Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy 17 éves véleményt...

Ha egy 17 éves véleményt nyilvánít, akkor miért kap olyan támadásokat, hogy semmit sem tud a világról, vagy idegbeteg, primitív?

Figyelt kérdés
Egy 17 évesnek nem lehet annyi tapasztalata, meg olyan látásmódja, amiért tud esetleg normálisan gondolkozni, felnőtt ember módjára?
2011. máj. 27. 00:55
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
10%
jah értem. bocs mondom, tényleg nem olvastam végig, csak átfutottam kicsit.
2011. máj. 27. 12:40
 32/35 anonim ***** válasza:
Egy 17 éves élettapasztalata átlagban messze elmarad egy 40-50 éves ember élettapasztalataihoz képest. Egy 17 éves inkább gyerek, akinek a szülei intézik a dolgait (tudom van akinek már 13 évesen fel kell nőnie mert szarnak a fejére a szülők, vagy nincsenek is), keveset látott a világból az iskolán kívül. Ettől még lehet okos, de nem valószínű, hogy bölcs is. Az emberek a saját tapasztalatukból beszélnek. Pl egy 17 évesnek lehet élete első szerelme elvesztése végtelen fájdalom amiből úgy érzi (tudja), hogy sosem épül fel, aki már 3-4 ilyenen túlesett talán jobban látja, hogy mindig jön egy újabb, aki feledteti az előzőt. Aki bukott már el csúnyán és került a gödör aljára és mászott ki onnan inkább tapasztaltabb mint az akinek anyu-apu adja a sörre valót.
2011. máj. 27. 14:14
 33/35 anonim ***** válasza:
ezt mind tudjuk, egyetértünk, de azt se szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy egy 17 évesnek is lehetnek nagyon jó ötletei, hozzászólásai, kreatív gondolatai. a nagymamám szeretett hozzám fordulni, mert én mindig tudtam neki mondani valami praktikus megoldást, és ezt nem kitalálom, tényleg így volt. szóval a fiatalok újító gondolatait sem szabad lebecsülni általánosságban véve. ezt csak azért írom, hogy legyen itt egy ilyen álláspont is, nem a kérdező mellet/ellen akarok érvelni, hanem általánosságban a fiatalok mellett akarok kiállni kicsit:)
2011. máj. 27. 14:50
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

"...Ha szerinted 1 nap alatt fog megváltozni a tinik gondolkodásmódja, akkor szerintem te élsz álomvilágban. :) És mi van akkor, ha 18 lesz? SEMMI..."

Fiatalság bohóság. :)

Látod élből visszavágsz ahelyett hogy olvasnál és értelmeznél, persze ez nehéz ha nem tetszik, amit olvasol.

Én azt írtam, hogy:

"...Egy 17 éves nem felnőtt, csak annak küszöbe közelében van éppen és majd elfog indulni ezen az úton...."

Szóval igen azzal, hogy 18 éves lettél semmi se történt, nem lettél felnőtt csak jogilag nagykorú. Még csak elindultál(!!!) az úton és sehova se érkeztél még meg!

Amúgy ha már itt a kor meghatározásnál tartunk én tini koromban, kotrásaimnál komolyabb voltam jóval, sokszor rám csodálkoztak a felnőttek.

Ennek ellenére most 36 évesen visszagondolva, hogy mikorra teszem felnőttkorom igazi kezdetét, háát inkább közelebb van az a 25 évhez mint a 18-hoz. Ilyen szempontból reálisabb az amerikai 21 éves nagykorúság.

De ne akarjatok ilyen gyorsan felnőni, örüljetek inkább neki, hogy még előtte vagytok csak ezeknek a dolgoknak.

2011. máj. 27. 16:38
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

ha már itt tartunk, én 21 vagyok, és még mindig nem érzem magam felnőttnek. remélem, ahogy az előttem szóló mondta, majd ha 25 leszek, akkor ezt már elmondhatom magamról.

:)

2011. máj. 27. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!