A barátom betegesen féltékeny minden ok nélkül, hogy tudnék ezen változtatni vagy segíteni neki?
Figyelt kérdés
Reggel elmegyek dolgozni este azonnal haza megyek, nem járok bulizni ha a barátnőimmel találkozok elmondom. Még is állandóan azzal jön (főleg ha összeveszünk) hogy majd megyek és találkozom valakivel és nála vigasztalódom. Sose csaltam meg és sose tettem olyat hogy ezt feltételezze.
Leginkább ez a definíció illik rá:
"Krónikus féltékenység: hosszabb ideig is
eltart, mire az egyén kilábal belőle,
hajlamot mutat a féltékenységre, ennek
kiváltó oka leginkább az
önbizalomhiányban, gyermekkori
élményekben keresendő. Olyan
helyzetekben is veszélyt érez, amelyekben
mások semmiféle veszélyt nem érzékelnek."
2011. aug. 9. 16:20
11/15 anonim válasza:
Bocs, nem fog tetszeni, de ez is benne van a pakliban: valójában ő az, aki félrejárogat és ezt rád vetíti azzal, hogy pont ő gyötör a féltékenységével. Ha nem erről van szó, abban az esetben komoly önértékelési zavari vannak, amiket te nem fogsz csak úgy megváltoztatni, ahhoz szakember kell. Mindenesetre én hanyatt-homlok menekülnék egy ilyen pasastól...
12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm az összes választ, mindegyik hasznos volt. elhagyni nem szeretném és épp ezért kértem a tanácsot hogy hogyan tudnék segíteni rajta. ha esetleg van valakinek ezenkívül más ötlete azt szívesen fogadnám.
2011. aug. 10. 08:59
13/15 anonim válasza:
Ilyen mértékű féltékenység és kisajátítás pszichopatológiai eset, ezt te nem fogod megoldani, mert ez is egyfajta kényszerképzet, amit pszichoterápiával lehet igazán kikezelni. Tehát: pszichológus.
14/15 anonim válasza:
En is azokkal ertek egyet, akik szerint vaj van a párod füle mögött. Sajnos nekem is volt egy parom aki eloszor nagyon imadnivalo volt, jofej volt vicces, egyaltalan nem volt unalmas es ez nagyon megfogott akkor. Par honap utan derult ki milyen ember valojaban.. Nem rossz ember csak betegesen feltekeny. A vegen a baratnőimmel se talalkozhattam es amikor mar nem birtam egesz ejszaka utott es ramzarta az ajtot. Nem sokra ra szakitottam. Sajnos ha jo ember ha nem, ha ennyire betegesen feltekeny valaki, akkor az nem csak hogy elviselhetetlen, de veszelyes is. En nem tudnek egy ilyen tipus mellett maradni. A manias szeretet /feltekenyseg gyilkos tud lenni!
15/15 anonim válasza:
Jaj most nezem ez mar jo regi ugy😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!