Miért kell ez az álszenteskedés?
Pár napja a barátnőmmel beszélgettünk,hogy mennyire tartja fontosnak a pénzt az életben.
A konkrét téma az volt,hogy fontos-e,hogy a pasi megtudja az alapvető dolgokat adni a párjának.
Erre a válasz az volt,hogy neki nem fontos,mert a pénz az nem minden,nem fontos,a szerelem a lényeg.
Azóta már mondogatja néha,hogy nem csinálnak semmit,mert nincs pénze a barátjának,csak otthon ülnek....
Tudom,hogy ez se csak a pénzen múlik,na,de nekem ne mondja azt senki,hogy összejönne egy olyannal akinek se állása,se semmi....
Igenis fontos egy nőnek,hogy néha kapjon kisebb apróságokat,meglepetéseket,vagy egy évfordulós megemlékezés esetleg.....
Persze nem létfontosságú,de úgy gondolom,hogy a pénz igenis fontos,de nem a legfontosabb!
Mit gondoltok?
Nem hiszem, hogy álszenteskedett volna a barátnőd, attól, hogy nem a pénz a legfontosabb az életünkben, az nem azt jelenti, hogy nem viseli meg az embert, ha még az alapvető dolgokra sem jut. Ettől függetlenül lehet, hogy a barátnőd ugyanúgy a barátját választaná, ha feltűnne egy gazdagabb pasi a láthatáron.
Inkább arra célozhatott, hogy a szerelemért vállalja az anyagi gondokat is. De azt nem lehet szépíteni, hogy az anyagi gondok azért mégiscsak gondok és nem könnyű úgy élni, ha komolyak.
Nem erről van szó,de úgy gondolom,hogy ha az illető nő mondjuk minimálbérből él,akkor legalább a párja is keresse azt meg,vagy addig menjen amíg nem talál állást.
Tudom,hogy egyre kevesebb a lehetőség,de ha valaki a lábát lógatja és látom,hogy várja a csodát,akkor képzelem ,hogy más téren is milyen lehet a hozzá állása a dolgokhoz......
Eszembe jutott amikor megismertem a férjemet:-) Nem volt semmink, csórók voltunk(pálya kezdők). Mi sem jártunk sehova csak ritkán:-) Viszont azt tudtuk, hogy imádjuk egymást, jöhetett volna más aki gazdag akkor se kellet volna:-)Aztán lett minden, meló, autó, lakás, bútor, család.
Azért az ha valaki munka nélkül van az jobb esetben átmeneti állapot, vagy ha nincs annyi pénz akkor ez változhat. Szerintem a szerelem és később a szeretett a lényeg a pénz meg csak pénz.
Itt sokan sarkítanak. Nem csak a jóképű, de csóró ill. a gazdag, de csúnya pasi létezik!:)
Nem, nem fekszem le azzal, aki nem tetszik,ha millió vannak is, viszont úgy érzem,hogy 29 évesen "elvárhatom" azt,hogy a hasonló korú pasim, két havonta meg tudjon hívni egy vacsorára, vagy ne én fizessem mindig a mozijegyet!
12:22
Ez alatt vajon mit értesz? Hogy nincs műcicim, póthajam, tetovált szemöldököm, és nem szolizok minden nap az már kevésbé ízlésest jelent?
Csak mert ilyenekkel nem rendelkezem, így a "fenntartásom" nem kerül sok pénzbe (az is a sajátomba), én valamiért mégis ízlésesnek gondoltam magam.
Tudod a pénz valóban nem minden. Soha nem várnám el, hogy a párom pénzén menjünk szórakozni. Én a közös híve vagyok, senkitől nem kérek semmit. Nem érdekel ki mennyit keres,egyedül az érdekelne, ha nem akarna dolgozni, nem akarna csinálni semmit, csak tőlem várná a csodát. Na akkor repülne, mint a győzelmi zászló. Viszont, ha egy rendes, dolgos ember, akkor marhára nem érdekel mennyit keres, annyi a lényeg, hogy nem egy léhűtő alak, és ez nem a pénzről,hanem a szándékról szól.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy pénz nélkül is lehet szórakozni, csak kreativitás kérdése az egész. A piknikezés és túrázás vagy biciklizés egy tóparton nem kerül semmibe.
22/N
"Igenis fontos egy nőnek,hogy néha kapjon kisebb apróságokat,meglepetéseket,vagy egy évfordulós megemlékezés esetleg...."
Semmi bajom nem lenne, ha az "egy nőnek" helyett azt írtak volna, "nekem", vagy "sok nőnek".
Én átlaghoz képest későn kezdtem el a pasizást, úgyhogy addig megszoktam, hogy ami kell, azt megveszem magamnak. Nem kellenek ajándékok. Vagyis kellenek, csak magamtól, és a saját pénzemből.
Engem nem érdekel, a másiknak mennyi pénze van. Én biztos nem kuncsorgok neki, ő se kuncsorogjon nekem. Felnőttek vagyunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!