Miért van az, hogy ha az ember úgy érzi elveszti a szerelmét, akkor sokkal jobban behódol neki, és elnéz mindent?
Alap esetben nem olyan elnéző, tegyük fel összevesznek az egyik fél, nevezzük x-nek, a másikat meg y-nak, szóval összevesznek x hibájából, ezért y mással flörtölget, nem megcsalja, nincs semmi csók, csak megmutatja, hogy elveszíthető, és hogy más jobban értékelné. Erre x nem megsértődik, hanem sokkal kedvesebb lesz, és mindent megtesz x-ért. Előtte is szerette, ki is mutatta, de utána jobban.
Szerintetek ez miért van így?
nehéz váltani.
te melyik fél vagy. már megvan az elképzelésem csak érdekel h helyes-e.
Egyik sem vagyok, csak példának hoztam fel ilyen szemszögből.
Még várnék válaszokat az okra, mert kiváncsi vagyok hogy ez valami "emberi reakció" lenne, tehát így vagyunk kódolva?
Azért gondolom ezt, mert sokaknak nem kell a jó hosszútávon, csak azt szeretik amiért küzdeni kell.
Amiért meg kell dolgozni és "nem lóg a szögön", az értékesebb.
A gazdaságban is ilyen a gyémánt, arany, stb... amiből viszont sok van és könnyen hozzáférhető, annak nincs értéke - pl levegő.
De a víz is ilyen, nálunk olcsóbb, száraz területeken nagyon drága, mert ritka.
Alap pszichológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!