Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnál is van olyan, hogy...

Másnál is van olyan, hogy nincs pénz semmire és ezért boldogtalan a gyerek?

Figyelt kérdés

Most ebben az esetben a gyerek én vagyok.

De elsősorban ne olyanra gondoljatok, hogy valami extra dolog kellene nekem.

Például megyek majd ki nyáron egyedül ismerősökhöz külföldre repülővel. Mit hallok ? Jaj kisfiam az se lesz ám olcsó..., szóval már garantáltan "jó kedvem" lesz hogy elmehetek. És ehhez kapcsolódik, hogy bőröndöt se tudunk venni. Mindig: majd jövőhéten...meg azután...aztán mai napig nincs bőrönd szóval majd viszem a hátamon a ruháimat

Kicsit húzósabb:

Nincs kamerám amivel tudnék videózni se normális fényképezőm, és ezért szerettem volna kérni egy kettő kombinációját, de hát arra sincs természetesen

És ami a legborzasztóbb, ami engem a legjobban kiakaszt, hogy a suliban mit hallok egész nap ? A számítógépet, hogy ő ilyet játszott, az már ott tart, na most nekem esélyem sincs ilyenekkel játszani, mert ezen a szaron még a PowerPoint -ban az effektek is akadoznak (beúszás, örvény...)

Én tudom, hogy vannak ennél sokkal rosszabb helyzetben lévők, de én nem a kelet fele kacsingatok, hanem nyugatra.

Meg ahova fogok menni (ugye repülővel), hát ott is csúcs egyszerűen, ott nem tudják elképzelni, hogy amik ott alap dolgok, itt már lassan luxuscikk.

Kedves felnőttek, nyugodtan lehet erre kérdésre olyanokat válaszolni, hogy a gyerek..... meg hogy hülye vagyok, de engem ez nagyon zavar, főleg itt van péntek, milyen jó lenne egyet biciklizni, na de mivel ? Azzal a szarral amitől 10 perc után fáj a hátsóm ?

2011. máj. 27. 13:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/132 anonim ***** válasza:
74%
Ilyen gyerekem sose legyen.
2011. máj. 27. 13:29
 22/132 anonim ***** válasza:
100%
én is szegény családban nőttem fel, az már nagy cucc volt ha kaptam egy új ruhát vagy cipőt. arról hogy repülővel menjek valahova nem is álmodhattam.még a balatonra sem jutott el a család nyaralni. te meg látod mész külföldre. szóval örülj ennek. és fogadd meg hogy tanulni fogsz nagyon sokat hogy jó állásod legyen és mindenre legyen pénzed. ez legyen az életcélod. ha meg már annyi idős vagy akkor vállalhatsz most nyáron diákmunkát, abból tudsz venni új biciglit vagy esetleg egy jobb számítógépet.
 23/132 A kérdező kommentje:

NE GYERTEK A REPÜLŐVEL

Nézzétek már meg könyörgöm mennyibe kerül akciósan oda-vissza Európán belül !

24/132 anonim ***** válasza:
83%

Itt az idő, hogy sürgősen szemléletet válts! Ne várd mástól az anyagi javakat, hanem te magad tegyél érte: dolgozz, járj utána, ötletelj, csináld meg! Ha ezt még gyerekként megérted és megszokod, boldog felnőtt lehet belőled. Ha nem, akkor is elégedetlen leszel, ha palotában élsz és 5 luxuskocsi áll a garázsodban.

Egyébként meg - főleg gyerekkorban - nem szabadna, hogy az anyagi javak megléte legyen a boldogság feltétele. Vannak barátaid? Szerelmes vagy? Jól tanulsz? Van-e valami elfoglaltságod, amit szeretsz és jó vagy benne?

25/132 anonim ***** válasza:
74%

mark86

ne azon agyalj hogy másnak miért van,hanem azon hogy neked miért nincs!

azért mert a szüleid nem túl gazdagok!

tanulj,vagy tegyél érte hogy a magad ura lehess később(vállalkozó!)

2011. máj. 27. 13:31
 26/132 anonim ***** válasza:
78%

mi sem nyaraltunk a tesómmal, + számítógép sem volt 18 éves koromig. 2 ócska hatalmas férfibicaja volt a nagypapámnak, hol a lánc esett le, hol a kormány (ilyen szétszed7ő campingbijacok voltak) és iszonyat kéyelmetlen volt velük menni, de azért mindig mentünk. :D

a közelben az erdőben csináltunk fából 1 nagyobb vadászlesszerű építményt, és volt, h kint aludtunk, + ittunk ott.

akk sokat sátraztunk, régi anyagokból varrtuk a sátrat, fürödtünk a közeli bányásztóban.

