Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ekkorák az ellentétek van...

Ha ekkorák az ellentétek van értelme egy kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

Megpróbálom nagyon röviden leírni, bár ehhez látni kell a helyzetet.

A párommal 2 éve vagyunk együtt, 1 éve lakunk külön a szülőktől. Ő megszokta, hogy elkényeztetik, mindent megkap, kinyalják a seggét. Soha semmiért nem kellett megküzdenie. Ezután érthető, hogy visszafogott, nem áll ki magáért, azt várja, hogy minden az ölébe essen. Nem tudja megvédeni magát, a munkahelyén is szívatják, ő pedig csak nyel, és nyel. Nem emlékszem rá, hogy bármikor is vitatkozott volna velem, vagy egyáltalán megbeszéltük volna a problémáinkat. Azt várja, hogy irányítsák, döntsenek helyette. Ő olyan családban nevelkedett, ahol mindent a szőnyeg alá söpörnek, és néha olyan, mintha nem lennének érzései. Az édesanyja semmit nem tud róla.

Míg én megszoktam, hogy tini korom óta dolgozom, amim van azért megdolgoztam. Mi a családban ordítunk ha bajunk van a másikkal, aztán pár nap múlva könnyek között borulunk össze. Mi nyíltan beszélünk bármiről, édesanyám mindent tud rólam. Én temperamentumos vagyok, fejjel megyek a falnak. Nem görcsölök napokig, ha piszkálnak, hanem megmondom a frankót.

Ez az elején nem tűnt akadálynak a kapcsolatunkban, de most ott tartok, hogy átköltöztem a másik szobába, mert nem lehet vele beszélni. Neki kezd az ember, elmondom őszintén mit gondolok, és semmi válasz. Csak néz rám, amitől már hülyét kapok. Nagyon szeretem Őt, de már véges a türelmem. Már értelmét vesztették azok a szavak, hogy "egyszer felébredsz, és már nem leszek itt, változz meg, üljünk le beszélgetni, mondd el mit gondolsz".

Mit csináljak vele? Ilyenkor mit kell tenni?

2011. máj. 27. 14:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igennel válaszoltam. :)

Csak már elvagyok keseredve, úgy érzem Ő nem tesz semmit kettőnkért. Nekem nincsenek nagy igényeim, elvárásaim. Csak egy kicsit változna meg. Én minden apró jelet észreveszek, és türelmes vagyok.

2011. máj. 27. 15:22
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

párom is ilyen

sok veszekedéssel elértem hogy legalább nekem visszaszól ha valami nem tetszik neki,de ha akartam volna,már szobapapucs lenne

de melóhelyen..és nem érti hogy miért őt ugráltatják,miért ő dolgozik legtöbbet és kap legkevesebb fizut...

és most is lenne lehetősége felmondani és bár költözés árán de 3x ennyit keresni (nekem is,csak miatta szenvedek jelenlegi helyen),mindig halogatja,várja a sültgalambot...én meg robbanok,mert a jég hátán is megélek tipus vagyok,gyűlölöm a majd lesz valami hozzáállást

de legalább már nekem visszaszól...

és mi már 4 éve vagyunk igy

2011. máj. 27. 15:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Változtass taktikát. Parancsolgass, ráncigáld, előbb-utóbb minden papucsnak elfogy a türelme.
2011. máj. 27. 15:42
 14/17 anonim ***** válasza:

15.16 vagyok

az nagyon jó jel. örülök :)

2011. máj. 27. 15:53
 15/17 anonim ***** válasza:
En is ebben a helyzetben voltam 3 evig es vege lett.mert azt hittem hogy o szamomkra a nagy o .elkenyesztetett anyuci kedvence.de mara mar ugy gondolom hal isten hogy igy alakult.es meg szabadultam tole.
2011. máj. 27. 16:12
 16/17 yuda ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően az ember személyiségét nem lehet megváltoztatni, pluszba hozzájön a szülők nevelése- így azt kell mondjam, vagy elfogadod így, vagy nem- mert ő nem tud megváltozni ha akar sem,

-bízhatsz ebben, és küzdhetsz is, nem elkeseríteni akarlak, de nem hiszem sikerülni fog.

Egyszer szembe kell majd nézned vele, hogy nincs értelme, de te döntöd el mikor...

2011. máj. 27. 18:22
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. máj. 28. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!