ha rágondolok. Olyan dolgokat tudok róla, hogy fel nem tudom fogni, a párom miért áll még vele szóba, miért nem menekül otthonról?

Irtó buta ember, egyszerű, hogy úgy mondjam. Párom évek óta dolgozik, de csak azóta van valami megtakarítása, hogy vele vagyok, mert addig utolsó fillérjeit is elvették tőle, mégsincs látszata otthon, hogy 3 fizetésből élnek 3-an. (most már nyugdíjasok a szülei) Tele vannak adóssággal, de a baromságokra van pénz! (termékbemutatókra járás) Volt, hogy párom utolsó vagyonából mentek ők kettesben kirándulgatni és borkóstolásra! Párom panaszolta el ezeket nekem.

Egy résztől haragszik rájuk, már részről meg annyira kötődik hozzájuk, hogy szinte beteges. Ez jellemző egyébként a családjukra: egymás kihasználása, ugyanakkor a nagy ragaszkodás, törődés. (páromra az első nem igaz!)

Van, hogy nem bírom befogni a nagy pofám és elmondom páromnak a véleményem, hogy talán nem véletlen, hogy ott tartanak a szülei, ahol, de olyankor én vagyok a rossz, aki mindent olyan jól tud. Próbáltam tanácsokat adni, mit kéne másképp csinálni, de ezen is kiakad. Tudom, én vagyok a hülye, mert kevesen szeretik, ha a szüleit bírálják, de nem tudom megállni. :(

A párommal képzelem el a jövőmet, de komolyan sokért nem adnám, ha a szüleit nem kéne ebbe belevenni. :( Úgy érzem, ha ők bármiben részese lennének a későbbi életünknek, abból jó nem sülne ki...

22L

2011. máj. 29. 21:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a legelsőnek irnám,hogy azért nem igy van ez.Neki miért ne lenne köze hozzá,hisz együtt tervezik az életüket,tehát persze hogy rossz neki,a párját ksiemmizik.Anyós is nálunk nézegeti mennyit költünk.Hát semmi köze hozzá,hogy a fia a megkeresett pénzét mire költi,föleg hogy nem is vele,hanem velem él.

Annyi a tanácsom,hogy pároddal beszélj és folyamatosan mindig mindent beszéljetek meg.Ha tudtok költözzetek majd el,és nem lesz a szüleinek beleszolása semmibe se.Sok kizsákmányolo,undorito szülö...Jót akar a gyerekének azon a cimen,hogy a fél fizetését elkéri rezsirre,másik feléböl egyen.És akkor igy kezdjen saját életet a gyerek?!

2011. máj. 30. 07:29
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Jézusom,nálam egy-két mondat kiverte a biztosítékot.Mindenki menjen külön és bizonyítsa be,hogy ő jobban csinálja.Ha meg a párotok egy anyámasszonykatonája,akkor nem a szülők a hibásak,hanem ő.És az meg,hogy az unokámat tuti nem viszem oda,na az meg már végképp semmi.A gyerektől veszed el a nagyszülőjét!Pontozzatok le nyugodtan,de előbb kicsit próbáljátok más szemszögből nézni a dolgokat.mindig egyszerűbb mást hibáztatni,közben meg a lila ködtől nem látjátok,hogy van egy döntés képtelen párotok.
2011. máj. 30. 12:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Igen, a párom is hibás, de mégis ki nevelte anyámasszonykatonájává? A jó Isten? Nem, az anyja meg az apja nevelte ilyenné! Konkrétan az apja a mi esetünkben, mert az apja is egy puhap*csű, sz*r alak, férfiasság nulla benne, és ha nem az van, amit ő kitalál (pl nyaralás esete), akkor úgy duzzog meg fenyegetőzik, mint egy 5 éves kisgyerek. Egy igazi idióta.

A szülei nevelték a páromat, ők tehetnek arról, hogy olyan lett, amilyen. Csak hátráltatták a fiúkat egész életében, ahelyett hogy támogatták volna. Most én szenvedek azzal, hogy egy kis férfiasságot neveljek a barátomba még addig, míg lehet.

