A férjem betegesen féltékeny és túl agresszív, mit tegyek?
Nem velem agresszív, hanem másokkal pl. munkatársaival, ügyfeleivel, konkurenciával. Aki az útjába áll, azt kiiktatja (nem tettel), szavakkal, vagy alátesz valamiben, bepereli. Túlságosan lobbanékony, és a kapcsolatait arra használja fel, hogy az ellenségeivel leszámoljon. Rám pedig nagyon féltékeny, már-már paranoiás, holott tudja, hogy nem fogom megcsalni és hozzá mentem feleségül, mert szeretem. Jogász vagyok, most egy üggyel foglalkozom, amiben egy író pasi segít nekem. A férjem totál azt hiszi, hogy van köztünk valami, pedig ez csak munkakapcsolat, meg megkedveltem, mint embert, érdekes dolgokról lehet vele beszélni. Lényeg, hogy minden helyzetben elejt ilyen kétértelmű mondatokat, amikkel direkt provokálni akar pl. "Boldognak tűnsz, biztos valaki megnevettetett..jut eszembe, ma is találkoztál X-szel?" és ilyen hülyén néz. De nem csak rá féltékeny, hanem kb mindenkire, aki hímnemű és érintkezik velem, akár a postásra is. Nem tudom, ez neki miért jó, nem adtam erre okot, gyereket nevelek, dolgozom, vele is eleget foglalkozom, az ő ügyeit is intézem, itthoni dolgokat is rendezem. Azt hiszi, pont arra van időm, hogy félrelépjek. Megőrjít. Eleinte nevettem rajta, de már kínos a vehemenciája. Én érzem magam kényelmetlenül, ha egy férfiismerősömmel találkozom és beszélek vele pár szót. Mit tegyek? Régebben nem volt ennyire ilyen, mindig is magának akart, de már elhatalmasodott rajta, legszívesebben szerintem bezárna egy kalitkába és vinne magával mindenhova. Beszéltem már vele erről, de tovább folytatja ugyanúgy.
29/N
Én megpróbálnék valami mást a helyedben mint amit eddig itt ajánlottak.
. "Boldognak tűnsz, biztos valaki megnevettetett..jut eszembe, ma is találkoztál X-szel?" és ilyen hülyén néz.Erre azt válaszolnám:igen az vagyok,mert végre itthon vagyok veled :-)Próbáld kifogni a szelet a vitorlájából...Amúgy a pszichológust én is megfontolnám a helyedben,vagy párterapeutát,minél előbb.De mindkettőtöknek részt kell vennie a kezelésben.
A férjed a te egészséges önbecsülésedet,önértékelésedet próbálja módszeresen tönkretenni.A külső alatt rengeteg belső bizonytalanság lehet benne...
Csajok, nálam is ez a helyzet!!! VAgyis mindegyikőtök írásából egy pici. :) Most már ráhagyom, eddig próbáltam "kifogni a szelet" "-nem értem ezt miből gondold" kérdésekkel, amikre persze adott némi választ de bizonyítani magam sem tudom, hogy nem csalom. Szét költözünk, csak arra várok a leánykámnak is jó legyen. Olvassátok Csernus Nő című könyvét, ad egy kis löketet a kezdéshez, vagy legalább is elgondolkoztat mi a fontosabb. Nekem a boldogság, csak még a lépést nem tettem meg. Ti se maradjatok sokáig! Inkább költöznék össze egy hasonlókat átélt nővel, anyával, mint még egyszer férfival!!!!!
Egyébként közös programra kellene járnotok, edzeni, futni, vagy masszázsra, havi egyszer befizettek valamire, vagy elmentek kompozni, hajózni, fagyizni, erdőbe kirándulni. A közös program és az energiák levezetése után jobb lesz. Meg azért is féltékeny mert épp önsajnálatában van, Tudja te szép nő vagy, kívánatos és bántja hogy ő nem, nem nézik meg a csajok talán :), Beszélgethetnétek az álmaitokról,meglehet rájött nem így tervezte az életét, kipróbálna valami mást, hát rajta! Tűzzetek ki valamilyen célt és valósítsátok meg közösen! Sok sikert, fel a fejjel és kitartást mindnyájatoknak!
Kedves Kérdező!
Nekem a volt barátom volt nagyon hasonló, tudom, mit élsz át, bár nálunk szerencsére nem volt gyerek. Jól írta valaki, hogy az ilyen ember az önbecsülésedet akarja leépíteni, velem is így volt. Az az igazság, hogy az ilyen ember nem fog megváltozni, ilyen lesz, ha adsz okot rá, ha nem. Szerintem is az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a beteges kapcsolatból, persze a gyereketek miatt ez tudom, hogy nem egyszerű. Nem akarlak megijeszteni, de kolléganőm is hasonló helyzetben volt, és náluk tettlegességig fajult a dolog. Szerintem az ilyen emberek nem változnak.
Sok kitartást neked, és minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!