Miért nem ehetek abból amit anya főz, most h van keresetem?
Anyukám nem engedi h egyek a főztjéből. Azt akarja főzzek magamra meg ugyis van saját keresetem. Én nem azért kezdem el dolgozni h főzzek magamra,hanem h legyen kis pénzem ruhákra meg bulira meg ilyenek. De anya meg azt akarja abból pénzből oldjam mega kajámat,ha lopok a kajából amit főzött akkor meg áll a bál.
16 éves vagyok egyébként és most kezdtem el 3 hónapja diákmunkázni. Egy hónapba kb 20-25 ezer ft jön össze és ebből kell főznöm magamra
Ha azt érzed,töményen brutális lenne további két évet lehúzni,akkor is MINDIG ügyelj arra, hogy"kitörési kísérletként" ne meggondolatlan kényszerházasságba "menekülj", "alibigyereket" tévedésből se vállalj!
Ha kapsz ezentúl enni,ha nem, "Kedvesanyád" már hozzád,mint feladathoz nem fog felnőni soha! Eddig így viszonyult hozzád,nem is fog másképp.Ha kötelezik erre,azért nem.Ha nem lesz,aki kiálljon érted/melletted,azért nem. Mégsem kilátástalan a helyzeted! Szerintem kezdd felmérni a függetlenedés lehetséges módozatait... Ha ügyesen élsz e lehetőséggel, 18 éves korodig biztosan találsz pár megértő,jóakaratú segítőt,némi tapasztalatra is szert tehetsz,és nem olyanra,mint jelenleg te vagy "Kedvesanyádnak"!
Árvácska! Próbálj apáddal az érdekeidet vázolva beszélni.!
Aztán,ha siker a történet,ha nem ne feledd időközben tanulni, legnyerőbb az,ha minden ügyedben elsősorban önmagadra számítasz! Úgy soha nem leszel egyedül! Kitartás!
Próbálok félretenni a pénzemből,így inkább lopok a kajából ha nem látja. Bár mindig kiabál :(
De ha legközelebb szól,akkor megmondom adjon intézetbe én meg elmondom h nem ad enni,de a családi pótlékot és a gyerektartást felveszi rám.
Apukámhoz nem tudok menni,egyszer már ki is jelentette h ne keressük se én se öcsém,mert mi már nem érdekeljük,és esetleg a halálakor talán kapunk vmit. Fizetni csak azért fizet mert muszály
Apud nem akar téged,gondolom te se szívesen mennél hozzá segítségért ez miatt. Anyud meg nem add enni. Kérj családsegítőktől segítséget. Mivel pénzt kap utánad, köteles etetni, és ruházni is(még ha nem is minden hónapban venne új ruhát).
A családsegítő elbeszélgetne vele,gondolom ő erre jól kiakadna,talán meg is verne, ha ez történne újra elmennél hozzájuk és azon nyomban elvennének tőle, akkor kerülnél nevelőszülőkhöz,vagy intézetbe. Az is lehet,hogy településen belül eltudnának helyezni egy családhoz akik befogadnának.Szerintem öcsédet is elvennék tőle, mivel testvérek vagytok így egy helyre kerülnétek.
Ha ilyen szar a helyzet nálatok,akkor jobb lenne ha minél előbb lépnél, mert ha veled ezt csinálja tesóddal is ezt fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!