Terhes vagyok a legjobb barátomtól? Hogy legyen tovább?
19 éves vagyok.4 éve a legjobb barátom volt,majd közelebb kerültünk egymáshoz,és ilyen barát-lelki társ viszony alakult ki közöttünk.Mindenki úgy tudta,hogy csak jó barátok vagyunk,de mikor csak ketten voltunk,akkor úgy viselkedtünk mint akik járnak.Ez a kapcsolat 1 éve tart.Már régen is vonzódtunk egymáshoz,de én nem akartam elrontani a kapcsolatunkat.
Nemrég kiderült,hogy terhes vagyok,pedig 2 módszerrel is védekeztünk.Őt a nagynénje nevelte fel,mert az anyjáék csecsemő korában elhagyták őt.Az ő nagynénje (akit anyunak hív:)),nagyon jóba vannak.1 héten többször összeülnek beszélgetni stb..Ők ránk bízták a döntést,hogy megtartsuk vagy sem a babát.Mindketten dolgozunk,én iskola mellett,neki rendes állása van.
A babát mindenképpen megtartjuk,mindketten így döntöttünk.
Mindkét család támogatna minket,ha valami gond lenne.
Csak azt nem tudjuk eldönteni,hogy összeköltözzünk vagy sem és hogy "egy pár ként" neveljük fel a gyereket,vagy folytatódjon közöttünk a baráti viszony,közös neveléssel.
Ebben szeretném tanácsotokat kérni!
Ő 22 éves.
Köszönöm:)
Nem akarom kiváltani az emberek ellenszenvét meg a tiedet sem, de 19 éves vagy ha nem vagy igazán szerelmes akkor miért akarod megtartani a gyermeket? Tudom élethez való jog, meg lehet nem lehetne több, de ezeket félre téve, Miért?
Azt írod ő szerelmes te nem, oké az rendben van, hogy lelkitársnak nagyon megfelel. De mi lesz ha neked egyszer csak eljön a nagy szerelem,akkor a kicsi apját félre dobod. Meg elhiszem, hogy a legtöbb esetben az anya neveli a gyermeket ha elválnak, de mi lesz ha ő ugyanúgy azt akarja amit te, ő neveli és majd te viszed hozod ha látni akarod.
Nagyon gondold meg ezt a dolgot, ha megszülöd a gyermeket akkor felelősséggel is tartozol érte. Ő nem csak egy játék baba lesz, akit félre lehet rakni, mert most épp más a dolgod.
Szia!
szerintem csak akkor költözz vele össze, akkor kösd hozzá komolyabban az életed, ha önmagadtól van benned erre hajlandóság. Ha ez nincs meg, hanem kényszerből cselekszel, akkor az később fog problémákat szülni (szerintem nincs ilyen, hogy költözzetek össze, aztán majd kialakul).
az viszont szerintem is igaz, hogy a gyermeketeket együtt kell nevelnetek. azért is mert neki édesanyára és édesapára is szüksége lesz, egy férfi és női modellre egyaránt. ezt a férfi modellt akkor is megkaphatja, ha nem éltek együtt - az édesapa részt vehet a nevelésében és a kis életében attól hogy nem együtt éltek.
szerintem az a fontos, hogy minél több szeretet vegye körül - ha ezt úgy tudjátok neki megadni hogy külön éltek, akkor ne költözzetek össze.
végezetül becsüllek benneteket azért, hogy vállaljátok a Babát:) ez valamilyen szinten természetes és alapvető, viszont én attól nagyon örültem neki. jól döntöttetek!
szép napot:)
Hadd kérdezzem meg, de lehet fájdalmas lesz:
másba vagy szerelmes?
Köszi a válaszokat!
Azért nem szeretnék vele egyből összeköltözni,mert akkor ő elképzel egy családi idillt,ami ha nem működik,akkor hazaköltözök,és tudom,hogy ezzel darabokra törném őt.
Az most a legcélszerűbb most,ha azt mondom neki,hogy próbáljuk meg úgy,mint egy pár,tehát kapcsolatban élünk,de még nem költözünk.A baba születéséig még 4 hónap van,addig ha együtt "járunk" segíteni rendezni az érzéseim.
Azért nem alakult ki közöttünk komolyabb kapcsolat eddig,mert én nem igazán akartam senkivel lekötni magam,de így már más a helyzet.
Aki azt írta,hogy önző vagyok:
Lehet hogy ez önzőségnek tűnik,de ha összeköltözünk kényszerből,és nem működik,akkor veszekedésben nőne fel,amit én a saját gyermekkorom emlékei miatt SEM hagynék.
Neki is ugyan annyi köze van a gyerekhez,mint nekem,nem tiltanám el,ilyenről szó sincs.
Azért nem vetettük el,mert nem lett volna hozzá szívünk.
A gyermek felnevelésével,anyagi körülményekkel nincs gond,és én magamnak soha nem bocsátottam volna meg az abortuszt.
Palm:
Igen,részben.Még mindig az első szerelmemet várom/vártam vissza,de ez a helyzet mindent megváltoztat.
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:47
Így alakult,ne szóld el magad,ki tudja mit hoz még a jövő.
Nem hiszem,hogy "népszerű lány" lennék,azért mert a legjobb barátommal szexelek.
Úgy gondolom,hogy a válaszod akkor lenne helyén való,ha az lett volna a kérdés,hogy lefeküdtem 10 pasival,kitől vagyok terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!