A barátom betegesen féltékeny minden ok nélkül, hogy tudnék ezen változtatni vagy segíteni neki?
Reggel elmegyek dolgozni este azonnal haza megyek, nem járok bulizni ha a barátnőimmel találkozok elmondom. Még is állandóan azzal jön (főleg ha összeveszünk) hogy majd megyek és találkozom valakivel és nála vigasztalódom. Sose csaltam meg és sose tettem olyat hogy ezt feltételezze.
Leginkább ez a definíció illik rá:
"Krónikus féltékenység: hosszabb ideig is
eltart, mire az egyén kilábal belőle,
hajlamot mutat a féltékenységre, ennek
kiváltó oka leginkább az
önbizalomhiányban, gyermekkori
élményekben keresendő. Olyan
helyzetekben is veszélyt érez, amelyekben
mások semmiféle veszélyt nem érzékelnek."
1.Vagy odáig fajul a féltékenysége,hogy megbetegíti a kapcsolatotokat és elmúlik iránta a vonzalmad és minden érzelmed,és végül szakítasz vele!
2. Nagyon szereted,megbeszéled vele a problémákat,és végül képes lesz benned megbízni.A bizalom a kapcsolatban a legfontosabb.Ha nem képes megbízni benned akkor minek van veled???
3. Ha neki több a szabadideje,akkor van ideje féltékenykedni,amik vagy az önbizalomhiányából és a bizalmatlanságából,különböző traumáiból adódnak,vagy pedig a saját hibáit próbálja ezzel palástolni és esetleg már megcsalt téged....
mondd meg neki, h nyugodtan féltékenykedjen, csak legalább tartsa titokban, mert téged ez nem érdekel.
mondjuk ha ez már odáig fajul, h pont emiatt lépsz le, akkor legalább majd tanul belőle.
ez tényleg beteges.
esetleg azt is közölheted vele, hogy előbb gyógyuljon ki a beteges féltékenységből, aztán utána lehet szó komoly kapcsolatról.
Szia! Az én exem ugyanilyen volt, eleinte még aranyosnak is találtam. Aztán észre se vettem és egyre durvább lett a dolog, majd odáig fajul a dolog egy év után hogy megütött, mert bebeszélt magának vmi baromságot és részeg volt.
Soha a büdös életben el nem tudtam volna képzelni róla amit aznap éjjel művelt, olyan kis kezes bárány volt előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!