persze rosszul esett, h soha nem volt pénz, de azért nem ültünk a 4 fal között, és élveztük az életet...max a magunkfajtákkal lógtunk, nem a divatb*zi pénzes h*lyékkel.

rajtad áll, h jól érzed-e magad. nekünk pénz nélkül is sikerült sőt, azok voltak a legjobb idők. :)

2011. máj. 27. 13:32
 27/132 anonim ***** válasza:
80%

Nekem ennél apróbb szükségleteim nincsenek kielégítve! Egy szaros ágyra másfél évet kellet gyűjtenem, hogy ne egy lukban aludjak, mert majnem szétesett már az a 30 éves szerencsétlen! Biciklimet is úgy cseréltük a spannal borral, hogy legyen az is, de így is fél évet kellett gyűjtögetni meg vásárolgatni hozzá, hogy ne keljen félnem attól, hogy szétesik valahol két település közt!

Szerencsére csak 20 km-re lakunk a Balcsitól, de azt is biciklizve tettük meg!

Számítógépünk is 6 éves és szerintem lesz még 10 is mire összejön a rávaló, addig meg csak alszunk míg betölt valamit!

Kamrea? Egy normális kamera tudod milyen sokba kerül? Fél havi fizu ha nem több! És az nem létszükséglet... Ha annyi jó haverod van kérd kölcsön Tőle, és vigyázol rá majd adsz cserébe valamit ha visszaértél, ennyi! Egy bicikliűlés meg 3ezer ft, 2 alkalommal újságot hordasz és megvan az ára. Piacon vagy a kínaiba ahol végkiárúsítás van szét kell nézni és fityingekért vehetsz utitáskát!

Ne legyél ennyire igényes, és találd fel magad!

28/132 A kérdező kommentje:

EZ MEG A MÁSIK

hogy gondolom a válaszolók java felnőtt, akik Magyarországon élnek, szóval nem folytatom

Lehetett volna az a kérdés hogy miért nincs pénze a magyaroknak ?

29/132 anonim ***** válasza:
79%

Akkor nem jövünk a repülővel! Ha olyan olcsó miért nem fizeted ki saját magad?? Meg gondolom a kamera is, fényképező is hú de olcsó, akkor vedd meg magad!

Lehet, hogy én tévedek minden csak úgy mindenkinek az ülébe hullik.

2011. máj. 27. 13:33
 30/132 Manócska'90 ***** válasza:
100%

Azért ez nem olyan nagy tragédia, hogy boldogtalan legyél tőle.

Másfél hét múlva én is megyek ki külföldre dolgozni(egy óceánnal arrébb). Én se kaphatok meg mindent, amit szeretnék kivinni magammal. Szeretnék egy-két új ruhát (nem 10.000 forintosat, hanem csak vmi fehér polót meg nadrágot a kínaiból), hogy normális cuccban tudjak dolgozni - nem olyanban, amik itthon vannak és még 2002-ben vettem őket. Meg ilyen cipő meg olyan táska meg amolyan vízálló dzseki - amik jól jönnének meg praktikusak. De nincs pénz és nem kapok. Ez van. Nem baj. Majd viszem itthonról az ősrégit. Én inkább annak örülök, hogy van lehetőségem ötödannyiért repkedni Mo-USA között, meghogy a szüleim elengedtek és kifizették az utat meg minden egyéb költséget.

Amiket Te hiányolsz, azok nem olyan dolgok, amik tönkreteszik a mindennapjaidat, mert nincsenek meg. Nekünk sincs fullos gépünk és a netünk olyan, hogy a google 2 percig tölt, DE: van gép, van net, van kaja az asztalon - és nincs olyan hitelünk, aminek a törlesztőrészlete elviszi a szülők havi keresetét.

Ha meg fényképező kell meg kamera: spórolj! Én is vágytam már egy digitális fényképezőre, jól jött volna a csajos nyaralásunkra - de nem baj, a barátnőimnek legalább volt.

Aztán amikor kiderült, hogy nyáron világot látok, úgy döntöttem, hogy a spórolt pénzemet (én nem kapok heti vagy havi zsebpénzt), amit a szülinapi meg karácsonyi pénzemből évente félreraktam, fényképezőre költöm. Fájt, fájt, hogy azt a 20.000 forintot elrakhattam volna, vagy ruhát vehettem volna rajta, de ez jobban kellett, úgyhogy összedobtam szépen apa, nagyi pénzét meg az egyetemi karácsonyi pénzt és megvettem, ami kellett.

Ha ilyen dolgokra vágysz, tegyél értük. Ráadásul mész ki külföldre - rokonokhoz, még van is hol laknod, kapsz enni, dolgozhatnál mellette.

(És az, hogy nincs kamerád meg hiperszuper számítógéped az közel se húzós probléma.)

2011. máj. 27. 13:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!