2011. máj. 30. 14:11
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Hát akkor szidd állandóan a szüleit,állítsd őt két tűz közé és csinálj belőle te is egy Bólogató Jánost.Úgy is csak egy ilyen emberrel tudod ezt megcsinálni.Te szidod őt,hogy ugrik a szüleinek és közben elvárod,hogy ugyanezt csinálja neked is.Ja és közben még boldogtalan is lesz,mert neked nem tetszik, hogy szereti a szüleit.Ne vidd majd hozzájuk az unokákat sem,hiszen a párodnak milyen jó lesz majd,ha emiatt is szarba lesz a szülei előtt.Na erre lehet egy jó kapcsolatot alapozni.Tudod,neked csak az a jó,amit hallani akarsz!Hallottál már arról,hogy kompromisszum?Az tuti,hogy akkor sem tiltanám a gyerekeimet a nagyszülőktől és nem bántanám vele a páromat.Az biztos,hogy nem örülnék egy szar helyzetnek,de próbálnám belőle a lehető legtöbbet kihozni.Mert a gyerekeimnek megmutatom a normális családot és nem arra tanítom őket,hogy a nagyszülei szarok,mert nem az elképzelésem szerint élnek.Ja és nő vagyok és 35 éves.Mielőtt azt mondjátok,hogy egy öreganyó vagyok.Ja és nekem is van anyósom,nem könnyű vele sem,de tisztelem őt,mert a gyerekeim imádják és a férjem is szereti őt.
2011. máj. 30. 20:20
 15/22 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló, aki azt írta, nem feltétlen az anyósék a ludasak a sztoriban, hanem a fiuk is, ha hagyja magát és tutyimutyi. Igen, sokszor eszembe jut nekem ez a nézőpont is, igazából ebben is van igazság.

Ugyanakkor azt gondolom, amit az egyik válaszoló: ők tették ilyenné! Nulla önbecsülése van, a minap kevesebb, mint 5000 forintot költött nyári ruhára és soknak érezte, úgy gondolta, ennyi nem jár neki, mikor kb. 8 éve nem vett magának új göncöt. Ilyen szinten belenevelték, hogy neki semmi sem jár... Dolgozik, mint az állat, és amit évek alatt megkeresett, azon a szülei élvezkedtek.

Az unokás dolog nekem is megfordult a fejemben... Tiltani nem fogom tőlük, nem is nevelném ellenük a leendő gyermekem, de olyan körülmények közé nem engedném sűrűn... Párom nővére részéről van két unoka, "szegény" nagypapa idegbajt kap azoktól is, mert ha ott vannak, nem tud tőlük a napi életritmusának élni: cigi, számítógép, tévé, cigi....

Páromnak gyerekkorában rengeteg idegi gondja volt! Többek közt, mert az apja terrorizálta az anyját, előttük ütötte, kiabált vele. Velük, gyerekekkel is. Olvastam, hogy ahol a terhes anya dohányzik, vagy mellette erősen dohányoznak, a gyerek sokszor sérült idegrendszerrel születik, diszlexiás is lehet. Mivel az apja most sincs tekintettel arra, ha valaki nem dohányzik, akkor is csak így volt, közvetlenül felelős érte, hogy a páromat hátrány éri az életben!

2011. máj. 31. 18:02
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze abszolút érthető amit írtok,csak azt értsétek meg,hogy a párotoknak akkor is fontosak lesznek a szüleik és ha balhéztok velük,akkor két tűz között érzik majd magukat.Ezért írtam,hogy kompromisszum.valahogy úgy kell megoldani a dolgokat,hogy mindenkinek jusson,a párotok kevesebbet ad a szülőknek,ti pedig engeditek a kevesebbet és akkor senki nem érzi magát rosszul.Amúgy meg becsülendő a párod,hogy ennyire nem magát nézi,kiváló édesapa lesz!
2011. jún. 1. 09:21
 17/22 A kérdező kommentje:
Valami kompromisszum lesz, nem lesz eltiltva a saját szüleitől, mehet, amikor akar. De pénzt nem fog hazaadni, ha együtt élünk...
2011. jún. 1. 12:18
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Megszoksz vagy megszöksz
2011. jún. 4. 17:21
 19/22 A kérdező kommentje:
Nincs elegem a páromból, halálosan szeretem, nem tudnék nélküle élni. Máskülönben már rég nem lennénk együtt. Csak a szülei hátráltató tényezők, legalábbis az én szememben.
2011. jún. 4. 18:08
 20/22 anonim ***** válasza:
Legjobb megoldás lenne, ha - mondjuk munka indokkal - messzire költöznétek. Akkor nehéz lejmolni és adott a függetlenség, még sincs sértődés.
2011. jún. 5. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!