Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy 17 éves véleményt...

Ha egy 17 éves véleményt nyilvánít, akkor miért kap olyan támadásokat, hogy semmit sem tud a világról, vagy idegbeteg, primitív?

Figyelt kérdés
Egy 17 évesnek nem lehet annyi tapasztalata, meg olyan látásmódja, amiért tud esetleg normálisan gondolkozni, felnőtt ember módjára?
2011. máj. 27. 00:55
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
75%

"...Egy 17 évesnek nem lehet annyi tapasztalata, meg olyan látásmódja, amiért tud esetleg normálisan gondolkozni, felnőtt ember módjára?..."

Ez egy eleve ellentmondásos mondat.

Egy 17 éves nem felnőtt, csak annak küszöbe közelében van éppen és majd elfog indulni ezen az úton. Ergó nem felnőtt ember módjára gondolkodni és véleményt nyilvánítani, max egy akaratos tiniként, amit bőségesen bizonyítottál is.

Lehetnek egy 17 évesnek jó és komoly gondolatai, de ezen gondolatok hiányos és rövid tapasztalatokon alapszanak esetleg másodkézből.

Minél mélyebbre merészkedsz egy témában, annál nagyobb a veszélye a tévedésre.

Van amire csak idővel lehet szert tenni, nem lehet megkerülni bármennyire akarod. Idő kell hozzá.

Megjegyzem ne bánd, hogy nem vagy még felnőtt, mert sok felnőtt szeretne újra 17 éves lenni. :)

2011. máj. 27. 03:36
 12/35 anonim ***** válasza:
20%

Utolsó:

Ha szerinted 1 nap alatt fog megváltozni a tinik gondolkodásmódja, akkor szerintem te élsz álomvilágban. :) És mi van akkor, ha 18 lesz? SEMMI. Nem egyik pillanatról a másikra változik.

Én rengeteg 20 év körüli embert ismerek, és 100%-osan állítom neked, hogy én érettebb, felnőttebb vagyok, mint ők. És ezt nem csak én látom így.

De mind1, te úgyis csak egy hisztiző tinit látsz bennem :)))) Nevetséges. :)

16/L ;)

2011. máj. 27. 06:04
 13/35 anonim ***** válasza:
88%
Itt nem az a gond,hogy 17 vagy hanem a válaszaid alapján tényleg egy idegbeteg,önfejű embernek tünsz aki másnak a dolgába üti bele az orrát!Ráadásul aki nem ért veled egyett azt lehülyézed!Ez nem 17 éves hanem 10 éves szint!!
2011. máj. 27. 06:24
 14/35 anonim ***** válasza:
86%

Az a gáz, hogy nem vagy képes elfogadni a másik véleményét, és hülyének mondod, aki mást gondol.

Ezért nem viselkedsz/gondolkodsz felnőtt szintjén. És igen, egy 17 éves még csak nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik, hogy felnőttesen tudjon hozzáállni a világhoz. :)

2011. máj. 27. 06:33
 15/35 anonim ***** válasza:
68%
azért mert ez igy van!nem tudsz felnött módjára gondolkozni,mert ahoz élettapasztalat kell.te meg gyerek vagy,ne is szólj bele dolgokba.
2011. máj. 27. 06:37
 16/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem az a baj, hogy valaki 17 éves, és véleménye van, hanem az, hogy milyen stílusban adja elő, illetve hogy mennyire képes elfogadni, hogy mások nem biztos, hogy egyetértenek vele.

Mondjuk annak örülök, hogy amikor én 17 voltam, még nem volt Gyakorikérdések, mert valószínűleg nekem is lettek volna hasonló kirohanásaim, de érdekes módon kicsit idősebb koromra nem vagyok már ilyen hebrencs. Nem hülyézem le élből azt, aki nem ért velem egyet.

2011. máj. 27. 06:41
 17/35 anonim ***** válasza:
74%

1. Egy 17 évesnek NEM LEHET annyi tapasztalata mint egy idösebbnek (30 feletti), mert a tapasztalat a MEGÈLT évekkel arányos.

2. Egy 17 éves is tudHAT normálisan gondolkodni, de nem feltétlen van igy.

3. A kérdezö meg legfeljebb egy hisztis 10 éves szinrjén van, ezért nem vitaképes.

2011. máj. 27. 07:30
 18/35 anonim ***** válasza:
68%

Nemcsak egy 17 évesnek, de akár egy ötévesnek is komolyan veszem a véleményét, ha amúgy értelmes. De már ne is haragudj, a kettővel lejjebbi kérdéseddel - és válaszaiddal - olyan szinten lejárattad magad, hogy nem csodálkoznék azon, ha többé senki sem vesz komolyan.

Van még mit tanulnod az életről.

2011. máj. 27. 07:54
 19/35 anonim válasza:
11%
Kislány, hidd el, tudom milyen érzés. Idén lettem 18, de azóta mégis, komolyan mondom, mintha semmi se történt volna. Ugyanúgy gyereknek kezelnek. És nem hiszem, hogy ezek csak amolyan ,,kamaszkori" lázadások. A nagy lófaszt azok! Én tudom, hogy más vagyok, és bizonyára te is. Bizonyára nagyon sokat tudhatsz a világról, az idegi állapotod tökéletes, és biztos nagyon is fejlett gondolkodásod van. Én is ilyen vagyok, és nekem is elegem van abból, hogy mindenki bánt, zaklat, ugráltat, és mégis ilyen támadásokat kapok én is. De én tudom, hogy a gondolkodásom nem azért ilyen, mert tini vagyok, hanem mert ,,más" vagyok. Amíg ezt te, vagy bárki más nem képes felfogni, addig nem is fogjá(to)k megérteni. Ha akarod, privibe megírhatod, mi az a ,,konkrét" vélemény, és majd még beszélhetünk róla, ha akarsz.
2011. máj. 27. 08:03
 20/35 anonim válasza:
11%
Előző vagyok, elfelejtettem hogy nincs beállítva az e-mail-em. De mostmárt be van. És ne halgass a többi válaszolóra. És amúgy igen, lehet annyi tapasztalata, meg látásmódja. Ez biztos.
2011. máj. 27. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!