Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igazságos, ha így osztjuk meg...

Igazságos, ha így osztjuk meg a költségeket?

Figyelt kérdés
A barátommal albérletbe költöztünk. Nem vagyunk házasok, de még eljegyezve sem vagyok, de ez nemsokára változni fog. Ő dolgozik, havi kb. 100 ezret keres, én egyetemista vagyok és az összes bevételem havonta (ösztöndíj, munka, szülői támogatás) kb. 60 ezer Ft. Úgy osztottuk fel a költségeket, hogy a barátom fizeti az albérleti díjat, rezsit, ami kb. 50 ezer Ft egy hónapban. Én fizetem az ételt, a tiszítószereket, tisztálkodó szereket, internetet, ami kb. havi 36 ezer Ft. A ruhákat, hobbihoz szükséges dolgokat, a tanuláshoz szükséges eszközöket mindenki maga fizeti. Ebben állapodtunk meg a legelején, és mi ezt igazságosnak is gondoljuk. A maradék pénzeket egyébként félretesszük, hogy legyen pénzünk az esküvőre, és legyen alaptőként az építkezéshez is. Tudjuk, hogy nem nagy összeg, de nemsokára a barátom is előbbre tud lépni a karrierjében, és ha elkezdek dolgozni, remélhetőleg én is többet keresek majd mint havi 60 ezer Ft. A probléma ott kezdődik, hogy a szülők elkezdtek beleszólni az életünkbe. A barátom szülei szerint túl sokat fizet a barátom, és nem igaszgágos rendszer. Az én szüleim szerint viszont én fizetek túl sokat. Abban mindkét tábor egyetért, hogy ebből az egészből rosszul fogunk kijönni, mindkét család szerint azért, mert minden pénzünket feléljük, és nem marad semmi megtakarításunk. Már kezdem unni, hogyha a barátom szüleihez megyünk, akkor ott engem furnak, ha hozzánk megyünk, akkor a barátom kapja az epés megjegyzéseket. Tényleg igazságtalan ez az egész? A barátom szülei azzal vádolnak, hogy ingyenélő vagyok a barátom nyakán. Szerintem pedig nincs így, mert oké, hogy kevesebb fizetek, de ha az arányokat nézzük, akkor én még mindig többet fizetek. Szerintetek? Tényleg ennyire rossz ez a szisztéma?
2011. máj. 20. 11:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Akkor semmi probléma. Te velük akarsz lenni, ők meg mondani akarják a kizsákmányolós történetet. Jól ellesztek. Semmi gond. :)

Ez a hivatlanul beállítanak, ezt nem is értem. Én soha nem megyek haza hivatlanul, pedig az nekem a szülői házam. Alapvető, hogy megtiszteljük a másik embert, hogy nem állítunk oda hivatlanul sehova.

Ja és még a barátod szüleire reagálva, nem értem mi közük van hozzá, hogy a barátod mire költi a pénzét. A saját maga által megkeresett forintokhoz a szüleinek semmi köze. Nem tartom normális dolognak, hogy egy felnőtt ember életébe beleszólnak a szülők (sem a zsülők részéről, hogy megteszik, sem a párod részéről, aki hagyja).

22/F

2011. máj. 20. 12:12
 12/13 anonim ***** válasza:

hűha hol van albérlet rezsivel havi 50ért? az baromi jó!!

amúgy és ha te 15ezerrel kevesebbet fizetsz a közösbe akkor mi van,kevesebbet is keresel. senkinek semmi köze hozzá.

2011. máj. 20. 15:47
 13/13 A kérdező kommentje:

Össze illünk, vagy sem, szeretem a szüleimet ezzel a hibájukkal együtt is. Ahogy ők is szerettek akkor is, amikor éjszakánként ültek az ágyam mellett, mert beteg voltam, amikor a dackorszakomat éltem, amikor hülye tinédzser voltam. Tudom, hogy hülye vagyok, de nem fogom kerülni őket emiatt.

Egyébként azért ilyen olcsó az albérlet, mert ismerőstől vettük ki.

2011. máj. 20. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!